Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| scarabei
 | | Član od: 08 Pro 2009 | | Poruke: 465 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Sub Svi 07, 2011 7:23 pm Naslov poruke: HMS Prince of Wales 1:700 |
|
|
Moja prva maketa broda Prije ovoga je bila vjezba na par tenkova.
Evo uspio sam poslikati sto sam za sada napravio na brodu. Nije puno ali mene veseli Sada trenutno cekam sa WEM-a PE set da mogu nastaviti dalje. Nista jos nije polijepljeno osim topova sa kojima sam se malo mucio kako da ih postavim, posto nisam imao plasticne topove sa maketom, tako da sam na kraju iskoristio sprue kao osovinu na koju sam polijepio topove. Za sada toliko od mene
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
 | | Član od: 26 Svi 2008 | | Poruke: 3087 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Ned Svi 08, 2011 1:26 am Naslov poruke: |
|
|
dosta smo pricali oko toga preko PMa i moram priznat da su dobro sjele cijevi, jel idu blast bagovi preko toga? ako ne, a cini mi se da PoW ih nije imao, onda probaj malo unutra uredit jer ti se vide par rupice i ogrebotina .
Inace samo tako naprijed _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| scarabei
|
Upisano: Ned Svi 08, 2011 1:30 am Naslov poruke: |
|
|
Ne idu blast bagovi, a ove sitne greske cu ispraviti, vidio sam ih tek kad sam slikao  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
|
Upisano: Ned Svi 08, 2011 1:34 am Naslov poruke: |
|
|
uf nagledat ces se gresaka, problem je u tome da kad gledas ovako sve se cini precizno uredno i lijepo, slikas sa macrom, prebacis na 20'' ekran zumiras malo i onda te vata depresija  _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| scarabei
|
Upisano: Ned Svi 08, 2011 1:36 am Naslov poruke: |
|
|
Istina, ali opet sve se da rijesiti nije velik problem i drago mi je da ti se svida kako je ispalo. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Svi 09, 2011 10:06 pm Naslov poruke: |
|
|
| Može malo više informacija. Prije ili poslije lipnja 1941.? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| scarabei
|
Upisano: Pon Svi 09, 2011 10:18 pm Naslov poruke: |
|
|
| Essex Napisao/la: | | Može malo više informacija. Prije ili poslije lipnja 1941.? |
Radio bih ga prije, taman kad je bio u bitki sa Bismarck-om, jer ne zelim komplicirati sa semom bojanja za prvi brod. Iako imam u planu napraviti i drugu verziju isto  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| scarabei
|
Upisano: Pon Svi 09, 2011 10:28 pm Naslov poruke: |
|
|
Nasao sam na netu ovu sliku, i pise da je neposredno slikana prije potjere za Bismarckom. Pa sam se zbog toga odlucio da ova maketa bude ofarbana u takvoj shemi. E sad ako grijesim ispravite me
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Svi 09, 2011 10:48 pm Naslov poruke: |
|
|
| scarabei Napisao/la: | | Radio bih ga prije, taman kad je bio u bitki sa Bismarck-om, jer ne zelim komplicirati sa semom bojanja za prvi brod |
Vrlo dobro. Imam u planu istu stvar, samo u duplo većem mjerilu. Obojica ćemo zbog toga morati malčice preinačiti naše makete, neke stvari ukloniti a neke dodati, ali o tom potom.
Ima jedna krasna njegova fotografija snimljena prijepodne 22. svibnja 1941. nakon šta je s HOODOM (nekih 750 m livo od prove) noć prije isplovio iz Scapa Flowa u presretanje njemačkih brodova
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Svi 09, 2011 10:55 pm Naslov poruke: |
|
|
| scarabei Napisao/la: | | Nasao sam na netu ovu sliku, i pise da je neposredno slikana prije potjere za Bismarckom. Pa sam se zbog toga odlucio da ova maketa bude ofarbana u takvoj shemi. E sad ako grijesim ispravite me |
Ova fotografija je snimljena tijekom njegovih pokusnih vožnji u ožujku.
Klasika. AP507B za sve vertikalne površine, AP507A za horizontalne metalne. Glavna paluba u boji drva
Essex: poruka promijenjena dana: Pon Svi 09, 2011 10:57 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| scarabei
|
Upisano: Pon Svi 09, 2011 10:55 pm Naslov poruke: |
|
|
Prekrasna je slika I super je sto cete raditi isti brod jer cu vjerojatno imati jos dosta pitanja. Jucer i danas sam slagao dvonamjenske 5.25 inch-ne topove, ostala su mi jos tri za dovrsitii pa cu poslikati. Nisu ispali lose, ali za prvi put sto ih radim,ali nisu ni za bacit  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| scarabei
|
Upisano: Čet Svi 12, 2011 2:43 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo drugi dio posla je obavljen. Dvonamjenski topovi su gotovi, prednja 4 su napravljena prva i nisu ispala lose dok na druga 4 mislim da sam uhvatio praksu, donekle
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
|
Upisano: Čet Svi 12, 2011 2:54 pm Naslov poruke: |
|
|
uf.. bas su elegantni ovi 5.25...samo tako dalje! _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| scarabei
|
Upisano: Čet Svi 12, 2011 5:04 pm Naslov poruke: |
|
|
Ev na ovo malo cudo mi otislo cijelo popodne, ja sam zadovoljan kako je ispao na kraju ako uzmem u obzir da je prvi hehehe.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
|
Upisano: Čet Svi 12, 2011 5:29 pm Naslov poruke: |
|
|
jel su to oni pom pom ko kod francuza ili? Inace jako dobro, iduci ce bit bolji, a iduci jos bolji  _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|