Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

"primer" DA ili NE

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
supersxvmoto

Član od: 20 Tra 2011
Mjesto: 10000
PorukaUpisano: Pet Tra 22, 2011 4:16 pm    Naslov poruke: "primer" DA ili NE Citiraj ovaj komentar

dakle farbam M998(slika dole)... nisam koristio primer nego sam ga pošprico skroz u crno prvo(znači ništa od shadinga), onda je išla zelena(olive drab i olive green) za unutrašnjost i US Army Marines Sand za van osim malih vrata i ploča koje se kasnije postavljaju... e sad nemogu više pogoditi nijansu zelene boje kod drugog mixanja i kao drugo uopće nije dobra boja u usporedbi sa stvarnim slikama a i zajebava me to što nisam proučio prave slike prvo za odabir scheme... da ne duljim dalje maketa se trenutno safta u vrečici u društvu sa Muscolom...

mislio sam kupiti danas primer u kemoboji ali sam kratak sa parama... zanima me jel bi mogo onda prvo našpricati neku sivu boju pa onda shading???

By supersxvmoto at 2011-04-22
veliko_pile

Član od: 26 Svi 2008
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Pet Tra 22, 2011 5:35 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

primer bi bio pozeljan uvijek , ali nije nuzan. Ako nemoras dobit jaako gloss podlogu kao kod auto maketa, ili ako nemas puno jetkovine koje vataju slabo boju, onda mozes i bez primera. Spricaj sve u jednu sivu boju, istakni sve sa preshadingom i onda sloj po sloj farbaj dalje.

Ono sto si prije napravio isto nije bilo lose, spricas sve sa crnom i ujedno imas i preshading i neka vrsta primera...
hemza

Član od: 06 Ožu 2008
PorukaUpisano: Pet Tra 22, 2011 5:38 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Možeš, samo je jako razrijedi sa nitro razređivačem i lagano prešpricaš. to ti može biti zamjena za primer.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
veliko_pile

PorukaUpisano: Pet Tra 22, 2011 6:04 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

hemza Napisao/la:
Možeš, samo je jako razrijedi sa nitro razređivačem i lagano prešpricaš. to ti može biti zamjena za primer.

nitro? sto nije da se enamel, koliko ja znam razrijeduju sa uljnim , sintetickim??
Shinobi

Član od: 05 Pro 2007
PorukaUpisano: Pet Tra 22, 2011 6:13 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

veliko_pile Napisao/la:
hemza Napisao/la:

nitro? sto nije da se enamel, koliko ja znam razrijeduju sa uljnim , sintetickim??

Tocno, ali nitro brze susi i, bar meni, puno ljepse se nekako boja razrijedi. I nece pojesti plastiku, za one slabijih zivaca Wink Laughing
veliko_pile

PorukaUpisano: Pet Tra 22, 2011 6:20 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ja inace koristim sinteticki i ok mi je, a sa nitrom sam imao samo posla kad moram spricat Mr surfacer, posto on se samo u nitro razrijedi
supersxvmoto

Član od: 20 Tra 2011
Mjesto: 10000
PorukaUpisano: Pet Tra 22, 2011 8:32 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

OK, onda ide lagano siva pa preshading... Ja isto koristim nitro jer mi se super brzo suši boja dok sa sintetičkim imam problema i dugo se suši...
hemza

Član od: 06 Ožu 2008
PorukaUpisano: Pet Tra 22, 2011 9:55 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Razlika između nitra i primera za plastiku po djelovanju je veoma mala.
I jedan i drugi lagano nagrizaju površinu plastike (radi se o mikronskom sloju, tek toliko da glatku površinu zahrapavi). Inače nitro koristim samo za to i za čišćenje AB-a i kistova. Kod bojanja uvijek koristim sintetički ili originalni razređivač.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma