Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Markus Wolf
 | | Član od: 26 Svi 2007 | | Poruke: 59 | | Mjesto: Downtown |
|
Upisano: Pon Ruj 07, 2009 8:23 pm Naslov poruke: Primer |
|
|
Koristi li netko moza obicne primere u spreju, koji su npr. dio asortimana obicnih sprejeva za auto...i te stvari.
Nasao sam malu bocicu spreja od RenCo nekog domaceg proizvozaca, crna s nekom pticom.... pise da je primer za plastiku, mislim cak akril..nisam siguran i cinimi se da je proziran posto je cep proziran kosta nekih 20kn i nesto lipa.
evo cak sam nasao stranicu
http://www.renco.eu/02_17_hr
Sta mislite? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Sovremenny
 | | Član od: 29 Sij 2009 | | Poruke: 951 | | Mjesto: Istra |
|
Upisano: Pon Ruj 07, 2009 8:41 pm Naslov poruke: |
|
|
ja to koristim u samogradnjama...akrilni primer u spreju.,,,suh za 10-15 min.....ali ja sprejam kit a ne plastiku ...za styren lovi solidno...ako malo jace zagrebes s noktom ode boja ali ne vjerujem da ces eksperimentirat silu trenja na njemu .....probaj nac od firme ''san marco''...ja sam super zadovoljan sa njima...koštaju oko 30 do 40 kn ali vride.....ne bljuvaju boju ko oni jeftini vec ju jako fino rasprše _________________
http://www.youtube.com/watch?v=HkBLZWSj4Bg |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
 | | Član od: 25 Lis 2007 | | Poruke: 3458 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Pon Ruj 07, 2009 8:49 pm Naslov poruke: |
|
|
Što kaže Sovremenny, bitno je da ne "pljuju", prsnu boju i da se fino raspršuju. Uvijek možeš probati na nekom dijelu pleksija, komadiću stirena, čaši od jogurta. Važno je da ti pokaže gdje još trebaš prekitati i napravi dobru podlogu za osnovnu boju. Uostalom, uvijek ga možeš, nakon nanošenja, preći sa 2000 šmirglom i podloga - divota. _________________
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Pon Ruj 07, 2009 10:51 pm Naslov poruke: |
|
|
Ja se sa tim RenCo prozirnim nisam baš usrećio, al zato koristim obični sivi primer u spreju, "Dupli-Color" isto nekih 30-ak kuna.
Međutim, ja ne prskam maketu direktno iz sprej bočice, nego prvo sprejam u neku posudicu pa prskam AB-om. _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shinobi
 | | Član od: 05 Pro 2007 | | Poruke: 1981 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Uto Ruj 08, 2009 4:17 pm Naslov poruke: |
|
|
Prajmao sam Peterbilta u 1/24 s tim primer vulgarisom i nije bilo problema. Ali za mjesta gdje ima dosta sitnih detalja radije napravim kao i Boris jerbo mi je mlaz prejak pa hoce zapuniti. Ili opletem Taimyom  _________________ Life's journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting "HOLLY SHIT...WHAT A RIDE!!" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Markus Wolf
 | | Član od: 26 Svi 2007 | | Poruke: 59 | | Mjesto: Downtown |
|
Upisano: Sri Ruj 09, 2009 1:22 pm Naslov poruke: |
|
|
| Hvala kolege na odgovorima....da, najbolje bi bilo ekperimentirat....pa cu vidjet....uglavnom rezultate postam. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|