Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| supersxvmoto
 | | Član od: 20 Tra 2011 | | Poruke: 248 | | Mjesto: 10000 |
|
Upisano: Pet Tra 22, 2011 4:16 pm Naslov poruke: "primer" DA ili NE |
|
|
dakle farbam M998(slika dole)... nisam koristio primer nego sam ga pošprico skroz u crno prvo(znači ništa od shadinga), onda je išla zelena(olive drab i olive green) za unutrašnjost i US Army Marines Sand za van osim malih vrata i ploča koje se kasnije postavljaju... e sad nemogu više pogoditi nijansu zelene boje kod drugog mixanja i kao drugo uopće nije dobra boja u usporedbi sa stvarnim slikama a i zajebava me to što nisam proučio prave slike prvo za odabir scheme... da ne duljim dalje maketa se trenutno safta u vrečici u društvu sa Muscolom...
mislio sam kupiti danas primer u kemoboji ali sam kratak sa parama... zanima me jel bi mogo onda prvo našpricati neku sivu boju pa onda shading???
By supersxvmoto at 2011-04-22 _________________ working on: TRUMP Strela-10 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
 | | Član od: 26 Svi 2008 | | Poruke: 3087 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Pet Tra 22, 2011 5:35 pm Naslov poruke: |
|
|
primer bi bio pozeljan uvijek , ali nije nuzan. Ako nemoras dobit jaako gloss podlogu kao kod auto maketa, ili ako nemas puno jetkovine koje vataju slabo boju, onda mozes i bez primera. Spricaj sve u jednu sivu boju, istakni sve sa preshadingom i onda sloj po sloj farbaj dalje.
Ono sto si prije napravio isto nije bilo lose, spricas sve sa crnom i ujedno imas i preshading i neka vrsta primera... _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hemza
 | | Član od: 06 Ožu 2008 | | Poruke: 208 | |
|
Upisano: Pet Tra 22, 2011 5:38 pm Naslov poruke: |
|
|
| Možeš, samo je jako razrijedi sa nitro razređivačem i lagano prešpricaš. to ti može biti zamjena za primer. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
|
Upisano: Pet Tra 22, 2011 6:04 pm Naslov poruke: |
|
|
| hemza Napisao/la: | | Možeš, samo je jako razrijedi sa nitro razređivačem i lagano prešpricaš. to ti može biti zamjena za primer. |
nitro? sto nije da se enamel, koliko ja znam razrijeduju sa uljnim , sintetickim?? _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shinobi
 | | Član od: 05 Pro 2007 | | Poruke: 1981 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Pet Tra 22, 2011 6:13 pm Naslov poruke: |
|
|
| veliko_pile Napisao/la: | | hemza Napisao/la: | | Možeš, samo je jako razrijedi sa nitro razređivačem i lagano prešpricaš. to ti može biti zamjena za primer. |
nitro? sto nije da se enamel, koliko ja znam razrijeduju sa uljnim , sintetickim?? |
Tocno, ali nitro brze susi i, bar meni, puno ljepse se nekako boja razrijedi. I nece pojesti plastiku, za one slabijih zivaca  _________________ Life's journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting "HOLLY SHIT...WHAT A RIDE!!" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
|
Upisano: Pet Tra 22, 2011 6:20 pm Naslov poruke: |
|
|
ja inace koristim sinteticki i ok mi je, a sa nitrom sam imao samo posla kad moram spricat Mr surfacer, posto on se samo u nitro razrijedi _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| supersxvmoto
 | | Član od: 20 Tra 2011 | | Poruke: 248 | | Mjesto: 10000 |
|
Upisano: Pet Tra 22, 2011 8:32 pm Naslov poruke: |
|
|
OK, onda ide lagano siva pa preshading... Ja isto koristim nitro jer mi se super brzo suši boja dok sa sintetičkim imam problema i dugo se suši... _________________ working on: TRUMP Strela-10 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hemza
 | | Član od: 06 Ožu 2008 | | Poruke: 208 | |
|
Upisano: Pet Tra 22, 2011 9:55 pm Naslov poruke: |
|
|
Razlika između nitra i primera za plastiku po djelovanju je veoma mala.
I jedan i drugi lagano nagrizaju površinu plastike (radi se o mikronskom sloju, tek toliko da glatku površinu zahrapavi). Inače nitro koristim samo za to i za čišćenje AB-a i kistova. Kod bojanja uvijek koristim sintetički ili originalni razređivač. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|