Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

zanima me....

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
st65uka

Član od: 06 Stu 2007
Mjesto: Auckland, NZ
PorukaUpisano: Sri Stu 28, 2007 9:42 pm    Naslov poruke: zanima me.... Citiraj ovaj komentar

--

st65uka: poruka promijenjena dana: Ned Tra 13, 2014 10:01 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
flick

Član od: 24 Ruj 2007
Mjesto: mjesno
PorukaUpisano: Sri Stu 28, 2007 9:50 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

1) ne, bolje ispada airbrushem
2) ne kuzim bas..
3) eventualno jako razrijeđena boja preko akrilne podloge ili kredne pastele
4)vjerojatno rlm 65, ovisno o razdoblju
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku MSN Messenger
von Stuck
Administrator
Član od: 08 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Stu 28, 2007 10:10 pm    Naslov poruke: Re: zanima me.... Citiraj ovaj komentar

st65uka Napisao/la:
1)...i da li bi te makete koje su mi ruzno ispale mogao ponovo psve makete radim samo kistom pa mi vecina ispada jako dobro,ali ne sve.
rebojati s airbrushom kada ga kupim bez vecih posljedica?

Da ako prvo skineš staru boju.

st65uka Napisao/la:
2)kako da napravim one ''opisne'' crte na avionima?-ako me razumijete

Tehnikom koju zovemo "wash". Vrlo razrijeđena tamnija boja , obično različite baze od boje podloge koja je prebojana tankom slojem sjajnog (gloss) laka,ili Pronta, nanosi se na utore koji omeđuju panele ("opisne" crte kako ih ti zoveš).Kada je suho jednostavno obrišeš višak boje tako da ostane samo u utorima.[/quote]
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
toni36

Član od: 05 Lis 2007
Mjesto: Baška Voda
PorukaUpisano: Sri Stu 28, 2007 10:30 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Citat:
1)...da li maketa moze jednako dobro ispasti sa kistom i airbrushom Question

evo da i ja dam savjet.... probao sa kistom ali i onaj "Standard pack" od Revella je bolji od kistova...
Natrag na vrh
Trutek
Gost
PorukaUpisano: Sri Stu 28, 2007 10:36 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

moje misljenje je da bi se s pravilnim i dobrim kistom isto tako mogao postici efekt ko i s ABom. ALI tu dolazi do izrazaja to da se s ABom puno lakse "barata" i lakse savladas tehniku koristenja ABa, nego kista. Onaj tko nema para da si priusti AB prisiljen je korisiti kistove, ali sve u svemu, s ABom ili bez njega kistovi su potrebni.
Natrag na vrh
101Airborne

Član od: 18 Svi 2007
Mjesto: ZAGREB
PorukaUpisano: Sri Stu 28, 2007 10:39 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kao što je već jednom rekao netko, KIST ne može NIKADA zamijeniti AIRBRUSH,i tom nekome dajem 100% podršku. Cool

You have enemies? GOOD. That means you actually stood up for something in your life.
Natrag na vrh
Trutek
Gost
PorukaUpisano: Sri Stu 28, 2007 10:43 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

naravno da kist nemoze zamijeniti ab, ja sam samo rekao da bi se "pravilnom", sto znaci i jako uvjezbanom i izpraksanom, upotrebom kista mogao postici efekt ko i s ABom, naravno da bi s kistom to bilo puno teze, al pogledaj Tomicu u Mission Inpossible. Laughing Laughing Laughing
Natrag na vrh
Reaper

Član od: 07 Ruj 2006
PorukaUpisano: Čet Stu 29, 2007 12:23 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nikad kistom neces postici kvalitetu dobro odradjenog airbrushinga, to su dva razlicita svijeta... Priblizno kvalitetno da, no neke stvari kist nikad nece moci odraditi (bez obzira na tvoje znanje koristenja istog), jednako kao sto airbrush u nekim stvarima nikad nece moci zamjeniti obicni kist.... treba ti (odnosno bilo bi idealno) da imas obadvoje....

Bolje bilo kakav airbrush nego najkvalitetniji kist, bolje najjobicniji kist nego najkvalitetniji airbrush.... samo ovisi sto radis i koji efekat zelis postici.....

-=Für immer Minderheiten=-
Natrag na vrh
dragan_mig31

Član od: 16 Sij 2006
Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA
PorukaUpisano: Čet Stu 29, 2007 12:55 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

znaci sa cetkom kada farbas najbolje je da farbas samo matt boje jer gloss boje su drugacije strukture i nije bas jednostavno da se postigne jednokvo premazivanje i izbegavanja tragova cetke kad to radis.najproblematicno je farbanje sa belom bojom u bilo kakvu varijantu gloss semigloss ili matt,jos problematicnije je farbanje metalic boje kao sto su msrebrena aluminium i ostale nijanse zato treba airbrush,ali kokpit nemozes detaljirati sa airbrush zato je potrebna jako tanka cetkica ili ise od njih sve od jedna nula pa sve do 10 nule Smile
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Stu 29, 2007 11:32 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odgovor na tvoje 4. pitanje. Bf 109 je odozdo bojan Lichtblau RLM 65 u početku ili, nakon 1941, Lichtgrau RLM 76. Pogledaj usporedne tablice boja, jer je svejedno od kojeg je proizvođača boja. Revell ima boje slične ovima po RLM standardu, ali tonovi baš nisu dobri.

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
croatianfighter
Gost
PorukaUpisano: Čet Stu 29, 2007 3:35 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

3) Dali misliš na one točke sa finim rubom (mottling) ako da, njih bi se trebalo moći napraviti sa spužvicom, tako sam barem čuo Confused
Natrag na vrh
st65uka

Član od: 06 Stu 2007
Mjesto: Auckland, NZ
PorukaUpisano: Čet Stu 29, 2007 11:07 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

--
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma