Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

GB FW-190, Revell 1:72 by Boris G.

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Pet Ožu 05, 2010 8:19 am    Naslov poruke: GB FW-190, Revell 1:72 by Boris G. Citiraj ovaj komentar

Evo, dakle radi se o FW-190 A-8/R-11 u mjerilu 1:72.
Maketa će bit izrađena uglavnom OOB (po mom običaju), eventualno će poneki detalj bit u samogradnji ili eventualno izmjenjen (flapsovi, kormilo pravca, kormila visine...ako mi se bude dalo).

Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Ožu 05, 2010 10:11 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hoćeš li radit "klasik"A-8 ili R-11 noćni lovac? U slučaju noćnog lovca imaš problem radarskih antena koje su jako predebele za mjerilo...

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Bruce

Član od: 08 Ruj 2009
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Ožu 05, 2010 10:32 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pratim Wink
Natrag na vrh
Boris G.

PorukaUpisano: Pet Ožu 05, 2010 10:53 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Grunf Napisao/la:
Hoćeš li radit "klasik"A-8 ili R-11 noćni lovac? U slučaju noćnog lovca imaš problem radarskih antena koje su jako predebele za mjerilo...

Još se nisam odlučio. Svjestan am predebelih antena i ako budem radio tog, morat ću ih napravit u samogradnji. Rado bih radio običnog A-8 ali mi je sumnjiva shema bojanja koju daje revell pa ću morat malo kopat po intarnetu u potrazi za podacima i fotkama.
st65uka

Član od: 06 Stu 2007
Mjesto: Auckland, NZ
PorukaUpisano: Pet Ožu 05, 2010 11:58 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Boris G. Napisao/la:
Grunf Napisao/la:

Još se nisam odlučio. Svjestan am predebelih antena i ako budem radio tog, morat ću ih napravit u samogradnji. Rado bih radio običnog A-8 ali mi je sumnjiva shema bojanja koju daje revell pa ću morat malo kopat po intarnetu u potrazi za podacima i fotkama.

zasto ne nocnog, shema je djelomicno tocna, a onog obicnog ''bad aibling'' nikada nebi radio, cijeli u rlm 76, radije ako vec planirate napraviti a-8 nadjite nekog po netu i sklepajte nesto od starih dekala ako imate i stencile te revellove, barem bi ja tako napravio kada nebi radio onog nocnog... Wink
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
Boris G.

PorukaUpisano: Pet Ožu 05, 2010 2:13 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

st65uka Napisao/la:

onog obicnog ''bad aibling'' nikada nebi radio, cijeli u rlm 76, Wink

Zašto ne, ako je shema točna tj. ako je taj zrakoplov stvarno bio tako obojan!? Ja volim neuobičajeno, a njemački zrakoplov u jednobojnoj shemi i nije baš uobičajen, ako zanemarimo bijele zimske ruske sheme.
Jenobojni zrakoplovi pružaju mogućnost za igranje sa sjenčenjima, izbljeđivanjem boje i isticanjem detalja. Jedini problem je to što nisam nikad vidio ovako obojan zrakoplov, pa sumnjam u tčnost Revellove sheme.
Aces High

Član od: 02 Lip 2009
Mjesto: Đakovo
PorukaUpisano: Pet Ožu 05, 2010 3:05 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Boris G. Napisao/la:

Zašto ne, ako je shema točna tj. ako je taj zrakoplov stvarno bio tako obojan!? Ja volim neuobičajeno, a njemački zrakoplov u jednobojnoj shemi i nije baš uobičajen, ako zanemarimo bijele zimske ruske sheme.
Jenobojni zrakoplovi pružaju mogućnost za igranje sa sjenčenjima, izbljeđivanjem boje i isticanjem detalja. Jedini problem je to što nisam nikad vidio ovako obojan zrakoplov, pa sumnjam u tčnost Revellove sheme.

ja sam započeo raditi obe verzije, istina miruju već nekoliko mjeseci. Smile
Evo ovdje postoji donekle objašnjenje za tog cijelog u RLM 76:

http://www.ipmsstockholm.org/magazine/1999/07/stuff_eng_waligorski_fw190.htm
Natrag na vrh
Boris G.

PorukaUpisano: Pet Ožu 05, 2010 3:27 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Aces High Napisao/la:

ja sam započeo raditi obe verzije, istina miruju već nekoliko mjeseci. Smile
Evo ovdje postoji donekle objašnjenje za tog cijelog u RLM 76:

http://www.ipmsstockholm.org/magazine/1999/07/stuff_eng_waligorski_fw190.htm

Hvala, ovo će mi puno koristit.

BTW, i ja ću napravit oba, ali samo jedan će bit u GB-u, jer je drugi ista ovakva maketa sastavljena prije 10-ak godina koja je prošla muscolo tretman i sad čeka restauraciju.
tiger
Gost
PorukaUpisano: Pet Ožu 05, 2010 6:21 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Postoji fotografija toga svjetlo plavoga Fokića. Jedna je objavljena u "The official Monogram painting guide to German aircraft, 1935-1945", ali i kasnije se pojavila još jedna fotka. Kad dođem kući mogu vam je postati.

tiger: poruka promijenjena dana: Sub Ožu 06, 2010 12:00 am; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
mariok

Član od: 17 Lis 2007
Mjesto: Slavonski Brod
PorukaUpisano: Pet Ožu 05, 2010 7:35 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Imam i ja tu maketicu, pratim sa zanimanjem!!!
Natrag na vrh
st65uka

Član od: 06 Stu 2007
Mjesto: Auckland, NZ
PorukaUpisano: Pet Ožu 05, 2010 9:51 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Boris G. Napisao/la:
st65uka Napisao/la:

onog obicnog ''bad aibling'' nikada nebi radio, cijeli u rlm 76, Wink

Zašto ne, ako je shema točna tj. ako je taj zrakoplov stvarno bio tako obojan!? Ja volim neuobičajeno, a njemački zrakoplov u jednobojnoj shemi i nije baš uobičajen...

eto onda zato, do ukusa je, ja bi puno radije napravio nekog obicnog, ofucano, starog ratnika nego toga cijelog u 76, ali ako je vama taj drazi, ja to ne mogu nista, jel tako... Wink
ali isto ce biti zanimljivo vidjeti ga gotovoga, samo naprijed! Very Happy
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
Boris G.

PorukaUpisano: Sub Ožu 06, 2010 12:54 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

st65uka Napisao/la:

ali isto ce biti zanimljivo vidjeti ga gotovoga, samo naprijed! Very Happy

Još nije pala konačna odluka kojeg ću radit. Wink

Na kraju krajeva, ipak je godina dana pred nama! Very Happy
Aces High

PorukaUpisano: Uto Ožu 16, 2010 10:45 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo nađoh jednog tog sastavljenog cijelog RLM 76 i ne izgleda mi toliko loše:

http://hsgalleries.com/fw190a8pm_1.htm

Ako ima netko još koju fotku tog zrakoplova, bio bi zahvalan.
Natrag na vrh
The Best

Član od: 11 Sij 2010
PorukaUpisano: Uto Ožu 16, 2010 11:54 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Aces High Napisao/la:
Evo nađoh jednog tog sastavljenog cijelog RLM 76 i ne izgleda mi toliko loše

Još jedan sastavljeni Wink

http://www.modellversium.de/galerie/9-flugzeuge-militaer-bis-1949/5056-focke-wulf-fw-190-a-8-r1-revell.html

PorukaUpisano: Uto Ožu 16, 2010 2:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Na onom "najgornjem" linku sam pročitao da je taj FW zapravo bio samo traljavo prefarban s RLM 76 preko vjerojatno standarde sheme i da se svastika na repu tek slabo nazirala ispod boje, dok su kodovi na bokovima bili svježe obojeni, a to se da zaključiti i iz slike koju je kolega tiger postavio.
Šteta što nema dodatnih informacija, baš mi je cool taj aviončić. Crying or Very sad
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma