Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| tony
| | Član od: 04 Ožu 2010 | | Poruke: 50 | | Mjesto: sl.brod |
|
Upisano: Ned Kol 08, 2010 2:32 pm Naslov poruke: ferrari f430 spider |
|
|
| ovau sam maketu uzeo prije dva tjedna i skoro je gotova no nemam bas dobro iskustvo sa bojama a nebih zelio upropastiti maketu.Zanima me kako da obojam podvozje i karoseriju jer mi boja stalno spada |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| to-mek
 | | Član od: 21 Ožu 2008 | | Poruke: 689 | | Mjesto: Krušljevo Selo, Oroslavje |
|
Upisano: Ned Kol 08, 2010 4:30 pm Naslov poruke: |
|
|
| Daj još malo podataka. Koje boje koristiš, koristiš li primer, odmastiš li podlogu prije nanošenja boje? Najverojatnije ti je neka masnoća na plastici. Operi dobro taj dio makete u toploj vodi sa malo sapunice ili prebriši alkoholom. Ostavi da se dobro osuši i probaj čim manje dirati taj dio prije bojanja. Nanesi primer, ak je potrebno nanesi više slojeva i ak ima grešaka pobrusi to sa finijim brusnim papirom. Kad je primer suh nanesi nekoliko slojeva boje i drugi dan već možeš bez straha lakirati... Tak ja radim i nemam nikakvih problema, niti mi traka ne potegne boju kod maskiranja. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
 | | Član od: 16 Ožu 2006 | | Poruke: 5157 | |
|
Upisano: Ned Kol 08, 2010 5:06 pm Naslov poruke: |
|
|
vjerojatno koristis uljne boje i kist. ta kombinacija zahtjeva dugi period susenja pa ako ti vec drugi dan radis sa maketom, boja ti ostaje na prstima _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tony
|
Upisano: Ned Kol 08, 2010 5:31 pm Naslov poruke: |
|
|
| sve sam ja ocistio i oprao koristim one boje u sprejevima no nisam stavio primer i gdje ga mogu kupiti |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shinobi
 | | Član od: 05 Pro 2007 | | Poruke: 1981 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Ned Kol 08, 2010 7:51 pm Naslov poruke: |
|
|
Zato se i ljusti. Primer ili online tamiyin ili u trgovini boja i lakova akrilni auto sprej. Samo s potonjim moras biti malo oprezniji da nezapunis panele. _________________ Life's journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting "HOLLY SHIT...WHAT A RIDE!!" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tony
|
Upisano: Pon Kol 09, 2010 5:48 pm Naslov poruke: |
|
|
| hvala puno na pomoci ali ma jos jedna stvar kako zaljepiti prednja sijetla a da ih ne unistim |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
 | | Član od: 02 Svi 2007 | | Poruke: 3206 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Kol 09, 2010 7:50 pm Naslov poruke: |
|
|
Bijelo ljepilo  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shinobi
 | | Član od: 05 Pro 2007 | | Poruke: 1981 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Pon Kol 09, 2010 10:57 pm Naslov poruke: |
|
|
| PowerPlant Napisao/la: | Bijelo ljepilo  |
Iliti drvofix  _________________ Life's journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting "HOLLY SHIT...WHAT A RIDE!!" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| to-mek
 | | Član od: 21 Ožu 2008 | | Poruke: 689 | | Mjesto: Krušljevo Selo, Oroslavje |
|
Upisano: Pon Kol 09, 2010 11:30 pm Naslov poruke: |
|
|
| Ja za lijepljenje prozirnih dijelova koristim Canopy glue od Pacera i stvarno daje čvrst spoj. Ima ga i za kupiti kod Baliste. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tony
|
Upisano: Sri Kol 11, 2010 11:34 am Naslov poruke: |
|
|
| ljudi hvala na svemu ali ima veliki problem juce ja kreten ostavim radionu otvoren i mali brat mi dode i razronda auto nasao sam sve osim prednjeg ljevog svijetla jel se moze nabavit posebno |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
|
Upisano: Sri Kol 11, 2010 11:50 am Naslov poruke: |
|
|
Može... pošalji mail Revellu sa serijskim brojem makete i točnim brojem i nazivom dijela koji ti fali pa će ti ga besplatno poslati kroz mjesec dana...
contact_d@revell.de
Imaju stvarno dobru uslugu što se toga tiče
Usput, umjesto da ti dajemo odgovore ovako, u mraku, mislim da bi bilo bolje da staviš maketu u projekte u radu...
Tako ćemo ti sa eventualnim budućim problemima moći pomoći uz uz vizualni uvid  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tony
|
Upisano: Sri Kol 11, 2010 1:05 pm Naslov poruke: |
|
|
e hvala puno znaci ja trebam poslati tamo svoju adresu i naziv djela to je onaj broj sto bude kraj njega.Uh pao mi kamen sa srca hvala jos jednom a sto se tice ovoga projekta on je skoro gotav ali sam vidio jedan prljepi mustang gt shelbi 500 to mi je iduci projekt  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
|
Upisano: Sri Kol 11, 2010 1:37 pm Naslov poruke: |
|
|
Da, broj pored dijela i serijski broj makete
A, ako je Ferrari skoro gotov, stavi njega u gotove makete kad bude završen, a Shelbyja u projekte  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tony
|
Upisano: Čet Kol 12, 2010 10:11 am Naslov poruke: |
|
|
| ok mozda sam dosadan ali da budem siguran znaci pisem ovako 43 07380 slavonski brod svetog franje 9 naselje jelas.Ali me zanima oni plate cijeli trosak postarine kada mi dode kuci da se nebih iznenadio jer je do jedan sitan dio |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
|
Upisano: Čet Kol 12, 2010 10:31 am Naslov poruke: |
|
|
Odakle da mi znamo što da pišeš
Mi ne znamo niti o kojoj se točno maketi radi, niti koji je redni broj dijela koji ti fali, a kamoli tvoju adresu...
Ali, čisto sumnjam da će Revellovcima biti jasno što želiš ako im pošalješ samo ovo, pogotovo ne navedeš li zemlju u kojoj živiš
Lijepo napišeš, "Dobar dan, ja sam taj i taj iz toga i toga. Slažem vašu maketu tu i tu, serijski broj taj i taj. Izgubio sam dio taj i taj pa bih vas molio da mi taj dio pošaljete na adresu tu i tu. Hvala unaprijed."
Naravno, sve to na engleskom ili, još bolje, njemačkom
I da, plaćaju kompletan trošak poštarine, nećeš imati nikakvih iznenađenja.
Povrh svega, primjećujem da se nisi predstavio u rubrici "tko je tko", pa ti predlažem da to učiniš kako bismo imali bolji uvid u tvoje maketarske interese. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|