Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Svrdla iliti boreri

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Trutek
Gost
PorukaUpisano: Pet Pro 28, 2007 7:15 pm    Naslov poruke: Svrdla iliti boreri Citiraj ovaj komentar

Kupio danas one taknkičke borerceke i skoro pa se vide, pogotovo onaj najmanji.

Zanima me kako busite s njima, imate neku "glavu" u sto ih stavite ili kaj vec, jer ovako da idem busiti samo sa tim borerom mislim da bih imao problema.
Natrag na vrh
P-51

Član od: 24 Ožu 2006
Mjesto: Drniš/Šibenik
PorukaUpisano: Pet Pro 28, 2007 7:20 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ako imaš onaj univerzalni maketarski nožić (mislim da ga ima u Alfe) koji može mijenjati različite oštrice možeš u njega uglaviti i ta mala svrdla. Kad bušiš izuzetno sporo i oprezno.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site AIM
Trutek
Gost
PorukaUpisano: Pet Pro 28, 2007 7:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

e jeb... sad, da sam barem prije znao, al nema veze, nije mi greda, tako ioanko necu tak ubrzo nesto "busiti". Hvala ipak
Natrag na vrh
Essex
Gost
PorukaUpisano: Pet Pro 28, 2007 8:14 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Najsigurnije rješenje ti je Tamiyina mala ručna bušilica - Pin Wise. Imaš onu šta prima svrdla od 0,1-3,2 mm i ta će zadovoljit 99% tvojih potreba za rupama u maketarstvu. Kad bušiš, pogotovo s onim ultra tankim svrdlima, onda polako, drži svrdlo ravno i nemoj upirat (lagano vrti i pusti da svrdlo samo ulazi u plastiku). Bitno je uhvatit ruku, ja sam ih u početku nekoliko slomija dok nisam steka osjećaj

Natrag na vrh
Trutek
Gost
PorukaUpisano: Pet Pro 28, 2007 8:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ock, hvala essex, sad treba nabaviti taj pin vise jer sam u nemogucnosti nabavljati izvana.

Ima tko viska??? Nemam pojma
Natrag na vrh
Antonio

Član od: 24 Sij 2006
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Pro 28, 2007 9:13 pm    Naslov poruke: Re: Svrdla iliti boreri Citiraj ovaj komentar

Trutek Napisao/la:
Kupio danas one taknkičke borerceke i skoro pa se vide, pogotovo onaj najmanji.

Zanima me kako busite s njima, imate neku "glavu" u sto ih stavite ili kaj vec, jer ovako da idem busiti samo sa tim borerom mislim da bih imao problema.

Gdje si kupio te tanke borere?

Ja sam ih nabavljao na poslu ,sada više ne mogu.Dobro bi mi došla rezerva.
Imao sam borer manji od milimetra, niti ga ne vidiš koliko je tanki,i naravno puko mi je nedavno Sad
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Jazzo

Član od: 13 Sij 2006
Mjesto: Karlovac
PorukaUpisano: Sub Pro 29, 2007 12:54 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pin Wise sam kupio u LoM-u za oko 80 kn, a svrdla u alphi
Natrag na vrh
101Airborne

Član od: 18 Svi 2007
Mjesto: ZAGREB
PorukaUpisano: Sub Pro 29, 2007 1:29 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jazzo Napisao/la:
Pin Wise sam kupio u LoM-u za oko 80 kn, a svrdla u alphi

Od GAMES WORKSHOP-a jel? Dobar je,ja sam svog uboo u Parizu za 11eura,samo da bar ima ovako tanke borere kao tamiyin...

You have enemies? GOOD. That means you actually stood up for something in your life.
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma