Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Jeep Willys MB - Hasegawa 1:24
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Goran

Član od: 15 Lis 2005
Mjesto: Jastrebarsko
PorukaUpisano: Ned Sij 13, 2008 6:35 pm    Naslov poruke: Jeep Willys MB - Hasegawa 1:24 Citiraj ovaj komentar

Pozdrav,

moj novi uradak, Hasegawa Jeep Willys, meni osobno vrlo lijepa maketa, usprkos dosta gruboj izradi s obzirom na mjerilo. Figura koja je u setu je toliko loša da bi samo pokvarila maketu. Ja sam se odlučio za verziju bez cal.50 naoružanja.

Pametni i mudri komentari dobrodošli. Very Happy

Član od: 05 Sij 2008
PorukaUpisano: Ned Sij 13, 2008 7:19 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

blato na kotacima je odlicno. kako?
i auto ti je prasnjav - odi u autopraonu..lol - sjajan efekt (dobro, nije sjajan nego mat) - kako?
L
And people still laugh about as much as they ever did, despite their shrunken brains. If a bunch of them are lying around on a beach, and one of them farts, everybody else laughs and laughs, just as people would have done a million years ago.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
dekybomber

Član od: 11 Jul 2006
Mjesto: Osijek
PorukaUpisano: Ned Sij 13, 2008 7:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dobar rad,prašina je taman po mom ukusu,vidim imaš malo silveringa na zadnjoj zvjezdi,predpostavljam da su loše naljepnice?
flick

Član od: 24 Ruj 2007
Mjesto: mjesno
PorukaUpisano: Ned Sij 13, 2008 7:43 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

vetering je super ispo, i dojam makete opcenito... a sad ak cu bit picajzla, onda ti je minus sav na rezervnoj gumi, i tragovi brisanja na sajbi koji nisu u luku...sta ga kenjam a? Laughing
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku MSN Messenger
Goran

PorukaUpisano: Ned Sij 13, 2008 7:53 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Silvering je malo izražen, a šta ću mu ja, decali su katastrofa, debele i stare. Vidiš, ovaj šav na zadnjoj gumi nisam skužio, to moram malo popraviti, kao i lukove od brisača.

Sav weathering je rađen CMK pigmentom Light Dust. Uzeo sam Revell starter, razmutio pigment i špricao po maketi.

Kosalo, ne kužim tvoje pitanje; nije ti jasno kako je Jeep ispao mat? ili nešto drugo?

Član od: 18 Svi 2007
Mjesto: ZAGREB
PorukaUpisano: Ned Sij 13, 2008 11:04 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mislio sam ga ubosti već dosta puta al eto....znači ne dobiješ lika iz 101. unutra?!? ili ga nisi stavio? Možda si malo trebao ruksak drukčije obojati,i ovako je dobar al vuče na boju džipa..al kad je već sve gotovo,nema veze.. Palac gore

You have enemies? GOOD. That means you actually stood up for something in your life.
Natrag na vrh
Goran

PorukaUpisano: Ned Sij 13, 2008 11:13 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Figuru vozača sam dobio u setu, samo jako je loše odlivena, detalji za 1:24 su katastrofa a da stvar bude gora, ima pinmark na desnoj strani lica i ne pada mi na pamet s tim se zaj......

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Sij 14, 2008 12:01 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nice Smile ,sa čime si to CMK pigmente razmutio da bi ih koristio u a-brushu?
kosalo

Član od: 05 Sij 2008
PorukaUpisano: Pon Sij 14, 2008 12:41 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Goran Napisao/la:
Silvering je malo izražen, a šta ću mu ja, decali su katastrofa, debele i stare. Vidiš, ovaj šav na zadnjoj gumi nisam skužio, to moram malo popraviti, kao i lukove od brisača.

Sav weathering je rađen CMK pigmentom Light Dust. Uzeo sam Revell starter, razmutio pigment i špricao po maketi.

Kosalo, ne kužim tvoje pitanje; nije ti jasno kako je Jeep ispao mat? ili nešto drugo?

eh..hehehe "efekt ti je SJAJAN" - kuzis - odlican, super i to..a zapravo nije nego je MAT jer je prasnjav... Confused
a pitanje je bilo i za blato na gumama - kako si to napravio?
L
And people still laugh about as much as they ever did, despite their shrunken brains. If a bunch of them are lying around on a beach, and one of them farts, everybody else laughs and laughs, just as people would have done a million years ago.
Natrag na vrh
Goran

PorukaUpisano: Pon Sij 14, 2008 8:55 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Poky Napisao/la:
Nice Smile ,sa čime si to CMK pigmente razmutio da bi ih koristio u a-brushu?

Nitrorazređivač vulgaris.

Kosalo/ Blato na gumama sam također radio sa pigmentom. Razrijedio sam ga nitrom i cijele kotače namazao. Nakon što se osušilo (cca 10 minuta) štapićem za uho kojeg sam namočio u sintetski razređivač sam obrisao višak.
Gost
PorukaUpisano: Pon Sij 14, 2008 11:16 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Super je maketa.
Veliš da si koristio nitro, daj mi reci jesi li primjetio da nitro topi možda plastiku, ja sam probao na jednom Revellu i nisam imao problema ali.....
Inače nitro je zakon suho dok si rekao keks!!!! Very Happy
Natrag na vrh
Goran

PorukaUpisano: Pon Sij 14, 2008 11:18 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Naravno da topi, ali ja nisam maketu natapao sa nitrom, samo sam ga koristio da razmutim pigment, i onda špricao. Sloj po sloj, polako, dok nisam došao do željenog efekta.

Član od: 22 Sij 2007
Mjesto: ST
PorukaUpisano: Pon Sij 14, 2008 1:08 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Je li trebalo naknadno fiksirat taj pigment ? Može li se model uzest a da ti prašina ne ostaje na prstima?
Natrag na vrh
Goran

PorukaUpisano: Pon Sij 14, 2008 1:51 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja ga nisam dodatno fiksirao ničime, maketu sam držao u rukama i ne ostaje ostisak niti pigment ne "odlazi" sa makete.
Gost
PorukaUpisano: Pon Sij 14, 2008 4:03 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Meni je jednostavno super!!!
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma