Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Propadanje

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> A što je ovo na fotki?!?
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Markus

Član od: 18 Kol 2008
Mjesto: Zagreb - Croatia
PorukaUpisano: Pon Ruj 22, 2008 9:42 am    Naslov poruke: Propadanje Citiraj ovaj komentar

Što bude s ovakvim slučajevima? Jel to tako ostane da propadne ili što?

Ovo je jedna fotka iz 1965.

Za ovu neznam:

Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
torax

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: zagreb
PorukaUpisano: Pon Ruj 22, 2008 10:09 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ak se ne varam to je ono spremiste vojnih starih vojnih zrakoplova u arizoni il tak negdje, to nisam ziher...to su konzervirani zrakoploi koji su ili zastarjeli za americke zracne snage ili su trenutacno visak...neke prodaju banana drzavicama koje su im u milostima Smile ....a drugi cekaj ak ce ikat bit potrebni opet...bar mislim da sam jednom davno tak nekaj procitao...
Poky

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Ruj 22, 2008 10:22 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Da radi se o AMARC-u u Arizoni ( Aircraft Maintenance And Regeneration Center),pogledajte koliko je zapravo na Google Earthu mislim da je grad Tuson u kojem se nalazi jedva malo veči površinom Wink .
Torax ti je dobro napisao ,to su večininom konzervirani zrakoplovi koji se koriste prilikom gubitaka ,potrebe za rezervnim djelovima ,prodaji u "prijateljske" zemlje , F-16 koje se nadam da nećemo kupiti bi najvjerovatnije došle od tud. Inače prilikom konzervacije (ako se dobro sječam što sam čitao), se svi otvori dobro zadihtaju i obljepe trakama ,a onda se vitalni djelovi ili kompletni avion zamotaju u posebnu bijelu foliju/najlon....
mskukan

Član od: 08 Svi 2007
PorukaUpisano: Pon Ruj 22, 2008 10:26 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ajme koje bacanje resursa....

Teška vremena prijatelju moj, đavo ih odnio
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Josip

Član od: 25 Tra 2008
Mjesto: Ljubljana
PorukaUpisano: Pon Ruj 22, 2008 1:10 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Inače arizonska od. pustinjska klima je vrlo pogodna za dugotrajnu konzervaciju tehnike (uz uslov da su otvori i kabine zaštičeni). Boeing i drugi proizvođači putničkih aviona često šalju nove, novcate avione iz fabrika u takva pustinjska spremišta da čekaju kupce.

Josip
AleksandarMorozov

Član od: 03 Stu 2006
Mjesto: Petrova rupa
PorukaUpisano: Pon Ruj 22, 2008 3:04 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Da li i ostala "velika" ratna zrakoplovstva imaju nešto slično?

A kopnena tehnika? Što se događa s njom? Mislim...nisam nekakav megaloman...no, kupiti ispravan T-55 ili M-60 "na kile"...pa se vozati naokolo...pa eto...fora je. Wink
Natrag na vrh
mariok

Član od: 17 Lis 2007
Mjesto: Slavonski Brod
PorukaUpisano: Pon Ruj 22, 2008 4:54 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

AleksandarMorozov Napisao/la:
Da li i ostala "velika" ratna zrakoplovstva imaju nešto slično?

A kopnena tehnika? Što se događa s njom? Mislim...nisam nekakav megaloman...no, kupiti ispravan T-55 ili M-60 "na kile"...pa se vozati naokolo...pa eto...fora je. Wink

da imaju Rusi sa par tisuća komada tenkova na jednome mejstu, gledao sam na google maps...kod neke tvornice prema kazahstanu...

evo reportaža iz časopisa Air Forces Monthly iz AMARCa ( u kojem je jako lijepo opisano koja je procedura kada avion dođe tamo, to su jako surovi uvjeti....):

http://i144.photobucket.com/albums/r177/mariokrijan/slike/Air_Forces_Monthly_-_2004_09001.jpg
http://i144.photobucket.com/albums/r177/mariokrijan/slike/Air_Forces_Monthly_-_2004_09002.jpg
http://i144.photobucket.com/albums/r177/mariokrijan/slike/Air_Forces_Monthly_-_2004_09003.jpg
http://i144.photobucket.com/albums/r177/mariokrijan/slike/Air_Forces_Monthly_-_2004_09004.jpg

Pustinja zjapi neiskorištena (besplatna zemlja...) pa ameri tamo voze avione i to je to, i još dobro zarade kad ih prodaju odande (ili u starim dijelovima)....
Natrag na vrh
erasmus

Član od: 15 Lip 2006
Mjesto: Dubrovnik
PorukaUpisano: Pon Ruj 22, 2008 4:55 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ja sam negdje cito da su srbi prodavali t-55 u staro zeljezo, i da se kao kupac mogo javiti bilo tko, samo da ponudi cijenu vecu od one u kilazi celika:-) samo bilo bi malo teze to preko granice dotjera...
AleksandarMorozov

Član od: 03 Stu 2006
Mjesto: Petrova rupa
PorukaUpisano: Pon Ruj 22, 2008 6:42 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Btw...one 16-ice koje nam Ameri nude...nisu valjda...iz Arizone??? Wink
Natrag na vrh
CROtale

Član od: 23 Lip 2006
Mjesto: Osijek
PorukaUpisano: Pon Ruj 22, 2008 7:01 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

To da nam nude stare su zli jezici... ponudit ce nam ono sto trazimo kao npr. Maroko je trazio nove pa su im to i ponudili i ovi prihvatili a Rumunija je trazila pola novih i pola polovnih pa im je to ponudjeno samo sto kod njih odabir nije zavrsio.
Evo Ponude za Rumune http://www.dsca.mil/PressReleases/36-b/2008/Romania_08-55.pdf
Markus

Član od: 18 Kol 2008
Mjesto: Zagreb - Croatia
PorukaUpisano: Uto Ruj 23, 2008 10:03 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

CROtale Napisao/la:

To da nam nude stare su zli jezici... ponudit ce nam ono sto trazimo kao npr. Maroko je trazio nove pa su im to i ponudili i ovi prihvatili a Rumunija je trazila pola novih i pola polovnih pa im je to ponudjeno samo sto kod njih odabir nije zavrsio.
Evo Ponude za Rumune http://www.dsca.mil/PressReleases/36-b/2008/Romania_08-55.pdf

Logično je da se slažem i podržavam ovo.

Uglavnom, hvala svima na pojašnjenju sadržaja slike.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> A što je ovo na fotki?!? Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma