Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

FW 190 A8-F8

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovno maketarstvo
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Iwtcha

Član od: 24 Kol 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Ned Ruj 19, 2010 10:41 pm    Naslov poruke: FW 190 A8-F8 Citiraj ovaj komentar

Molio bih znalce da mi objasne razliku između FW 190 A8 i FW 190 F8 i da li bi se od A8 mogao napraviti F8, te koja maketa bi bila među točnijima u 72-ci.
Hvala.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Lisec

Član od: 30 Lis 2008
Mjesto: Zaprešić
PorukaUpisano: Pon Ruj 20, 2010 12:16 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

osnovna razlika je što nemaju vanjske krilne topove pa je vjerojatno potrebno šmirglati razne stvarčice od ispod krila na maketi, oklopljeni prsten oko usisa u motor(nešto je malo deblji) i razlikice u instumentima( u većini slučajeva čovjek to niti ne primjeti) ali sve je izvedivo jer je F8 zapravo A8 minus topovi(ukratko)

kolko sam čuo,revell ima odliči A8 ako se ne varam

http://mkgrunf.com/
Natrag na vrh
killa

Član od: 15 Ruj 2009
PorukaUpisano: Pon Ruj 20, 2010 7:43 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Lisec Napisao/la:
osnovna razlika je što nemaju vanjske krilne topove pa je vjerojatno potrebno šmirglati razne stvarčice od ispod krila na maketi, oklopljeni prsten oko usisa u motor(nešto je malo deblji) i razlikice u instumentima( u većini slučajeva čovjek to niti ne primjeti) ali sve je izvedivo jer je F8 zapravo A8 minus topovi(ukratko)

kolko sam čuo,revell ima odliči A8 ako se ne varam

Kolega,Lisec ako imslite na 72.ja ga imam,u maketi se bira izmedu F-8 I./SG 4
iz Italije i A-8 testni sa Hagelkornom,taj dio u krilu (izbočina) je dodatan dio i za njuse moraizbusiti rupa.jedino je bed sto fale dva dijela(ne meni neko pisu ti brojevi,a na shematskom prikazu spruova ti su brojvevi krilo i inst.ploča-ti dijelovi su naslon za glavu i neki support koji ga drži,fit i nije nešto,maketa ima panele,ali ne i rviete,to bi bilo to.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Iwtcha

Član od: 24 Kol 2007
PorukaUpisano: Pon Ruj 20, 2010 9:06 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala kolega Lisec. Imam tog revella, nije loša maketa, ali je canopy totalna katastrofa, preuzak je u odnosu na trup za 1 mm.
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Pon Ruj 20, 2010 11:57 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

A-8 je lovac, a F-8 jurišnik. Nosač za bombe je isti kao na A-8, a vanjski topovi su uklonjeni. U 1/72 razlike u kokpitu su nezamjetljive. Mislim da je razlika u nišanu koji treba imati i mogućnost za bacanje bombi, ali nisam sasvim siguran. Poklopac kabine kod ranijih F-8 je kao i na A-8, a kod kasnijih je čest "napuhani" poklopac. Treba paziti da se ne pomješa sa F-9, koji ima drugi propeler i krilne nosače bombi, kao i G-8... Inače, Revellova maketa je OK, osim navedene kabine, koju je najbolje zamjeniti sa Squadronovom vakuformiranom (provjereno dobro nalježe), a nije baš točan ni prednji prsten na kapotažu motora. Taj dio postoji od Quick Boosta za sitne novce i ne treba ništa mesariti kod zamjene originalnog...

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Lisec

Član od: 30 Lis 2008
Mjesto: Zaprešić
PorukaUpisano: Pon Ruj 20, 2010 12:46 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Iwtcha Napisao/la:
Hvala kolega Lisec. Imam tog revella, nije loša maketa, ali je canopy totalna katastrofa, preuzak je u odnosu na trup za 1 mm.

ako je preuzak dok je zatvoren,to je zapravo dobro(recimo Laughing ) jer kad se otvorio canopy on se zapravo i suzio dok je išao po šinama tako samo treba vidjeti dal paše širina kad je otvoren

http://mkgrunf.com/
Natrag na vrh
Thundercat

Član od: 13 Tra 2007
Mjesto: Hirvatistan
PorukaUpisano: Pon Ruj 20, 2010 1:54 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Problem Revella je što je zaseban (prozirni) dio samo staklo. Šina je napravljena kao dio trupa:

Plastiku akbar!

3D Glasses for 3D Prints...

Regional A-4, F-104 i Hunter Group Build.
Joďż˝ nekakvi Spitfajeri, Fokeri, MiG-29, Matilde i tak...
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovno maketarstvo Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma