Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Jastreb J-21 - traži se tehnički crtež

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovno maketarstvo
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
tupoljev

Član od: 01 Ruj 2009
PorukaUpisano: Uto Pro 29, 2009 1:28 pm    Naslov poruke: Jastreb J-21 - traži se tehnički crtež Citiraj ovaj komentar

Iako je ovo zastarjela ptica koja se slabo spominje (derivat g-2) zamolio bih ako netko ima tehnički crrtež ovog zrakoplova, pokušao bih ga napraviti u mjerilu 1:48, slika kokpita shema za bojanje imam , ima i nešto video materijala što sam uspio "iskopat" po netu . Našao sam tehnički crtez koji je jako dobro napravljen ali za galeba g-3,2 u mjerilu 1:48, znam da su jako slicni i pokusao sam nesto prepravljati ali ovaj dio gdje je smještena kabina me buni, tako da bih htjeo što tačniji crtež sa svim panelima i po mogućnosti nacrtima naoruzanja nrz-57,munja..... pozzz Laughing
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
dr. vlado

Član od: 12 Ožu 2008
PorukaUpisano: Uto Pro 29, 2009 3:30 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mozda moze posluziti...

Natrag na vrh
hornet

Član od: 17 Lis 2005
PorukaUpisano: Uto Pro 29, 2009 5:05 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

pretraži ABG
hornet

Član od: 17 Lis 2005
PorukaUpisano: Uto Pro 29, 2009 8:51 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

a valjda će ti i ovo pomoći

Kod:
http://rapidshare.com/files/174987642/Opis_i_odrzavanje_aviona_J-21_i_IJ-21.pdf

milan

Član od: 22 Svi 2008
Mjesto: Svicarska
PorukaUpisano: Sri Pro 30, 2009 12:50 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

http://www.avijacijabezgranica.com/forum/showthread.php?t=4997
http://www.avijacijabezgranica.com/forum/showthread.php?t=4997&page=2
http://www.avijacijabezgranica.com/forum/showthread.php?t=4997&page=3

http://www.avijacijabezgranica.com/forum/showthread.php?t=9149
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
tupoljev

PorukaUpisano: Sri Pro 30, 2009 3:41 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala vam puno svima na ove još nisam naletio, kada budem napravio (što ce malo potrajati) objavim fotke Cool
Natrag na vrh
slider
Gost
PorukaUpisano: Pet Sij 01, 2010 10:56 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ima netko skenirane nacrte iz Fronta ?? tamo je bilo i presjeka trupa kaj bi meni koristilo....
ps - damn rapidshare, ne mogu skinuti bas nista kao free user... Sad
Natrag na vrh
Tasma

Član od: 02 Svi 2007
Mjesto: Prigorje
PorukaUpisano: Sub Sij 02, 2010 8:26 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Citat:
ps - damn rapidshare, ne mogu skinuti bas nista kao free user...

može se, može... samo treba znat kada... recimo ujutro, i to bez problema, danas je subota pa se može skidat do cca 13 h bez problema, eventualno do 14 kasnije ne. Opet bez problema može nakon 01. Sutra, u nedelju se skida do 12 h, nakon toga nikako. Kroz tjedan do 16 h ide skidanje, kasnije opet od 01h ujutro. Wink
Natrag na vrh
tupoljev

PorukaUpisano: Sub Sij 02, 2010 1:05 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

hvala na informaciji taj rapidshare je dobar za treniranje živaca Glavom u zid
Natrag na vrh
slider
Gost
PorukaUpisano: Sub Sij 02, 2010 1:46 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Tasma Napisao/la:
Citat:
ps - damn rapidshare, ne mogu skinuti bas nista kao free user...

može se, može... samo treba znat kada... recimo ujutro, i to bez problema, danas je subota pa se može skidat do cca 13 h bez problema, eventualno do 14 kasnije ne. Opet bez problema može nakon 01. Sutra, u nedelju se skida do 12 h, nakon toga nikako. Kroz tjedan do 16 h ide skidanje, kasnije opet od 01h ujutro. Wink

skinuo jutros uputstvo za jastreba...super..
al mi i dalje trebaju presjeci i ono kaj nema u uputstvu, a to je instalacija naoruzanja
ima netko skenirano ono iz fronta ?
Natrag na vrh
Pierre

Član od: 12 Stu 2008
PorukaUpisano: Ned Sij 03, 2010 12:09 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Misliš na ono sa G-2 Galebom na dvije stranice ? Samo se na jednom mjestu pojavljuje nos Jastreba. Ima presjeka ... istina ... i mjerilo je nekakvo s neba palo. To si mislio ? To imam
A ima i u slovenskom TIM-u o Galebu, nacrti, presjeci. bojanje itd. ... ako to pomaže oko Jastreba . Na žalost nemam to ali znam da je broj iz ljeta 2004-6/7 ... pa ako neko ima nek priloži.
Natrag na vrh
slider
Gost
PorukaUpisano: Ned Sij 03, 2010 2:58 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pierre Napisao/la:
Misliš na ono sa G-2 Galebom na dvije stranice ? Samo se na jednom mjestu pojavljuje nos Jastreba. Ima presjeka ... istina ... i mjerilo je nekakvo s neba palo. To si mislio ? To imam
A ima i u slovenskom TIM-u o Galebu, nacrti, presjeci. bojanje itd. ... ako to pomaže oko Jastreba . Na žalost nemam to ali znam da je broj iz ljeta 2004-6/7 ... pa ako neko ima nek priloži.

imao sam to negdje, ali u bespucima mog podruma i tona dokumentacije potrosio sam neki dan cca 3 sata i nisam nasao...a znam da sam to izvadio iz fronta Sad
bil sam bedast i nisam cuvao cijele frontove nego sam rezuckao i stavljao u fascikle
mozes to nekako skenirat ak nije bad ??
Natrag na vrh
tupoljev

PorukaUpisano: Pon Sij 04, 2010 11:37 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Da to sam mislio ne sjecam se gdje sam to iskopao sjecam se da je bio slovenski časopis.Pretpostavljam da su za jastreb uzimali iste kalupe krila ,zadnjeg dijela trupa ,vertikalac, kormilo visine , stajni trap kao i kod g-2, razlike koje sam uočio preko slika i nekih foruma su da je jastreb ima 3 12,7 mitraljet u nosu,(galeb 2), jastreb je imao kočioni padobran,(g-2 nisam naišao na sliku?),hrbat iza sjedišta kod jastreba je širi,(kod galeba uži pošto je dvosjed),jastreb u nosu ima far,u elektroničku opremu nebih ulazio (ionako mora da je kao u cesssni Smile;jedino što nisam siguran da li su tip tankovi na vrhovima krila bili isti čini mi se da su kod jastreba bili nešto uži?

Postoji i tj-21 trenažna verzija koju sam i ja u početku brkao sa g-2 pošto su slični, najbolje ih se raspoznaje po nastavku za kočioni padobran (iza vertikalca).
Natrag na vrh
tupoljev

PorukaUpisano: Pon Sij 04, 2010 11:43 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ovo dosad priloženo mi je puno pomoglo ako neko nešto iskopa i ako može skenirati neka objesi, ja imam nešto iz starih časopisa ali nažalost ništa o jastrebu Crying or Very sad , ako ništa napravit cu nekakav mix Cool tehničkih crteža od g-2 i ovih od jastreba , vertikalci su isti , a od naprijed se ravnati po poklopcu kabine od jastreba, Razz bar za prvu ruku..
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovno maketarstvo Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma