Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| tupoljev
| | Član od: 01 Ruj 2009 | | Poruke: 353 | |
|
Upisano: Uto Pro 29, 2009 1:28 pm Naslov poruke: Jastreb J-21 - traži se tehnički crtež |
|
|
Iako je ovo zastarjela ptica koja se slabo spominje (derivat g-2) zamolio bih ako netko ima tehnički crrtež ovog zrakoplova, pokušao bih ga napraviti u mjerilu 1:48, slika kokpita shema za bojanje imam , ima i nešto video materijala što sam uspio "iskopat" po netu . Našao sam tehnički crtez koji je jako dobro napravljen ali za galeba g-3,2 u mjerilu 1:48, znam da su jako slicni i pokusao sam nesto prepravljati ali ovaj dio gdje je smještena kabina me buni, tako da bih htjeo što tačniji crtež sa svim panelima i po mogućnosti nacrtima naoruzanja nrz-57,munja..... pozzz  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dr. vlado
| | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1411 | |
|
Upisano: Uto Pro 29, 2009 3:30 pm Naslov poruke: |
|
|
Mozda moze posluziti...
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 1987 | |
|
Upisano: Uto Pro 29, 2009 5:05 pm Naslov poruke: |
|
|
pretraži ABG _________________ 10 dalmatinskih zapovjedi:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 1987 | |
|
Upisano: Uto Pro 29, 2009 8:51 pm Naslov poruke: |
|
|
a valjda će ti i ovo pomoći
| Kod: | | http://rapidshare.com/files/174987642/Opis_i_odrzavanje_aviona_J-21_i_IJ-21.pdf |
_________________ 10 dalmatinskih zapovjedi:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| milan
| | Član od: 22 Svi 2008 | | Poruke: 410 | | Mjesto: Svicarska |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tupoljev
|
Upisano: Sri Pro 30, 2009 3:41 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala vam puno svima na ove još nisam naletio, kada budem napravio (što ce malo potrajati) objavim fotke  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pet Sij 01, 2010 10:56 pm Naslov poruke: |
|
|
ima netko skenirane nacrte iz Fronta ?? tamo je bilo i presjeka trupa kaj bi meni koristilo....
ps - damn rapidshare, ne mogu skinuti bas nista kao free user...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tasma
 | | Član od: 02 Svi 2007 | | Poruke: 1021 | | Mjesto: Prigorje |
|
Upisano: Sub Sij 02, 2010 8:26 am Naslov poruke: |
|
|
| Citat: | | ps - damn rapidshare, ne mogu skinuti bas nista kao free user... |
može se, može... samo treba znat kada... recimo ujutro, i to bez problema, danas je subota pa se može skidat do cca 13 h bez problema, eventualno do 14 kasnije ne. Opet bez problema može nakon 01. Sutra, u nedelju se skida do 12 h, nakon toga nikako. Kroz tjedan do 16 h ide skidanje, kasnije opet od 01h ujutro.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tupoljev
|
Upisano: Sub Sij 02, 2010 1:05 pm Naslov poruke: |
|
|
hvala na informaciji taj rapidshare je dobar za treniranje živaca  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Sij 02, 2010 1:46 pm Naslov poruke: |
|
|
| Tasma Napisao/la: | | Citat: | | ps - damn rapidshare, ne mogu skinuti bas nista kao free user... |
može se, može... samo treba znat kada... recimo ujutro, i to bez problema, danas je subota pa se može skidat do cca 13 h bez problema, eventualno do 14 kasnije ne. Opet bez problema može nakon 01. Sutra, u nedelju se skida do 12 h, nakon toga nikako. Kroz tjedan do 16 h ide skidanje, kasnije opet od 01h ujutro.  |
skinuo jutros uputstvo za jastreba...super..
al mi i dalje trebaju presjeci i ono kaj nema u uputstvu, a to je instalacija naoruzanja
ima netko skenirano ono iz fronta ? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Pierre
 | | Član od: 12 Stu 2008 | | Poruke: 338 | |
|
Upisano: Ned Sij 03, 2010 12:09 pm Naslov poruke: |
|
|
Misliš na ono sa G-2 Galebom na dvije stranice ? Samo se na jednom mjestu pojavljuje nos Jastreba. Ima presjeka ... istina ... i mjerilo je nekakvo s neba palo. To si mislio ? To imam
A ima i u slovenskom TIM-u o Galebu, nacrti, presjeci. bojanje itd. ... ako to pomaže oko Jastreba . Na žalost nemam to ali znam da je broj iz ljeta 2004-6/7 ... pa ako neko ima nek priloži. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Sij 03, 2010 2:58 pm Naslov poruke: |
|
|
| Pierre Napisao/la: | Misliš na ono sa G-2 Galebom na dvije stranice ? Samo se na jednom mjestu pojavljuje nos Jastreba. Ima presjeka ... istina ... i mjerilo je nekakvo s neba palo. To si mislio ? To imam
A ima i u slovenskom TIM-u o Galebu, nacrti, presjeci. bojanje itd. ... ako to pomaže oko Jastreba . Na žalost nemam to ali znam da je broj iz ljeta 2004-6/7 ... pa ako neko ima nek priloži. |
imao sam to negdje, ali u bespucima mog podruma i tona dokumentacije potrosio sam neki dan cca 3 sata i nisam nasao...a znam da sam to izvadio iz fronta
bil sam bedast i nisam cuvao cijele frontove nego sam rezuckao i stavljao u fascikle
mozes to nekako skenirat ak nije bad ?? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tupoljev
|
Upisano: Pon Sij 04, 2010 11:37 pm Naslov poruke: |
|
|
Da to sam mislio ne sjecam se gdje sam to iskopao sjecam se da je bio slovenski časopis.Pretpostavljam da su za jastreb uzimali iste kalupe krila ,zadnjeg dijela trupa ,vertikalac, kormilo visine , stajni trap kao i kod g-2, razlike koje sam uočio preko slika i nekih foruma su da je jastreb ima 3 12,7 mitraljet u nosu,(galeb 2), jastreb je imao kočioni padobran,(g-2 nisam naišao na sliku?),hrbat iza sjedišta kod jastreba je širi,(kod galeba uži pošto je dvosjed),jastreb u nosu ima far,u elektroničku opremu nebih ulazio (ionako mora da je kao u cesssni ;jedino što nisam siguran da li su tip tankovi na vrhovima krila bili isti čini mi se da su kod jastreba bili nešto uži?
Postoji i tj-21 trenažna verzija koju sam i ja u početku brkao sa g-2 pošto su slični, najbolje ih se raspoznaje po nastavku za kočioni padobran (iza vertikalca). |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tupoljev
|
Upisano: Pon Sij 04, 2010 11:43 pm Naslov poruke: |
|
|
Ovo dosad priloženo mi je puno pomoglo ako neko nešto iskopa i ako može skenirati neka objesi, ja imam nešto iz starih časopisa ali nažalost ništa o jastrebu , ako ništa napravit cu nekakav mix tehničkih crteža od g-2 i ovih od jastreba , vertikalci su isti , a od naprijed se ravnati po poklopcu kabine od jastreba, bar za prvu ruku.. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|