Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| tuninjo
| | Član od: 16 Lis 2008 | | Poruke: 16 | | Mjesto: Slavonski Brod |
|
Upisano: Pet Lis 17, 2008 12:16 am Naslov poruke: Početnik kao i vi nekada |
|
|
poz ljudi..zovem se Krešimir i dolazim iz Slavonskog Broda..moram priznati da sam jucer cijeli dan visio na forumu i divio se vasim maketama,stvarno su super nema sta..
radio bi iskljucivo automakete..tak da evo odmah u startu poz TIGER ACE,
Mario,Iow,Powerplant..od vas ocekujem malu pomoc
posto i sam volim detalje,pratim rad mustanga iz 69..predobro je i svidilo mi se pa sam si rekao da moram i ja probat iako neznam bas nest previse o autima(tu mislim u prvom redu na dijelove motora iliti gdje ide sta,preko cega,s cim itd..)..
zabrijo sam u ovo i danas otisao do interspara u profilovu knjizaru ali nemaju knjigu koju ste preporucili pa sam ju narucio iz Zagreba..stici ce za nekih 10-ak dana..(uvod u plasticno maketarstvo)
evo ako moze neki prijedlog za svoju prvu maketu...koji auto,koji omjer najbolje pase pocetniku..to bi slagao uz pomoc knjige i vas naravno..
nisam clan maketarskog kluba niti sam ikad bio..vidim da u Brodu imaju neki klubovi ali moram prvo probat nesto slozit da vidim jel to meni ide i jel se vidim u tom..
inace volim makete,slozio sam neki helikopter prije godinu dana i bio sam ko razigrano dijete..prekrasan hobi nema sta..
poz svima i nadam se nekim prijedlozima..[/b] |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
 | | Član od: 26 Svi 2008 | | Poruke: 3087 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Pet Lis 17, 2008 12:31 am Naslov poruke: |
|
|
dobro nam dosao!
Mozes i sam vidjet da ima puno Mustanga ovdje u forumu, meni se cini da je dobar za pocetak, tj kao pocetna automaketa i sada cu rec zasto.
Motor je muscle, dakle prava ''beštija'', nije pokriven sa glupim plastikama itd kao sto se radi u novim automobilima, i to ce ti pomoc shvacat bolje djelove motora. Unutrasnjost je bogata i ne preteska za radit.
Ako ti se mustang ne svida, uzmi nesto drugo, al ja bi ti iskreno preporucio neki muscle car.pozz _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tuninjo
|
Upisano: Pet Lis 17, 2008 12:34 am Naslov poruke: |
|
|
ma svidja mi se mustang..zasto ne..a koji omjer..vidim da vecina radi 1:24
i da..lijepo si se potrudio za ovaj filmic..fora je nema sta..hehe |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
 | | Član od: 02 Svi 2007 | | Poruke: 3206 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Lis 17, 2008 12:43 am Naslov poruke: |
|
|
E pa lijepi pozdrav i tebi Kreso
Dobrodosao na forum
Shto se tiche odabira makete, najrasirenija automaketarska mjerila su 1/24 i 1/25...vise-manje svi auti na forumu su u ta dva mjerila...vrlo su slicih dimenzija ali mala razlika ipak postoji...
E sad, ima i manjih plasticnih autica u 1/43, te skupih rezinskih u nekim drugim mjerilima ali, poshto si pocetnik, najjednosavniji za slaganje i detaljiranje ce ti biti upravo auti u 1/24 i 1/25...oni su u Hr takodjer i najdostupniji makar izbor i nije nesto...ovisno o tome kakvi te auti zanimaju (npr. old-skool muscle, tuning, rally, itd.), najbolje je makete nabavljati sa pojedinih ducana online
Pitaj shta god te zanima, tu smo da pomognemo...a ima vec po forumu svakakvih zanimljivih i korisnih rubrika koje si, uvjeren sam, vec pregledao pa mozes i njih koristiti kao reference...
Najbolje bi bilo da nabavis maketu i zapocnes s radom te uploadas napredak u "Projektima u radu...", pa ako negdje zapne mozemo se na licu mjesta pozabaviti rjesavanjem problema...
Toliko za sad...
Uzivaj _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tuninjo
|
Upisano: Pet Lis 17, 2008 12:56 am Naslov poruke: |
|
|
ok..hvala lipa..ma mislim da cu raditi 1:24 pa cemo vidit kako ce ici..a cuj,muscle auti su mi mrak,ali htio sam kao prvi auto sloziti audi a3 zato sto mi je zakon auto i htio bih ga imati,mislim u stvarnom zivotu..ali malo sam pregledavao forum i koliko sam skuzio uopce nema maketa za njega..tak da nista od toga..
sto se tice nabavke makete,hmm..u Brodu je pusiona ali to vec znas..nema bas nista..mislio sam mozda uzet neku maketu od vas tu koji ste na forumu..vidio sam kolike zbirke imate-impresivno nema sta-..pa ak vam je neka viska ili nest tak kupio bi od vas..ako ne onda moram narucivat preko neta..
e da i htio sam pitati-koju marku da uzmem..vidim da ste zadovoljni sa tamiyom..kad sam sklapao helic bio je revellov..
sto se tice relly auta..imao sam problema sa decalima,mislim da se tako kaze,kad sam radio helikopter,..nisam skuzio bas kako se to lijepi za maketu tak da nebi bas radio relly aute iako su pravo lijepi za vidit kad su gotovi.. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
|
Upisano: Pet Lis 17, 2008 1:15 am Naslov poruke: |
|
|
pa, tamiya je bolja od ostalih...ali nisu ni Revell ni ostali losi. Samo, kod Tamiye ces platit malo vise, ali neces imat puno problema kod flesha i kod pasivanja djelova, a kod Revella i ostalih ces proc jeftinje al ces morat vise kitat, brusit i sl. Dakle, ti izaberi sta ti vise odgovara.
Prva varijanta ako ne zelis gubit zivce na prvoj maketi, a druga ako hoces da ti ispadne (mozda) zericu losija, ali barem ces ucit i vjezbat vise
pozz
EDIT: ja sam isto trazio Audi A3..ali nema nazalost, jedine audi su mislim neke trkace (r10) i A80  _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tuninjo
|
Upisano: Pet Lis 17, 2008 1:29 am Naslov poruke: |
|
|
a i mislio sam tako..vidio sam da ima R8 ali nebi odmah njega..njega cemo kasnije
ma uzet cu tamiyu..
bilo bi lijepo kad bi netko imao neku maketu za prodati da nemoram narucivati preko neta iz japana ili neznam ni ja odakle..
inace volio bih sastavljat starije aute tipa shelby..bas bi htio njega..
http://img231.imageshack.us/my.php?image=189861azy9.jpg
evo ovaj mi se svidio na prvi pogled..sta kazete.. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
|
Upisano: Pet Lis 17, 2008 1:33 am Naslov poruke: |
|
|
cini mi se da je to Mustang 350gt, ali modificiran...imas za kupit Shelby mustng 350GT u Chipoteci za 136kn. dobar pocetak _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
 | | Član od: 02 Svi 2007 | | Poruke: 3206 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Lis 17, 2008 2:20 am Naslov poruke: |
|
|
To je Shelby Mustang GT350-R shto stoji za "racing" i posebno je modificiran za utrke od strane samog Carrola Shelbya...od obicnog se Mustanga najvise razlikuje po drugacijem prednjem braniku te nedostatku straznjeg...
Revell proizvodi tocno takvu maketu:
Samo, molim vas da daljnje razgovore obavljate preko PM-a...ipak je ovo rubrika iskljucivo za predstavljanje i dobrodoslice
Dakle, josh jednom Kresimire, dobrodosao na forum...toliko za ovu rubriku  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tuninjo
|
Upisano: Pet Lis 17, 2008 2:24 am Naslov poruke: |
|
|
| ok..hvala i nema frke..zivili i nadam se da cu se zadrzati na ovom hobiju..poz svima |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pet Lis 17, 2008 6:54 am Naslov poruke: |
|
|
Dobrodošao Krešimire!
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dzunglist
 | | Član od: 06 Lis 2006 | | Poruke: 609 | | Mjesto: Cvjetno naselje |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 2347 | |
|
Upisano: Pet Lis 17, 2008 8:49 am Naslov poruke: |
|
|
ček malo! Ove mustange nebi slagao
šalim sem lao
pozdrav  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
 | | Član od: 07 Ruj 2006 | | Poruke: 4365 | |
|
Upisano: Pet Lis 17, 2008 10:06 am Naslov poruke: |
|
|
Poz!
Sto se tice nabave maketa, ne mislis da ti je dobar potez doci na koji sastanak, upoznati ljude, vidjeti sto rade (i kako rade), pa se mozda u njihovim zalihama nadje nesto i za tebe? Ili otici do interspara?
Uglavnom, prati malo po forumu, bude napisano kad i gdje se odrzava sastanak, pa navrati..... _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
On voli stvari lijepe, ali tko ga jeb.....
-=Für immer Minderheiten=- |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mario
 | | Član od: 15 Lis 2005 | | Poruke: 3139 | | Mjesto: Zagreb-Lučko |
|
Upisano: Pet Lis 17, 2008 10:27 am Naslov poruke: |
|
|
Pozdrav i od mene i drago mi je da si se orijentiro na automaketarstvo jer je odličan hobi i naučiš dosta o automobilu slažuči ih, znači o mehanici i limariji i ostalim stvarima.A kao preporuka za maketu auta nebi ti znao odgovoriti to ćeš morat sam odlučit koja ti je dostupna i koja ti se sviđa jer svaka maketa ima svoju lošu i dobru stranu slaganja znači težinu.Moja prva automaketa je bila Formula F1 BMW FW23 od Revella u mjerilu 1/24 pa ti odluči.Bok i sretno sa odabirom i slaganjem. _________________
Visit my page:"MT-Style" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|