Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

1/35 Tamiya Panther Ausf. G Late type, restauracija
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3, 4, 5

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
torax

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: zagreb
PorukaUpisano: Sri Sij 19, 2011 10:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ma stos je u tome kaj su decali fakat debeli....zastrasujuce debeli Very Happy Very Happy ...al nema veze, sredit cu ja njih vec Wink
torax

PorukaUpisano: Ned Sij 23, 2011 5:08 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

jel ima neko ovakvu cijev i kocnicu od RB modela za 7.5 cm KwK 42 late?

posto nema nikakvih usputstava zanima me za kaj sluzi onaj drugi nazubljeni prsten?

ocito se radi o ovom lijevom...desni je fino sjeo na prsten a ovaj je kao malo premali pa me zanima dal taj prsten uopce ide na tu kocnicu il je to kao visak...mozda za neki drugi tip kocnice (early) il samo duplikat

ovak to sve zajedno izgleda bez tog prstena...meni se cini ko da je visak...
Bero

Član od: 28 Pro 2008
PorukaUpisano: Ned Sij 23, 2011 5:53 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nije višak. RB Model se slaže na isti princip kao i ABER amo kod ABER-a dobiješ upute.
Ovo će ti pomoći.
http://aber.net.pl/pdf/80f32cbb33493689f3a6dac62beef12a.pdf
Ti prstenovi idu jedan na drugi.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
torax

PorukaUpisano: Ned Sij 23, 2011 6:26 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ok, hvala...na aberovoj sastavnici su ti prstevovi razliciti, ovi su isti...nema veze stavit cu onda jedan na drugi..al sjedaju bas jedan an drugi, nema pomaka jednog prstena u odnosu na drugi, jel?.....aha, znaci i ona obadva mala djelica idu u ovaj utor na straznjoj strani kocnice...vis, dobro dodu ta uputstva Very Happy
Bero

PorukaUpisano: Ned Sij 23, 2011 6:35 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ma i kod ABER-a su ti prstenovi vrlo slični. Gotovo identični.
Natrag na vrh
torax

PorukaUpisano: Ned Sij 23, 2011 6:39 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

aberova izgleda bolje...a reci mi, ta dva prstena se postave tak da i se utori poklapaju il su u nekom pomaku?
Bero

PorukaUpisano: Ned Sij 23, 2011 7:48 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

torax Napisao/la:
aberova izgleda bolje...a reci mi, ta dva prstena se postave tak da i se utori poklapaju il su u nekom pomaku?

Hmm dobro pitanje. Confused
Ne znam.
Ali rekao bih da nema pomaka nego se poklapaju.
Zašto?
Proizvođači metalnih cijev taj dio daju od jetkovine u dva dijela.
Ako je to neka vrsta matice, nju je onda trebalo napraviti izvjesne debljine. To je jako teško napraviti jetkovinom, pa su stoga napravili od dva dijela koja kad se spoje, dobije se relativno odgovarajuća debljina.
Toj teoriji ide u prilog da i recimo Dragonove plinske kočnice za panthere, koje su btw., jako kvalitetne, daju taj prsten iz jednog dijela koji je puno deblji nego jetkovina.
Kad bi taj prsten, ili matica, bila napravljena iz dva prstena sa nekim kutnim pomakom utora, onda bi to i Dragon bez problema mogao izvesti od styrena, a nije.
Eto mala teorija koja ne mora piti vodu. Pogotovo ako netko nađe fotografiju sa pravim interijerom plinske kočnice panthera. Very Happy

...

Malo sam gledao.
Ipak su dva prstena.
http://www.ipmslondon.ca/old%20site/ipmslondon.tripod.com/armourreviews/id24.html
Rekao bih da se utori mogu ili ne moraju poklapati kao na fotografiji. Isto kao kad stavljaš dvije matice. Pa se bridovi mogu ali i ne moraju poklopiti.

...
I da, još jedna napomenica. Kao što i piše u tekstu prethodnog linka, a vidljivo je i iz fotke. Plinska kočnica je napravljena iz jednog djela, lijevanjem.
Tako da bi nakon što konačno složiš plinsku kočnicu trebao napraviti (nekim surfacerom ili kitom) spoj između dva velika mjedena dijela plinske kočnice. Tako da se ne vidi da je to spojeno iz dva dijela.
Natrag na vrh
torax

PorukaUpisano: Ned Sij 23, 2011 8:49 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

da, ok, matice cu stavit da se utori poklapaju a utor kod spoja prednjeg i zadnjeg dijela cu vec nekak rijesit da se ne vidi....zakitat valjda...brijem da bi bilo ok zalemit...da imam lemilicu Very Happy
kum

Član od: 14 Velj 2009
Mjesto: dubrava
PorukaUpisano: Pon Sij 24, 2011 1:02 am    Naslov poruke: slika Citiraj ovaj komentar

tu ti je fotka ako te još zanima

pozdrav
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
momcha

Član od: 24 Tra 2008
PorukaUpisano: Pon Sij 24, 2011 2:22 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Lep napredak,cekamo nastavak Smile
Natrag na vrh
torax

PorukaUpisano: Čet Velj 03, 2011 10:19 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ajd da tu stavim malo slika napretka...nije da ih ima al da bar izgleda ko da ih ima.....dok cekam da decali na kettenkradu sjednu i posuse se uljane boje na drvenim podloscima i da dode jos jedan set PE djelova za panthera malo se zabavljam sa ovim kaj mogu radit....primio sam se meni najpimpljavijeg djela pripreme za PE...skidanjem suvisnih plasticnih kopci sa alata Confused
alat prije

i alat sad....uspio sam sve odradit bez ijednog loma....jedino jos nisam skinuo plasticnu lopatu sa drske jer jos ne znam ciju su metalnu stavit gore...

posto sam si u bauhausu za bagatelu (oko 30 kuna) kupio set najsitnijih borera isao sam se upustit u busenje cijevi strojnice na prednjoj ploci podvozja....e, ti boreri su fakat sitni i fakat odlicni....ja zadovoljan rezultatom Smile

ima jos par sitnica koje sam slozio vec al cekam da mi stigne aberov PE set pa cu se onda upustit u slaganje panthera punom parom...a do onda ce valjda i kettenkrad bit gotov...za sad tolko od mene...nadam se da uskoro slijedi nastavak Wink
Antonio

Član od: 24 Sij 2006
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Velj 03, 2011 10:30 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Prekrasan napredak, zbilja se trudiš. Smile
Natrag na vrh
Panzer1

Član od: 18 Velj 2010
Mjesto: Sjever
PorukaUpisano: Čet Velj 03, 2011 11:18 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

To će biti prelijep tenk kad završiš,samo tako nastavi!
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3, 4, 5
Stranica 5/5

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma