Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| torax
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 2398 | | Mjesto: zagreb |
|
Upisano: Sri Sij 19, 2011 10:02 pm Naslov poruke: |
|
|
ma stos je u tome kaj su decali fakat debeli....zastrasujuce debeli ...al nema veze, sredit cu ja njih vec  _________________ "Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| torax
|
Upisano: Ned Sij 23, 2011 5:08 pm Naslov poruke: |
|
|
jel ima neko ovakvu cijev i kocnicu od RB modela za 7.5 cm KwK 42 late?
posto nema nikakvih usputstava zanima me za kaj sluzi onaj drugi nazubljeni prsten?
ocito se radi o ovom lijevom...desni je fino sjeo na prsten a ovaj je kao malo premali pa me zanima dal taj prsten uopce ide na tu kocnicu il je to kao visak...mozda za neki drugi tip kocnice (early) il samo duplikat
ovak to sve zajedno izgleda bez tog prstena...meni se cini ko da je visak... _________________ "Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bero
| | Član od: 28 Pro 2008 | | Poruke: 775 | |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| torax
|
Upisano: Ned Sij 23, 2011 6:26 pm Naslov poruke: |
|
|
ok, hvala...na aberovoj sastavnici su ti prstevovi razliciti, ovi su isti...nema veze stavit cu onda jedan na drugi..al sjedaju bas jedan an drugi, nema pomaka jednog prstena u odnosu na drugi, jel?.....aha, znaci i ona obadva mala djelica idu u ovaj utor na straznjoj strani kocnice...vis, dobro dodu ta uputstva  _________________ "Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bero
|
Upisano: Ned Sij 23, 2011 6:35 pm Naslov poruke: |
|
|
Ma i kod ABER-a su ti prstenovi vrlo slični. Gotovo identični.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| torax
|
Upisano: Ned Sij 23, 2011 6:39 pm Naslov poruke: |
|
|
aberova izgleda bolje...a reci mi, ta dva prstena se postave tak da i se utori poklapaju il su u nekom pomaku? _________________ "Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bero
|
Upisano: Ned Sij 23, 2011 7:48 pm Naslov poruke: |
|
|
| torax Napisao/la: | | aberova izgleda bolje...a reci mi, ta dva prstena se postave tak da i se utori poklapaju il su u nekom pomaku? |
Hmm dobro pitanje.
Ne znam.
Ali rekao bih da nema pomaka nego se poklapaju.
Zašto?
Proizvođači metalnih cijev taj dio daju od jetkovine u dva dijela.
Ako je to neka vrsta matice, nju je onda trebalo napraviti izvjesne debljine. To je jako teško napraviti jetkovinom, pa su stoga napravili od dva dijela koja kad se spoje, dobije se relativno odgovarajuća debljina.
Toj teoriji ide u prilog da i recimo Dragonove plinske kočnice za panthere, koje su btw., jako kvalitetne, daju taj prsten iz jednog dijela koji je puno deblji nego jetkovina.
Kad bi taj prsten, ili matica, bila napravljena iz dva prstena sa nekim kutnim pomakom utora, onda bi to i Dragon bez problema mogao izvesti od styrena, a nije.
Eto mala teorija koja ne mora piti vodu. Pogotovo ako netko nađe fotografiju sa pravim interijerom plinske kočnice panthera.
...
Malo sam gledao.
Ipak su dva prstena.
http://www.ipmslondon.ca/old%20site/ipmslondon.tripod.com/armourreviews/id24.html
Rekao bih da se utori mogu ili ne moraju poklapati kao na fotografiji. Isto kao kad stavljaš dvije matice. Pa se bridovi mogu ali i ne moraju poklopiti.
...
I da, još jedna napomenica. Kao što i piše u tekstu prethodnog linka, a vidljivo je i iz fotke. Plinska kočnica je napravljena iz jednog djela, lijevanjem.
Tako da bi nakon što konačno složiš plinsku kočnicu trebao napraviti (nekim surfacerom ili kitom) spoj između dva velika mjedena dijela plinske kočnice. Tako da se ne vidi da je to spojeno iz dva dijela. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| torax
|
Upisano: Ned Sij 23, 2011 8:49 pm Naslov poruke: |
|
|
da, ok, matice cu stavit da se utori poklapaju a utor kod spoja prednjeg i zadnjeg dijela cu vec nekak rijesit da se ne vidi....zakitat valjda...brijem da bi bilo ok zalemit...da imam lemilicu  _________________ "Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kum
 | | Član od: 14 Velj 2009 | | Poruke: 10 | | Mjesto: dubrava |
|
Upisano: Pon Sij 24, 2011 1:02 am Naslov poruke: slika |
|
|
tu ti je fotka ako te još zanima
pozdrav |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| momcha
| | Član od: 24 Tra 2008 | | Poruke: 267 | |
|
Upisano: Pon Sij 24, 2011 2:22 am Naslov poruke: |
|
|
Lep napredak,cekamo nastavak  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| torax
|
Upisano: Čet Velj 03, 2011 10:19 pm Naslov poruke: |
|
|
ajd da tu stavim malo slika napretka...nije da ih ima al da bar izgleda ko da ih ima.....dok cekam da decali na kettenkradu sjednu i posuse se uljane boje na drvenim podloscima i da dode jos jedan set PE djelova za panthera malo se zabavljam sa ovim kaj mogu radit....primio sam se meni najpimpljavijeg djela pripreme za PE...skidanjem suvisnih plasticnih kopci sa alata
alat prije
i alat sad....uspio sam sve odradit bez ijednog loma....jedino jos nisam skinuo plasticnu lopatu sa drske jer jos ne znam ciju su metalnu stavit gore...
posto sam si u bauhausu za bagatelu (oko 30 kuna) kupio set najsitnijih borera isao sam se upustit u busenje cijevi strojnice na prednjoj ploci podvozja....e, ti boreri su fakat sitni i fakat odlicni....ja zadovoljan rezultatom
ima jos par sitnica koje sam slozio vec al cekam da mi stigne aberov PE set pa cu se onda upustit u slaganje panthera punom parom...a do onda ce valjda i kettenkrad bit gotov...za sad tolko od mene...nadam se da uskoro slijedi nastavak  _________________ "Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Antonio
 | | Član od: 24 Sij 2006 | | Poruke: 550 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Velj 03, 2011 10:30 pm Naslov poruke: |
|
|
Prekrasan napredak, zbilja se trudiš.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Panzer1
 | | Član od: 18 Velj 2010 | | Poruke: 23 | | Mjesto: Sjever |
|
Upisano: Čet Velj 03, 2011 11:18 pm Naslov poruke: |
|
|
To će biti prelijep tenk kad završiš,samo tako nastavi! _________________ Panzer1 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|