Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Pet Ožu 05, 2010 8:19 am Naslov poruke: GB FW-190, Revell 1:72 by Boris G. |
|
|
Evo, dakle radi se o FW-190 A-8/R-11 u mjerilu 1:72.
Maketa će bit izrađena uglavnom OOB (po mom običaju), eventualno će poneki detalj bit u samogradnji ili eventualno izmjenjen (flapsovi, kormilo pravca, kormila visine...ako mi se bude dalo).
 _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Ožu 05, 2010 10:11 am Naslov poruke: |
|
|
Hoćeš li radit "klasik"A-8 ili R-11 noćni lovac? U slučaju noćnog lovca imaš problem radarskih antena koje su jako predebele za mjerilo... _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bruce
 | | Član od: 08 Ruj 2009 | | Poruke: 1641 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Ožu 05, 2010 10:32 am Naslov poruke: |
|
|
Pratim  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
Upisano: Pet Ožu 05, 2010 10:53 am Naslov poruke: |
|
|
| Grunf Napisao/la: | | Hoćeš li radit "klasik"A-8 ili R-11 noćni lovac? U slučaju noćnog lovca imaš problem radarskih antena koje su jako predebele za mjerilo... |
Još se nisam odlučio. Svjestan am predebelih antena i ako budem radio tog, morat ću ih napravit u samogradnji. Rado bih radio običnog A-8 ali mi je sumnjiva shema bojanja koju daje revell pa ću morat malo kopat po intarnetu u potrazi za podacima i fotkama. _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
 | | Član od: 06 Stu 2007 | | Poruke: 2395 | | Mjesto: Auckland, NZ |
|
Upisano: Pet Ožu 05, 2010 11:58 am Naslov poruke: |
|
|
| Boris G. Napisao/la: | | Grunf Napisao/la: | | Hoćeš li radit "klasik"A-8 ili R-11 noćni lovac? U slučaju noćnog lovca imaš problem radarskih antena koje su jako predebele za mjerilo... |
Još se nisam odlučio. Svjestan am predebelih antena i ako budem radio tog, morat ću ih napravit u samogradnji. Rado bih radio običnog A-8 ali mi je sumnjiva shema bojanja koju daje revell pa ću morat malo kopat po intarnetu u potrazi za podacima i fotkama. |
zasto ne nocnog, shema je djelomicno tocna, a onog obicnog ''bad aibling'' nikada nebi radio, cijeli u rlm 76, radije ako vec planirate napraviti a-8 nadjite nekog po netu i sklepajte nesto od starih dekala ako imate i stencile te revellove, barem bi ja tako napravio kada nebi radio onog nocnog...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
Upisano: Pet Ožu 05, 2010 2:13 pm Naslov poruke: |
|
|
| st65uka Napisao/la: |
onog obicnog ''bad aibling'' nikada nebi radio, cijeli u rlm 76,  |
Zašto ne, ako je shema točna tj. ako je taj zrakoplov stvarno bio tako obojan!? Ja volim neuobičajeno, a njemački zrakoplov u jednobojnoj shemi i nije baš uobičajen, ako zanemarimo bijele zimske ruske sheme.
Jenobojni zrakoplovi pružaju mogućnost za igranje sa sjenčenjima, izbljeđivanjem boje i isticanjem detalja. Jedini problem je to što nisam nikad vidio ovako obojan zrakoplov, pa sumnjam u tčnost Revellove sheme. _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aces High
 | | Član od: 02 Lip 2009 | | Poruke: 197 | | Mjesto: Đakovo |
|
Upisano: Pet Ožu 05, 2010 3:05 pm Naslov poruke: |
|
|
| Boris G. Napisao/la: |
Zašto ne, ako je shema točna tj. ako je taj zrakoplov stvarno bio tako obojan!? Ja volim neuobičajeno, a njemački zrakoplov u jednobojnoj shemi i nije baš uobičajen, ako zanemarimo bijele zimske ruske sheme.
Jenobojni zrakoplovi pružaju mogućnost za igranje sa sjenčenjima, izbljeđivanjem boje i isticanjem detalja. Jedini problem je to što nisam nikad vidio ovako obojan zrakoplov, pa sumnjam u tčnost Revellove sheme. |
ja sam započeo raditi obe verzije, istina miruju već nekoliko mjeseci.
Evo ovdje postoji donekle objašnjenje za tog cijelog u RLM 76:
http://www.ipmsstockholm.org/magazine/1999/07/stuff_eng_waligorski_fw190.htm |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
Upisano: Pet Ožu 05, 2010 3:27 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala, ovo će mi puno koristit.
BTW, i ja ću napravit oba, ali samo jedan će bit u GB-u, jer je drugi ista ovakva maketa sastavljena prije 10-ak godina koja je prošla muscolo tretman i sad čeka restauraciju. _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pet Ožu 05, 2010 6:21 pm Naslov poruke: |
|
|
Postoji fotografija toga svjetlo plavoga Fokića. Jedna je objavljena u "The official Monogram painting guide to German aircraft, 1935-1945", ali i kasnije se pojavila još jedna fotka. Kad dođem kući mogu vam je postati.

tiger: poruka promijenjena dana: Sub Ožu 06, 2010 12:00 am; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
 | | Član od: 17 Lis 2007 | | Poruke: 3259 | | Mjesto: Slavonski Brod |
|
Upisano: Pet Ožu 05, 2010 7:35 pm Naslov poruke: |
|
|
| Imam i ja tu maketicu, pratim sa zanimanjem!!! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
 | | Član od: 06 Stu 2007 | | Poruke: 2395 | | Mjesto: Auckland, NZ |
|
Upisano: Pet Ožu 05, 2010 9:51 pm Naslov poruke: |
|
|
| Boris G. Napisao/la: | | st65uka Napisao/la: |
onog obicnog ''bad aibling'' nikada nebi radio, cijeli u rlm 76,  |
Zašto ne, ako je shema točna tj. ako je taj zrakoplov stvarno bio tako obojan!? Ja volim neuobičajeno, a njemački zrakoplov u jednobojnoj shemi i nije baš uobičajen... |
eto onda zato, do ukusa je, ja bi puno radije napravio nekog obicnog, ofucano, starog ratnika nego toga cijelog u 76, ali ako je vama taj drazi, ja to ne mogu nista, jel tako...
ali isto ce biti zanimljivo vidjeti ga gotovoga, samo naprijed!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
Upisano: Sub Ožu 06, 2010 12:54 am Naslov poruke: |
|
|
| st65uka Napisao/la: |
ali isto ce biti zanimljivo vidjeti ga gotovoga, samo naprijed!  |
Još nije pala konačna odluka kojeg ću radit.
Na kraju krajeva, ipak je godina dana pred nama!  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aces High
|
Upisano: Uto Ožu 16, 2010 10:45 am Naslov poruke: |
|
|
Evo nađoh jednog tog sastavljenog cijelog RLM 76 i ne izgleda mi toliko loše:
http://hsgalleries.com/fw190a8pm_1.htm
Ako ima netko još koju fotku tog zrakoplova, bio bi zahvalan. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| The Best
 | | Član od: 11 Sij 2010 | | Poruke: 107 | |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aces High
|
Upisano: Uto Ožu 16, 2010 2:02 pm Naslov poruke: |
|
|
Na onom "najgornjem" linku sam pročitao da je taj FW zapravo bio samo traljavo prefarban s RLM 76 preko vjerojatno standarde sheme i da se svastika na repu tek slabo nazirala ispod boje, dok su kodovi na bokovima bili svježe obojeni, a to se da zaključiti i iz slike koju je kolega tiger postavio.
Šteta što nema dodatnih informacija, baš mi je cool taj aviončić.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|