Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

German fast attack boat 143a:Puma

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Brodovi i plovila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
acav

Član od: 16 Jul 2008
PorukaUpisano: Uto Pro 01, 2009 10:41 pm    Naslov poruke: German fast attack boat 143a:Puma Citiraj ovaj komentar

nakon duge stanke sam napravio novu maketu..ima masu gresaka ali eto...
mjerilo je 1:144..trebalo bi mi sto vise komentara da pokusam popravit sta se moze...

http://img81.imageshack.us/i/dsc01116o.jpg/

http://img51.imageshack.us/i/dsc01117.jpg/

http://img139.imageshack.us/i/dsc01123q.jpg/
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Essex
Gost
PorukaUpisano: Sri Pro 02, 2009 12:30 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ovako koliko mogu vidit, čisto uredno složena maketa iz kutije.
Ako želiš više komentara, trebaš stavit više slika - quid pro quo...
Natrag na vrh
Aranza

Član od: 25 Lis 2007
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Sri Pro 02, 2009 9:09 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ne izgleda mi da ima nekih posebnih istaknutih grešaka, bar ovako iz daljine. Lipo je složen, uredno, čisto. Mislim da fali malo weteringa ne u smislu prljanja već u svrhu isticanja pojedinih udubljenja, rupica i sl. kako bi dobio još više na dubini i općem izgledu. Blagi wash u nešto tamnijoj boji od osnovne, tek toliko. Vjerujem da bi to podiglo maketu još više. Bez obzira, jako lijepo izgleda.

Španac
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
sea wolf

Član od: 12 Stu 2005
Mjesto: Mali Lošinj
PorukaUpisano: Sri Pro 02, 2009 10:15 am    Naslov poruke: Brodić Citiraj ovaj komentar

Slažem se ovo što ti je Aranza sugerirao. Ono što mogu vidit na prvi pogled ne pašu mi ograde pre debele su i vertikalne stepenice. Mislim da si to trebao napraviti nekom samogradnjom.
Bruce

Član od: 08 Ruj 2009
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Pro 02, 2009 10:51 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Na ovim slikama izgleda skroz ok. Kao što je rekao kolega, veće slikice, tj. zoom na detalje bi pokazale eventulne greške. Ovo sa štengicama stoji da se čine malo predebele.
Natrag na vrh
acav

PorukaUpisano: Sri Pro 02, 2009 11:24 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ma sve ukupno racocaran sam sa maketom(djelovima)

predebele ograde,nema vodene linije niti pise na kolko mm mora biti pa sam trebao raditi od oka,lose naljepnice i jos sam se zbunio dok sam radio jer sam naso slike vec slozene makete i svaka igleda drugacije....
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Sri Pro 02, 2009 12:10 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Maketa izgleda uredno i korektno složena iz kutije. Ograde su takve jer ih je nemoguće izliti tanje od plastike. Sve Revellove makete brodova imaju ovako debele ograde. Jedino je rješenje mukotrpna samogradnja ili nabavka fotojetkanih ograda... Kao što je Aranza rekao, ne bi bilo loše malo postarati maketu, ali ne pretjerano. Ipak je to mirnodobski brod koji je odlično održavan.

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
acav

PorukaUpisano: Sri Pro 02, 2009 2:21 pm    Naslov poruke: pitat cu ovdje da neotvaram novu temu Citiraj ovaj komentar

koja bi boja bila najslicnija drvu(svjetlija)od model mastera po mogucnosti
Natrag na vrh
Iwtcha

Član od: 24 Kol 2007
PorukaUpisano: Sri Pro 02, 2009 2:25 pm    Naslov poruke: Re: pitat cu ovdje da neotvaram novu temu Citiraj ovaj komentar

acav Napisao/la:
koja bi boja bila najslicnija drvu(svjetlija)od model mastera po mogucnosti

Model master Sand i Radome Tan
Natrag na vrh
Essex
Gost
PorukaUpisano: Sri Pro 02, 2009 2:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Imaš Tan, Radome Tan i Dark Tan. Ja ih ponekad koristim za nijansiranje drvenih paluba. Mislim da je Radome Tan najsvijetlija, kako kolega kaže
Natrag na vrh
acav

PorukaUpisano: Sri Pro 02, 2009 2:35 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

hvala
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Brodovi i plovila Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma