Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| supergru
 | | Član od: 09 Lis 2009 | | Poruke: 151 | | Mjesto: Karlovac |
|
Upisano: Sub Lis 10, 2009 2:46 pm Naslov poruke: Bokić ... |
|
|
Pozdrav svima,
bavim se plastičnim maketarstvom sa duljim i kraćim pauzama od 15. godine, u 90% slučajeva moderni zrakoplovi, što vojni, što civilni. Za one sa malo boljim pamćenjem, pod istim nadimkom sam bio aktivan i na onom drugom maketarskom forumu prije četiri godine, no to je neka druga priča.
Zrakoplovstvo mi je veliki dio života, tako da sam 2007. završio FSB Zagreb, a u siječnju ove godine mi je priznat status mag. ing. aeronaut. Trenutno živim i radim u Karlovcu.
Član sam Varaždinske maketarske sekcije, a postam i na ARC-u i na nekim drugim forumima, po istim nickom. Makete i aftermarket uglavnom nabavljam izvana (eBay i internet trgovine).
Trenutno radim A310-300 u 1:144 i to CS-TEI u bojama TAP Portugal iz 2005. g. To mi je prva maketa nakon pauze od tri godine, i mnogo toga radim po prvi puta, kako spada. Jedan od razloga je taj što sam pročitao Gložinićevu knjigu a barem triput, i još uvijek učim. Nadam se da će biti gotov do Varaždina.
Par maketa koje sam nabavio u posljednje vrijeme, a vrijedne su spomena... Sve još u kutiji ...
Civilni zrakoplovi 1/144: A310 (2 komada, OOP, jednog radim),A330 (OOP), B767 (novi), B777 (2 komada, Doyusha i Minicraft)
Civilni zrakoplovi 1/72: Concorde (2 komada, Heller i Airfix), L-410 (3 komada, OOP)
Vojni zrakoplovi 1/48: F/A-18A (2 komada, Hobbyboss i OOP Hasegawa), Viggen (sa hrpom aftermarketa), Su-27 (hrpa aftermarketa, SOL-ovi OOP setovi između ostalog), MiG-31 (Lindberg, OOP)
TSR.2 mi je fetiš: limited edition i u 1/48 i u 1/72 (sve po 2 komada).
Nabavio sam i nešto knjiga (npr. Famous Russian Aircraft) i opreme (scriberi, pile, original Future), a nedavno mi je stigao i Sparmax DH-103, crijevo, filter i brzootpuštajući ventil sa regulatorom zraka. Kompresor i sam-svoj-majstor spraybooth su također u planu.
Ovdje možete pročitati moje dvije skromne recenzije Concorde-a i A380.
supergru: poruka promijenjena dana: Sub Lis 10, 2009 9:57 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Stefanic
| | Član od: 17 Tra 2009 | | Poruke: 139 | | Mjesto: Osijek |
|
Upisano: Sub Lis 10, 2009 4:06 pm Naslov poruke: |
|
|
Pozdrav i dobrodošli !
Gdje ste nabavili SOL.
LP Filip |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| supergru
|
Upisano: Sub Lis 10, 2009 7:00 pm Naslov poruke: |
|
|
| Stefanic Napisao/la: | | Gdje ste nabavili SOL. |
eBay. U siječnju ove godine. Neki tip iz Njemačke prodavao sva tri, ali svakog posebno. Moram priznat da je licitiranje bilo vrlo stresno. Pogotovo po moj novčanik.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
 | | Član od: 02 Svi 2007 | | Poruke: 3206 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Lis 10, 2009 8:24 pm Naslov poruke: |
|
|
Lijepi pozdrav...dobrodosao na forum
Samo, molim te, smanji velicinu fotki na pravilima propisanu rezoluciju od max. 800x600... _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shmeegy
 | | Član od: 09 Kol 2007 | | Poruke: 1768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Lis 10, 2009 8:51 pm Naslov poruke: |
|
|
Pozdrav!  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| supergru
|
Upisano: Sub Lis 10, 2009 9:59 pm Naslov poruke: |
|
|
| PowerPlant Napisao/la: | Lijepi pozdrav...dobrodosao na forum
Samo, molim te, smanji velicinu fotki na pravilima propisanu rezoluciju od max. 800x600... |
Sorry, ispričavam se svima .. Slike su direktno uzete sa Photobucketa, kao i za ARC, al dobro, evo smanjio sam ih. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| killa
 | | Član od: 15 Ruj 2009 | | Poruke: 2325 | |
|
Upisano: Sub Lis 10, 2009 10:18 pm Naslov poruke: |
|
|
pozz  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
 | | Član od: 16 Ožu 2006 | | Poruke: 5159 | |
|
Upisano: Sub Lis 10, 2009 11:42 pm Naslov poruke: |
|
|
dobrodosao _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mico
 | | Član od: 15 Stu 2007 | | Poruke: 1468 | | Mjesto: Coventry |
|
Upisano: Ned Lis 11, 2009 12:19 pm Naslov poruke: |
|
|
Dobrodošao. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| bastard
 | | Član od: 19 Ruj 2009 | | Poruke: 46 | | Mjesto: ZAGREB U SRCU |
|
Upisano: Pon Lis 12, 2009 9:16 am Naslov poruke: |
|
|
pozdrav  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
 | | Član od: 25 Lis 2007 | | Poruke: 3458 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Pon Lis 12, 2009 5:35 pm Naslov poruke: |
|
|
Dobrodošao. _________________
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Uto Lis 13, 2009 10:27 pm Naslov poruke: Re: Bokić ... |
|
|
| supergru Napisao/la: |
To mi je prva maketa nakon pauze od tri godine, i mnogo toga radim po prvi puta, kako spada. Jedan od razloga je taj što sam pročitao Gložinićevu knjigu a barem triput, i još uvijek učim. Nadam se da će biti gotov do Varaždina.
] |
opet ja nesto kriv......
enivej, nekoliko zanimljivih maketa u vitrini...he 115, delta dart ( ciji je ?), hawkeye.....fini, fino...
i da, velkom
btw, jel ti nick uzet po kultnom stripu ili sam ja jedini koji se sjecam tog stripa ??? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| supergru
|
Upisano: Sri Lis 14, 2009 9:44 pm Naslov poruke: Re: Bokić ... |
|
|
| slider Napisao/la: |
opet ja nesto kriv......
enivej, nekoliko zanimljivih maketa u vitrini...he 115, delta dart ( ciji je ?), hawkeye.....fini, fino...
i da, velkom
btw, jel ti nick uzet po kultnom stripu ili sam ja jedini koji se sjecam tog stripa ??? |
Ajde da još netko zna za taj strip !!!!
Je, nick je prema njemu ...
Revell He-115C-1 1/72 a.k.a. smeće
Hasegawa F-106A 1/72 - ja napravio smeće od makete (ajde nabavio još jednog da se iskupim)
i na kraju Lee E-2C 1/72 ne smeće nego opasni otpad (kopija ne znam čega, vjerojatno Fujimija). Prije 4 godine u Varaždinu osvojio respektabilno predzadnje mjesto u klasi 1/72, zrakoplovi.
Nedavno nabavio novu Hasegawu Hawkeye 2000. Još samo da netko izbaci dobre aftermarket decale i sreći nema kraja.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Lis 14, 2009 9:57 pm Naslov poruke: Re: Bokić ... |
|
|
| supergru Napisao/la: | | slider Napisao/la: |
opet ja nesto kriv......
i da, velkom
Ajde da još netko zna za taj strip !!!!
Je, nick je prema njemu ...
Revell He-115C-1 1/72 a.k.a. smeće
[
] |
se pet, al za boje na heinkelu 1... ali imal sam tu maketu, nikad sastavio.....i proslijedio....prevelki kramp za sredit...makar jedini...
kak se ne bi secal supergrua...siroce...uvijek je fulal nekaj...
nije li to netko domaci crtal ????bila bi fora nabavit to opet... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| supergru
|
Upisano: Sri Lis 14, 2009 10:50 pm Naslov poruke: |
|
|
www.groo.com
ili
http://en.wikipedia.org/wiki/Groo_the_Wanderer
Naši su samo prevodili, ali prijevodi su bili fenomenalni. Njupica, klopica, ženica, fljas ... evo ti tučnjave ...
Boje na Heinkelu su prema sastavnici ... ali odlijev je koma. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|