Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Markus
 | | Član od: 18 Kol 2008 | | Poruke: 215 | | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
Upisano: Pon Ruj 22, 2008 9:42 am Naslov poruke: Propadanje |
|
|
Što bude s ovakvim slučajevima? Jel to tako ostane da propadne ili što?
Ovo je jedna fotka iz 1965.
Za ovu neznam:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| torax
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 2398 | | Mjesto: zagreb |
|
Upisano: Pon Ruj 22, 2008 10:09 am Naslov poruke: |
|
|
ak se ne varam to je ono spremiste vojnih starih vojnih zrakoplova u arizoni il tak negdje, to nisam ziher...to su konzervirani zrakoploi koji su ili zastarjeli za americke zracne snage ili su trenutacno visak...neke prodaju banana drzavicama koje su im u milostima ....a drugi cekaj ak ce ikat bit potrebni opet...bar mislim da sam jednom davno tak nekaj procitao... _________________ "Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5421 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Ruj 22, 2008 10:22 am Naslov poruke: |
|
|
Da radi se o AMARC-u u Arizoni ( Aircraft Maintenance And Regeneration Center),pogledajte koliko je zapravo na Google Earthu mislim da je grad Tuson u kojem se nalazi jedva malo veči površinom .
Torax ti je dobro napisao ,to su večininom konzervirani zrakoplovi koji se koriste prilikom gubitaka ,potrebe za rezervnim djelovima ,prodaji u "prijateljske" zemlje , F-16 koje se nadam da nećemo kupiti bi najvjerovatnije došle od tud. Inače prilikom konzervacije (ako se dobro sječam što sam čitao), se svi otvori dobro zadihtaju i obljepe trakama ,a onda se vitalni djelovi ili kompletni avion zamotaju u posebnu bijelu foliju/najlon.... _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mskukan
 | | Član od: 08 Svi 2007 | | Poruke: 1680 | |
|
Upisano: Pon Ruj 22, 2008 10:26 am Naslov poruke: |
|
|
ajme koje bacanje resursa.... _________________ Skuki
Teška vremena prijatelju moj, đavo ih odnio |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Josip
 | | Član od: 25 Tra 2008 | | Poruke: 632 | | Mjesto: Ljubljana |
|
Upisano: Pon Ruj 22, 2008 1:10 pm Naslov poruke: |
|
|
Inače arizonska od. pustinjska klima je vrlo pogodna za dugotrajnu konzervaciju tehnike (uz uslov da su otvori i kabine zaštičeni). Boeing i drugi proizvođači putničkih aviona često šalju nove, novcate avione iz fabrika u takva pustinjska spremišta da čekaju kupce.
Josip _________________ Live & let die |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| AleksandarMorozov
 | | Član od: 03 Stu 2006 | | Poruke: 1791 | | Mjesto: Petrova rupa |
|
Upisano: Pon Ruj 22, 2008 3:04 pm Naslov poruke: |
|
|
Da li i ostala "velika" ratna zrakoplovstva imaju nešto slično?
A kopnena tehnika? Što se događa s njom? Mislim...nisam nekakav megaloman...no, kupiti ispravan T-55 ili M-60 "na kile"...pa se vozati naokolo...pa eto...fora je.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
 | | Član od: 17 Lis 2007 | | Poruke: 3259 | | Mjesto: Slavonski Brod |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| erasmus
 | | Član od: 15 Lip 2006 | | Poruke: 110 | | Mjesto: Dubrovnik |
|
Upisano: Pon Ruj 22, 2008 4:55 pm Naslov poruke: |
|
|
ja sam negdje cito da su srbi prodavali t-55 u staro zeljezo, i da se kao kupac mogo javiti bilo tko, samo da ponudi cijenu vecu od one u kilazi celika:-) samo bilo bi malo teze to preko granice dotjera... _________________ Živi kako možeš, kad nemožeš kako hočeš! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| AleksandarMorozov
 | | Član od: 03 Stu 2006 | | Poruke: 1791 | | Mjesto: Petrova rupa |
|
Upisano: Pon Ruj 22, 2008 6:42 pm Naslov poruke: |
|
|
Btw...one 16-ice koje nam Ameri nude...nisu valjda...iz Arizone???  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| CROtale
 | | Član od: 23 Lip 2006 | | Poruke: 709 | | Mjesto: Osijek |
|
Upisano: Pon Ruj 22, 2008 7:01 pm Naslov poruke: |
|
|
| AleksandarMorozov Napisao/la: | Btw...one 16-ice koje nam Ameri nude...nisu valjda...iz Arizone???  |
To da nam nude stare su zli jezici... ponudit ce nam ono sto trazimo kao npr. Maroko je trazio nove pa su im to i ponudili i ovi prihvatili a Rumunija je trazila pola novih i pola polovnih pa im je to ponudjeno samo sto kod njih odabir nije zavrsio.
Evo Ponude za Rumune http://www.dsca.mil/PressReleases/36-b/2008/Romania_08-55.pdf _________________ "If everyone is thinking alike, someone isn't thinking."
- General George Patton Jr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Markus
 | | Član od: 18 Kol 2008 | | Poruke: 215 | | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
Upisano: Uto Ruj 23, 2008 10:03 am Naslov poruke: |
|
|
| CROtale Napisao/la: | | AleksandarMorozov Napisao/la: | Btw...one 16-ice koje nam Ameri nude...nisu valjda...iz Arizone???  |
To da nam nude stare su zli jezici... ponudit ce nam ono sto trazimo kao npr. Maroko je trazio nove pa su im to i ponudili i ovi prihvatili a Rumunija je trazila pola novih i pola polovnih pa im je to ponudjeno samo sto kod njih odabir nije zavrsio.
Evo Ponude za Rumune http://www.dsca.mil/PressReleases/36-b/2008/Romania_08-55.pdf |
Logično je da se slažem i podržavam ovo.
Uglavnom, hvala svima na pojašnjenju sadržaja slike. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|