Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Bijelo plavi Mi-2 u SFRJ?

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovno maketarstvo
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
SZVO

Član od: 07 Pro 2005
Mjesto: Slavonski Brod/Zagreb
PorukaUpisano: Ned Jul 11, 2010 5:42 pm    Naslov poruke: Bijelo plavi Mi-2 u SFRJ? Citiraj ovaj komentar

Na forumu "lybi-zeljava" clan foruma pod imenom "relay station" je stavio sliku iz Fronta na kojoj iznad baterije PZO leti Mi-2 u bijelo-plavoj shemi. Ima li netko vise slika i podataka o tom helikopteru? Evo linka na sliku:
http://photos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs165.snc3/19268_103420076354699_100000601207533_87431_8102907_n.jpg

Imam maketu ovog helikoptera u 1/72 i do sada sam mislio raditi AMSJ zutog, ali ova slika me zainteresirala, pa bih mozda mogao raditi njega samo da dobijem vise podataka.

Član od: 20 Ruj 2010
PorukaUpisano: Čet Ruj 23, 2010 7:44 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pozdrav, ne znam jel si dobio neku pomoc do sada - prve ture helikoptera Mi-2 koje su dolazile su sve bile u ovakvoj 'civilnoj' semi. Bilo ih je znaci vise ali fotografije su relativno retke. Iz nekog razloga Mi-2 u Jugoslaviji i nije bio mnogo popularan.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
mi17

Član od: 18 Lis 2005
PorukaUpisano: Čet Ruj 23, 2010 9:09 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

airsuba Napisao/la:
Pozdrav, ne znam jel si dobio neku pomoc do sada - prve ture helikoptera Mi-2 koje su dolazile su sve bile u ovakvoj 'civilnoj' semi. Bilo ih je znaci vise ali fotografije su relativno retke. Iz nekog razloga Mi-2 u Jugoslaviji i nije bio mnogo popularan.

Ali se je zato mogao palit na guranje, dok to kod Gazele nije bilo moguće.
Natrag na vrh
SZVO

Član od: 07 Pro 2005
Mjesto: Slavonski Brod/Zagreb
PorukaUpisano: Čet Ruj 23, 2010 9:49 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

airsuba Napisao/la:

Pozdrav Airsuba,
nisam dobio nikakve informacije ili slike. Navodno postoji jedna slika u Dimitrijevicevoj knjizi JRV 1942-1992 drugo izdanje. Ja na zalost imam prvo izdanje knjige i nemam tu sliku.

Član od: 20 Ruj 2010
PorukaUpisano: Pet Ruj 24, 2010 12:46 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Na žalost i ja imam to prvo izdanje. Čuo sam da su bile neke izmene u drugom.

Fotografije sam video ali ih nisam još nabavio jer ću se tek tokom zime (ili proleća) baviti dosta sa vojnim helikopterima. Video sam svašta, pa će biti interesantno Smile

Farbanje podseća na farbanje Allouette helikoptera, ali ne znam jel su naši smislili šemu za Mi-2 i takvu je tražili od poljaka ili je to možda neka poljska 'milicijska'...

Možda se u međuvremenu pojavi fotgorafija na nekom od naših foruma.
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovno maketarstvo Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma