Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
|
Upisano: Ned Jul 19, 2009 1:37 am Naslov poruke: |
|
|
neznam brate di nalazite ove boje za trupove ovo nakraju će izgledati kao plastična maketa ili od gline,mislim da boja drveta je naj bolji odabir sa laganim toniranjem i lakiranjem osim ako nepokušavate sakriti greške u radu mislim da to nije to.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Jul 19, 2009 10:16 am Naslov poruke: |
|
|
| ptokic6 Napisao/la: | neznam brate di nalazite ove boje za trupove ovo nakraju će izgledati kao plastična maketa ili od gline,mislim da boja drveta je naj bolji odabir sa laganim toniranjem i lakiranjem osim ako nepokušavate sakriti greške u radu mislim da to nije to.  |
misljenje stare skole....
gle, ni meni nije sjela ova plava, o njoj bi se moglo raspravljat, ali.......cinjenica je da su brodove, otkad postoje, mazali kojecime za zastitu - sto bojom, sto smolom ( da zatvore superenje) sto kojekakvim premazima, biljnim ili zivotinjskim.....
tako da maketa koja je radjena samo u tonovima drva, meni djeluje samo kao maketa...ne kao smanjena stvarnost
vidio sam prekrasnu maketu Mayflower-a, svu u nijansama drva....a znamo kak je bila sarena po nadgradju...ili jos gore, gore sarena, podvodni dio u boji drva umjesto crn.....
ljudi su i prije 500 godina znali da moraju zastitit drvo da ne istruli...i imali su smisao za ukrasavanje.....  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| žbrmbo
 | | Član od: 29 Lip 2009 | | Poruke: 81 | | Mjesto: Varaždin |
|
Upisano: Sri Kol 05, 2009 8:42 pm Naslov poruke: Up-date za Bounty |
|
|
Dugo se nisam javljao , jer mi je maketa bila malo po strani tj, na čekanju.
No konačno sam počeo raditi na njoj. Dosta sam se mučio da kormilom ...
mada ono samo po sebi i nije najzahtjevnije - prava zezancija je počela kad sam počeo raditi okove i pante tako da sad izgleda otprilike ovako
ovo je sve isti brod ali su u jednoj slici ukomponirane sve tri strane
Počeo dam se i malo poigravati bojom ali nažalost mi se je boja jako zgrušala ,a nije pomogla ni velika količina razređivača , tako da baš nisam zadovoljan s žutim dijelom ( morati ću sutra kupiti novu boju pa sve nanavo )
Nego da ne propadne totalno cijeli dan poigrao dam se malo sa zaštitnom kućicom kormila
Evo za sada toliko javit ću o napretku.
P.S. ispričavam se na lošim slikama Foto- aparat mi je u kvaru tak da je ovo slikano mobitelom |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| žbrmbo
|
Upisano: Pet Kol 07, 2009 9:45 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo da se i ja malo pohvalim što se radilo ovih dana
Ja nemogu raditi na maketi svaki dan ali zato kad počnem nemogu stati, tako da sam sad momentalno izađivao "kućice" i kotač kormila. Nisu još gotove do kraja ali mi je zadovoljstvo pokazati vam na čemu sam. Nego da ne duljim... kotač kormila
A pošto sam i kormilo napravio na pante spjit ću ga preko kolutura i špaga s kotačem da bude pokretno( međusobno povezano ).
"Kućice ":
A ovu sam napravio s odmaknutim poklopcem i stepenicama koje budu vodile u unutrašnjost
Evo to je to za danas
P.S. komentari dobrodošli |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| žbrmbo
|
Upisano: Sub Sij 02, 2010 12:31 am Naslov poruke: |
|
|
Budući da smo mi drveno- brodo maketari dobili svoj pod-forum bilo bi red da se sad i malo potrudimo da ga i napunimo , ako ne s novim radovima onda barem s napretkom na starim...
Moram priznati da nisam ni ja baš bio najaktivniji pri brodu ( posao , klinci , a onda kad bi i našao slobodnog vremena nije bilo baš ni volje - a znam da ako idem raditi bez volje rezultati mi ispadaju "katastrofatični" ) , no nadam se boljem napretku sada u novoj godini ( još jednom svima Vama sve najbolje u Novoj 2010 godini ).
Danas dam poslije ručka otišao u svoju skromnu radionu i izvukao iz prašine kostur Bountyjevog čamca ( ne Jolly boat nego njegove chalupe tj launch boat ) i bacil se na posao
a ovo je slika od malo kasnije :
Naravno ima tu još 2-3 sata posla ali najveći posao je gotov , ali nije ni to najvažnije - bitno je da se brodogradnja ne gasi... _________________ Želio bi živjeti ko siromah , ali s puno novaca |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Lale
 | | Član od: 03 Ruj 2008 | | Poruke: 436 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Sub Sij 02, 2010 2:36 pm Naslov poruke: |
|
|
I ja radim Bounty-a samo sam nažalost počea sa Pulskim nacrtom koji je po meni jako loš, trenutno sam krenia sa prepravkama po knjizi po kojoj i ti radiš. Nisam stavlja bakar jer nisam zna da ide dok nisan vidia knjigu, ali kako radin i Cutty Sark onda sam to napravia na njemu. _________________ www.aquosus.net , u škveru Bounty i Cutty Sark, na čekanju Wasa i Royal William |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| žbrmbo
|
Upisano: Ned Sij 03, 2010 2:12 am Naslov poruke: |
|
|
mogu ti reći da je raditi s bakrom jako teško... ako imaš pretanki bakar nije dobro jer je premekani i vidi se svaki trag , a opet ako je predebeli nemožeš ga obrađivati ... ja sam osobno otišao k lokalnom limaru i uzeo 0.25 kvadrata bakra debljine 0.5 mm ali sam ga nažicao da mi ga nareže na štancu na trakice debljine 5 mm( nije bil oduševljeni). kasnije sam ga doma rezao škarama na dužinu 6 cm i vjeruj mi doslovce svaku tu pločicu ručno savijal s prstima brusil pripasaval i na kraju ljepil . Samo za "bakreni rad" sam portošio oko 100 radnih sati...nadam se da te nisam obeshrabril - ali uvijek velim da što je trud veči i nagrada je slađa. Nego što se tiče nacrta imam nekakve rusko- talijanske nacrte... nisu baš kompletni ali ono što je gore je dosta zanimljivo i precizno prikazano, tako da momentalno kombiniram 2 nacrta + Anatomy of the ship( koji držim za referencu )
Nego da se pohvalim i pokažem kak će izgledat šalupa - treba joj još samo ukrasna lajsna , 6 vesla i sklopivi jarboli ( sitnice )
 _________________ Želio bi živjeti ko siromah , ali s puno novaca |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Dida
 | | Član od: 05 Velj 2007 | | Poruke: 1054 | | Mjesto: Sisak |
|
Upisano: Ned Sij 03, 2010 11:30 am Naslov poruke: |
|
|
Kapa dolje! Lijepo ti je sve to.  _________________ Pozdrav,
Dida |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Lale
|
Upisano: Ned Sij 03, 2010 2:05 pm Naslov poruke: |
|
|
Ovaj bakar na Cutty-iju je skoro gotov, još par komada, evo izgleda ovako:
 _________________ www.aquosus.net , u škveru Bounty i Cutty Sark, na čekanju Wasa i Royal William |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| žbrmbo
|
Upisano: Pon Sij 04, 2010 5:22 pm Naslov poruke: |
|
|
| Dida Napisao/la: | Kapa dolje! Lijepo ti je sve to.  |
Hvala Dida ljepo je čuti pohvalu i to još od stručnjaka poput tebe.
Nego kolega Lale vidim da ti koristiš bakrene pločice koje su već gotove... kako je raditi s njima , gdije si ih kupio i koliko dođu ? I da ne zaboravim koja im je debljina _________________ Želio bi živjeti ko siromah , ali s puno novaca |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Lale
|
Upisano: Pon Sij 04, 2010 10:10 pm Naslov poruke: |
|
|
Ko da san zna da ćeš me pitat, nabavljene u Italiji od Mantue, debljina 0,3mm idealno za obradu, opet nije toliko tanko. Za krajeve san nabavia bakrenog lima iste debljine, a imitaciju brokava(čavli) radim sa malim zupčanikom koji sam izvadio iz nekog sata. _________________ www.aquosus.net , u škveru Bounty i Cutty Sark, na čekanju Wasa i Royal William |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| wolf101
| | Član od: 06 Sij 2009 | | Poruke: 39 | |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| žbrmbo
|
Upisano: Ned Tra 04, 2010 6:25 pm Naslov poruke: |
|
|
Prvo da iskoristim prigodu i zaželim još jednom sretan Uskrs !
Znam da sam zadnje vrijeme bio dosta neaktivan ali evo s dolaskom lijepog i toplijeg vremena nađe se više slobodnog vremana za rad...nije puno ali čovjeka veseli , tako da sam jučer napravio dimnjak (od bakra ) i vitlo ( kombinacija drvo , bakar za pera zaponca i okove)
 _________________ Želio bi živjeti ko siromah , ali s puno novaca |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Dida
 | | Član od: 05 Velj 2007 | | Poruke: 1054 | | Mjesto: Sisak |
|
Upisano: Pon Tra 05, 2010 12:24 pm Naslov poruke: |
|
|
Već sam rekao da je lijepo, i još uvijek je! S čime pričvrstiš bakrene pločice? _________________ Pozdrav,
Dida |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kamaz
| | Član od: 13 Pro 2009 | | Poruke: 548 | |
|
Upisano: Pon Tra 05, 2010 1:11 pm Naslov poruke: |
|
|
Wow Ide ti super! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|