Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Početnik kao i vi nekada
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tko je tko na forumu?
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
tuninjo

Član od: 16 Lis 2008
Mjesto: Slavonski Brod
PorukaUpisano: Pet Lis 17, 2008 12:16 am    Naslov poruke: Početnik kao i vi nekada Citiraj ovaj komentar

poz ljudi..zovem se Krešimir i dolazim iz Slavonskog Broda..moram priznati da sam jucer cijeli dan visio na forumu i divio se vasim maketama,stvarno su super nema sta..

radio bi iskljucivo automakete..tak da evo odmah u startu poz TIGER ACE,
Mario,Iow,Powerplant..od vas ocekujem malu pomoc Smile

posto i sam volim detalje,pratim rad mustanga iz 69..predobro je i svidilo mi se pa sam si rekao da moram i ja probat iako neznam bas nest previse o autima(tu mislim u prvom redu na dijelove motora iliti gdje ide sta,preko cega,s cim itd..)..

zabrijo sam u ovo i danas otisao do interspara u profilovu knjizaru ali nemaju knjigu koju ste preporucili pa sam ju narucio iz Zagreba..stici ce za nekih 10-ak dana..(uvod u plasticno maketarstvo)

evo ako moze neki prijedlog za svoju prvu maketu...koji auto,koji omjer najbolje pase pocetniku..to bi slagao uz pomoc knjige i vas naravno..

nisam clan maketarskog kluba niti sam ikad bio..vidim da u Brodu imaju neki klubovi ali moram prvo probat nesto slozit da vidim jel to meni ide i jel se vidim u tom..

inace volim makete,slozio sam neki helikopter prije godinu dana i bio sam ko razigrano dijete..prekrasan hobi nema sta..

poz svima i nadam se nekim prijedlozima..[/b]
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
veliko_pile

Član od: 26 Svi 2008
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Pet Lis 17, 2008 12:31 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

dobro nam dosao! Pivo

Mozes i sam vidjet da ima puno Mustanga ovdje u forumu, meni se cini da je dobar za pocetak, tj kao pocetna automaketa i sada cu rec zasto.

Motor je muscle, dakle prava ''beštija'', nije pokriven sa glupim plastikama itd kao sto se radi u novim automobilima, i to ce ti pomoc shvacat bolje djelove motora. Unutrasnjost je bogata i ne preteska za radit.
Ako ti se mustang ne svida, uzmi nesto drugo, al ja bi ti iskreno preporucio neki muscle car.pozz
tuninjo

PorukaUpisano: Pet Lis 17, 2008 12:34 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ma svidja mi se mustang..zasto ne..a koji omjer..vidim da vecina radi 1:24

i da..lijepo si se potrudio za ovaj filmic..fora je nema sta..hehe
Natrag na vrh
PowerPlant

Član od: 02 Svi 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Lis 17, 2008 12:43 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

E pa lijepi pozdrav i tebi Kreso Cool
Dobrodosao na forum Very Happy
Shto se tiche odabira makete, najrasirenija automaketarska mjerila su 1/24 i 1/25...vise-manje svi auti na forumu su u ta dva mjerila...vrlo su slicih dimenzija ali mala razlika ipak postoji...
E sad, ima i manjih plasticnih autica u 1/43, te skupih rezinskih u nekim drugim mjerilima ali, poshto si pocetnik, najjednosavniji za slaganje i detaljiranje ce ti biti upravo auti u 1/24 i 1/25...oni su u Hr takodjer i najdostupniji makar izbor i nije nesto...ovisno o tome kakvi te auti zanimaju (npr. old-skool muscle, tuning, rally, itd.), najbolje je makete nabavljati sa pojedinih ducana online Wink
Pitaj shta god te zanima, tu smo da pomognemo...a ima vec po forumu svakakvih zanimljivih i korisnih rubrika koje si, uvjeren sam, vec pregledao pa mozes i njih koristiti kao reference...
Najbolje bi bilo da nabavis maketu i zapocnes s radom te uploadas napredak u "Projektima u radu...", pa ako negdje zapne mozemo se na licu mjesta pozabaviti rjesavanjem problema...
Toliko za sad...
Uzivaj

PorukaUpisano: Pet Lis 17, 2008 12:56 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ok..hvala lipa..ma mislim da cu raditi 1:24 pa cemo vidit kako ce ici..a cuj,muscle auti su mi mrak,ali htio sam kao prvi auto sloziti audi a3 zato sto mi je zakon auto i htio bih ga imati,mislim u stvarnom zivotu..ali malo sam pregledavao forum i koliko sam skuzio uopce nema maketa za njega..tak da nista od toga..

sto se tice nabavke makete,hmm..u Brodu je pusiona ali to vec znas..nema bas nista..mislio sam mozda uzet neku maketu od vas tu koji ste na forumu..vidio sam kolike zbirke imate-impresivno nema sta-..pa ak vam je neka viska ili nest tak kupio bi od vas..ako ne onda moram narucivat preko neta..

e da i htio sam pitati-koju marku da uzmem..vidim da ste zadovoljni sa tamiyom..kad sam sklapao helic bio je revellov..

sto se tice relly auta..imao sam problema sa decalima,mislim da se tako kaze,kad sam radio helikopter,..nisam skuzio bas kako se to lijepi za maketu tak da nebi bas radio relly aute iako su pravo lijepi za vidit kad su gotovi..
Natrag na vrh
veliko_pile

PorukaUpisano: Pet Lis 17, 2008 1:15 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

pa, tamiya je bolja od ostalih...ali nisu ni Revell ni ostali losi. Samo, kod Tamiye ces platit malo vise, ali neces imat puno problema kod flesha i kod pasivanja djelova, a kod Revella i ostalih ces proc jeftinje al ces morat vise kitat, brusit i sl. Dakle, ti izaberi sta ti vise odgovara.

Prva varijanta ako ne zelis gubit zivce na prvoj maketi, a druga ako hoces da ti ispadne (mozda) zericu losija, ali barem ces ucit i vjezbat vise

pozz

EDIT: ja sam isto trazio Audi A3..ali nema nazalost, jedine audi su mislim neke trkace (r10) i A80 Smile
tuninjo

PorukaUpisano: Pet Lis 17, 2008 1:29 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

a i mislio sam tako..vidio sam da ima R8 ali nebi odmah njega..njega cemo kasnije Smile

ma uzet cu tamiyu..

bilo bi lijepo kad bi netko imao neku maketu za prodati da nemoram narucivati preko neta iz japana ili neznam ni ja odakle..

inace volio bih sastavljat starije aute tipa shelby..bas bi htio njega..

http://img231.imageshack.us/my.php?image=189861azy9.jpg

evo ovaj mi se svidio na prvi pogled..sta kazete..
Natrag na vrh
veliko_pile

PorukaUpisano: Pet Lis 17, 2008 1:33 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

cini mi se da je to Mustang 350gt, ali modificiran...imas za kupit Shelby mustng 350GT u Chipoteci za 136kn. dobar pocetak
PowerPlant

Član od: 02 Svi 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Lis 17, 2008 2:20 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

To je Shelby Mustang GT350-R shto stoji za "racing" i posebno je modificiran za utrke od strane samog Carrola Shelbya...od obicnog se Mustanga najvise razlikuje po drugacijem prednjem braniku te nedostatku straznjeg...
Revell proizvodi tocno takvu maketu:

Samo, molim vas da daljnje razgovore obavljate preko PM-a...ipak je ovo rubrika iskljucivo za predstavljanje i dobrodoslice Wink
Dakle, josh jednom Kresimire, dobrodosao na forum...toliko za ovu rubriku Cool

PorukaUpisano: Pet Lis 17, 2008 2:24 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ok..hvala i nema frke..zivili i nadam se da cu se zadrzati na ovom hobiju..poz svima
Natrag na vrh
T34
Gost
PorukaUpisano: Pet Lis 17, 2008 6:54 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dobrodošao Krešimire!
Very Happy
Natrag na vrh
dzunglist

Član od: 06 Lis 2006
Mjesto: Cvjetno naselje
PorukaUpisano: Pet Lis 17, 2008 8:42 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pozdrav!

http://www.youtube.com/watch?v=FEYE85R4UJ4&feature=related
Natrag na vrh
Andrej

Član od: 13 Pro 2006
PorukaUpisano: Pet Lis 17, 2008 8:49 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ček malo! Ove mustange nebi slagao Twisted Evil

šalim sem lao

pozdrav Twisted Evil
Natrag na vrh
Reaper

Član od: 07 Ruj 2006
PorukaUpisano: Pet Lis 17, 2008 10:06 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Poz!

Sto se tice nabave maketa, ne mislis da ti je dobar potez doci na koji sastanak, upoznati ljude, vidjeti sto rade (i kako rade), pa se mozda u njihovim zalihama nadje nesto i za tebe? Ili otici do interspara?

Uglavnom, prati malo po forumu, bude napisano kad i gdje se odrzava sastanak, pa navrati.....

-=Für immer Minderheiten=-
Natrag na vrh
Mario

Član od: 15 Lis 2005
Mjesto: Zagreb-Lučko
PorukaUpisano: Pet Lis 17, 2008 10:27 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pozdrav i od mene i drago mi je da si se orijentiro na automaketarstvo jer je odličan hobi i naučiš dosta o automobilu slažuči ih, znači o mehanici i limariji i ostalim stvarima.A kao preporuka za maketu auta nebi ti znao odgovoriti to ćeš morat sam odlučit koja ti je dostupna i koja ti se sviđa jer svaka maketa ima svoju lošu i dobru stranu slaganja znači težinu.Moja prva automaketa je bila Formula F1 BMW FW23 od Revella u mjerilu 1/24 pa ti odluči.Bok i sretno sa odabirom i slaganjem.

Visit my page:"MT-Style"
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tko je tko na forumu? Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma