Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4106 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Ruj 19, 2010 10:41 pm Naslov poruke: FW 190 A8-F8 |
|
|
Molio bih znalce da mi objasne razliku između FW 190 A8 i FW 190 F8 i da li bi se od A8 mogao napraviti F8, te koja maketa bi bila među točnijima u 72-ci.
Hvala. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Lisec
 | | Član od: 30 Lis 2008 | | Poruke: 1199 | | Mjesto: Zaprešić |
|
Upisano: Pon Ruj 20, 2010 12:16 am Naslov poruke: |
|
|
osnovna razlika je što nemaju vanjske krilne topove pa je vjerojatno potrebno šmirglati razne stvarčice od ispod krila na maketi, oklopljeni prsten oko usisa u motor(nešto je malo deblji) i razlikice u instumentima( u većini slučajeva čovjek to niti ne primjeti) ali sve je izvedivo jer je F8 zapravo A8 minus topovi(ukratko)
kolko sam čuo,revell ima odliči A8 ako se ne varam _________________ Matija
http://mkgrunf.com/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| killa
 | | Član od: 15 Ruj 2009 | | Poruke: 2325 | |
|
Upisano: Pon Ruj 20, 2010 7:43 am Naslov poruke: |
|
|
| Lisec Napisao/la: | osnovna razlika je što nemaju vanjske krilne topove pa je vjerojatno potrebno šmirglati razne stvarčice od ispod krila na maketi, oklopljeni prsten oko usisa u motor(nešto je malo deblji) i razlikice u instumentima( u većini slučajeva čovjek to niti ne primjeti) ali sve je izvedivo jer je F8 zapravo A8 minus topovi(ukratko)
kolko sam čuo,revell ima odliči A8 ako se ne varam |
Kolega,Lisec ako imslite na 72.ja ga imam,u maketi se bira izmedu F-8 I./SG 4
iz Italije i A-8 testni sa Hagelkornom,taj dio u krilu (izbočina) je dodatan dio i za njuse moraizbusiti rupa.jedino je bed sto fale dva dijela(ne meni neko pisu ti brojevi,a na shematskom prikazu spruova ti su brojvevi krilo i inst.ploča-ti dijelovi su naslon za glavu i neki support koji ga drži,fit i nije nešto,maketa ima panele,ali ne i rviete,to bi bilo to. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4106 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Ruj 20, 2010 9:06 am Naslov poruke: |
|
|
| Hvala kolega Lisec. Imam tog revella, nije loša maketa, ali je canopy totalna katastrofa, preuzak je u odnosu na trup za 1 mm. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Ruj 20, 2010 11:57 am Naslov poruke: |
|
|
A-8 je lovac, a F-8 jurišnik. Nosač za bombe je isti kao na A-8, a vanjski topovi su uklonjeni. U 1/72 razlike u kokpitu su nezamjetljive. Mislim da je razlika u nišanu koji treba imati i mogućnost za bacanje bombi, ali nisam sasvim siguran. Poklopac kabine kod ranijih F-8 je kao i na A-8, a kod kasnijih je čest "napuhani" poklopac. Treba paziti da se ne pomješa sa F-9, koji ima drugi propeler i krilne nosače bombi, kao i G-8... Inače, Revellova maketa je OK, osim navedene kabine, koju je najbolje zamjeniti sa Squadronovom vakuformiranom (provjereno dobro nalježe), a nije baš točan ni prednji prsten na kapotažu motora. Taj dio postoji od Quick Boosta za sitne novce i ne treba ništa mesariti kod zamjene originalnog... _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Lisec
 | | Član od: 30 Lis 2008 | | Poruke: 1199 | | Mjesto: Zaprešić |
|
Upisano: Pon Ruj 20, 2010 12:46 pm Naslov poruke: |
|
|
| Iwtcha Napisao/la: | | Hvala kolega Lisec. Imam tog revella, nije loša maketa, ali je canopy totalna katastrofa, preuzak je u odnosu na trup za 1 mm. |
ako je preuzak dok je zatvoren,to je zapravo dobro(recimo ) jer kad se otvorio canopy on se zapravo i suzio dok je išao po šinama tako samo treba vidjeti dal paše širina kad je otvoren _________________ Matija
http://mkgrunf.com/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Thundercat
 | | Član od: 13 Tra 2007 | | Poruke: 1825 | | Mjesto: Hirvatistan |
|
Upisano: Pon Ruj 20, 2010 1:54 pm Naslov poruke: |
|
|
Problem Revella je što je zaseban (prozirni) dio samo staklo. Šina je napravljena kao dio trupa:
 _________________ Thundercat
Plastiku akbar!
3D Glasses for 3D Prints...
Regional A-4, F-104 i Hunter Group Build.
Joďż˝ nekakvi Spitfajeri, Fokeri, MiG-29, Matilde i tak... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|