Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

HMS Prince of Wales 1:700
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Brodovi i plovila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
scarabei

Član od: 08 Pro 2009
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Sub Svi 07, 2011 7:23 pm    Naslov poruke: HMS Prince of Wales 1:700 Citiraj ovaj komentar

Moja prva maketa broda Smile Prije ovoga je bila vjezba na par tenkova.

Evo uspio sam poslikati sto sam za sada napravio na brodu. Nije puno ali mene veseli Smile Sada trenutno cekam sa WEM-a PE set da mogu nastaviti dalje. Nista jos nije polijepljeno osim topova sa kojima sam se malo mucio kako da ih postavim, posto nisam imao plasticne topove sa maketom, tako da sam na kraju iskoristio sprue kao osovinu na koju sam polijepio topove. Za sada toliko od mene Very Happy

Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
veliko_pile

Član od: 26 Svi 2008
PorukaUpisano: Ned Svi 08, 2011 1:26 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

dosta smo pricali oko toga preko PMa i moram priznat da su dobro sjele cijevi, jel idu blast bagovi preko toga? ako ne, a cini mi se da PoW ih nije imao, onda probaj malo unutra uredit jer ti se vide par rupice i ogrebotina .

Inace samo tako naprijed
scarabei

PorukaUpisano: Ned Svi 08, 2011 1:30 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ne idu blast bagovi, a ove sitne greske cu ispraviti, vidio sam ih tek kad sam slikao Very Happy
Natrag na vrh
veliko_pile

PorukaUpisano: Ned Svi 08, 2011 1:34 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

uf nagledat ces se gresaka, problem je u tome da kad gledas ovako sve se cini precizno uredno i lijepo, slikas sa macrom, prebacis na 20'' ekran zumiras malo i onda te vata depresija Laughing
scarabei

PorukaUpisano: Ned Svi 08, 2011 1:36 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Istina, ali opet sve se da rijesiti nije velik problem Smile i drago mi je da ti se svida kako je ispalo.
Natrag na vrh
Essex
Gost
PorukaUpisano: Pon Svi 09, 2011 10:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Može malo više informacija. Prije ili poslije lipnja 1941.?
Natrag na vrh
scarabei

PorukaUpisano: Pon Svi 09, 2011 10:18 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Essex Napisao/la:
Može malo više informacija. Prije ili poslije lipnja 1941.?

Radio bih ga prije, taman kad je bio u bitki sa Bismarck-om, jer ne zelim komplicirati sa semom bojanja za prvi brod. Iako imam u planu napraviti i drugu verziju isto Smile
Natrag na vrh
scarabei

PorukaUpisano: Pon Svi 09, 2011 10:28 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nasao sam na netu ovu sliku, i pise da je neposredno slikana prije potjere za Bismarckom. Pa sam se zbog toga odlucio da ova maketa bude ofarbana u takvoj shemi. E sad ako grijesim ispravite me Very Happy

Natrag na vrh
Essex
Gost
PorukaUpisano: Pon Svi 09, 2011 10:48 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

scarabei Napisao/la:
Radio bih ga prije, taman kad je bio u bitki sa Bismarck-om, jer ne zelim komplicirati sa semom bojanja za prvi brod

Vrlo dobro. Imam u planu istu stvar, samo u duplo većem mjerilu. Obojica ćemo zbog toga morati malčice preinačiti naše makete, neke stvari ukloniti a neke dodati, ali o tom potom.
Ima jedna krasna njegova fotografija snimljena prijepodne 22. svibnja 1941. nakon šta je s HOODOM (nekih 750 m livo od prove) noć prije isplovio iz Scapa Flowa u presretanje njemačkih brodova

Natrag na vrh
Essex
Gost
PorukaUpisano: Pon Svi 09, 2011 10:55 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

scarabei Napisao/la:
Nasao sam na netu ovu sliku, i pise da je neposredno slikana prije potjere za Bismarckom. Pa sam se zbog toga odlucio da ova maketa bude ofarbana u takvoj shemi. E sad ako grijesim ispravite me

Ova fotografija je snimljena tijekom njegovih pokusnih vožnji u ožujku.
Klasika. AP507B za sve vertikalne površine, AP507A za horizontalne metalne. Glavna paluba u boji drva

Essex: poruka promijenjena dana: Pon Svi 09, 2011 10:57 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
scarabei

PorukaUpisano: Pon Svi 09, 2011 10:55 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Prekrasna je slika Shocked I super je sto cete raditi isti brod jer cu vjerojatno imati jos dosta pitanja. Jucer i danas sam slagao dvonamjenske 5.25 inch-ne topove, ostala su mi jos tri za dovrsitii pa cu poslikati. Nisu ispali lose, ali za prvi put sto ih radim,ali nisu ni za bacit Smile
Natrag na vrh
scarabei

PorukaUpisano: Čet Svi 12, 2011 2:43 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo drugi dio posla je obavljen. Dvonamjenski topovi su gotovi, prednja 4 su napravljena prva i nisu ispala lose dok na druga 4 mislim da sam uhvatio praksu, donekle Very Happy

Natrag na vrh
veliko_pile

PorukaUpisano: Čet Svi 12, 2011 2:54 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

uf.. bas su elegantni ovi 5.25...samo tako dalje!
scarabei

PorukaUpisano: Čet Svi 12, 2011 5:04 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ev na ovo malo cudo mi otislo cijelo popodne, ja sam zadovoljan kako je ispao na kraju ako uzmem u obzir da je prvi hehehe.

Natrag na vrh
veliko_pile

PorukaUpisano: Čet Svi 12, 2011 5:29 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

jel su to oni pom pom ko kod francuza ili? Inace jako dobro, iduci ce bit bolji, a iduci jos bolji Wink
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Brodovi i plovila Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma