Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

airbrush i kompresor
Idi na stranicu Natrag  1, 2

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
U-48

Član od: 01 Tra 2010
Mjesto: Sarajevo
PorukaUpisano: Sri Tra 14, 2010 11:43 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

hornet Napisao/la:
evo što se u "slastičarnicama" može pronaći
AB - 300 kn
kompresor - 1000 kn

http://www.dora-usluge.hr/airbrush.php

koliko 3 dl spremnika zraka može biti korisno?

http://www.craigcentral.com/models/ab.asp

evo za izbor airbrush-a meni je ovo vec sve poznato citajuci nas fini forum i jedina stvar je LOVA koliko para tolko muzike Very Happy a vidim da vecina koristi Badger Omni 4000 pa kad budem ulago' ulozim u njega, BTW link prica za sebe Very Happy

OMNI 4000 http://www.jacquescoulombe.com/OMNI%204000.htm
Panzer1

Član od: 18 Velj 2010
Mjesto: Sjever
PorukaUpisano: Čet Lis 06, 2011 4:08 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo mene , ovdje nije dugo bilo pisano no ovo mi je jako važno. Pošto ne radim, jako sam mlad, a konačno mi se ukazuje prilika da za neke manje pare kupim kompresor + airbrush zanimaju me vaša mišljena DA ILI NE.

Moj budzet je 600 kuna, radi se o ebay, evo naprosto kad sam u trazilicu upisao airbrush + compressor izbaci masu ovakvih stvarcica

http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p5197.m570.l1311&_nkw=airbrush+compressor&_sacat=See-All-Categories

Cini mi se kao izvrsna prilika da si i ja omogucim nest cim cu bolje moc farbat makete i realnije nego sa je*enim kistom radi kojeg sam napravio samo 2 makete...

Pun EBAY je ovakvih modela u paketu je airbrush + compressor

http://www.ebay.com/itm/Airbrush-Air-Compressor-Paint-Ink-Kit-Hobby-Body-Makeup-Tattoo-Dual-Action-Spray-/300604669279?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item45fd6f3d5f

http://www.ebay.com/itm/AIRBRUSH-KIT-ART-NAIL-TATTOO-CAKE-DECORATING-COMPRESSOR-/220865801721?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item336ca0adf9

http://www.ebay.com/itm/TATTOO-CAKE-NAIL-DUAL-ACTION-AIRBRUSH-KIT-COMPRESSOR-CE-/300604974125?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item45fd73e42d

Šta vi mislite o tome ? jel to pogodno za farbanje maketa 1/35 prvenstveno tu mislim na oklop. E ako sad čujem samo negativne odgovore bolje da se obesim e...Ja 1500 kn najmanje nemam da si kupujem neke bijesne mašine.

Mislim nisam stručnjak, ali opet kad mi logik radi pitam se zašto ovaj komplet kolko god jeftin bio sa ebay-a nebi bio dobar za farbanje te male plastike koju zovemo "makete". Jel šprica boju i farba bolje nego kista ? 100% jel ima kompresor ? ima ? jel ima airbrush ? ima jedino kaj ono nije rađen od zlata i ostalih kerefeka i ne košta par tisuća kuna kao kod onog HANICHA što ja ne mogu izdvojit pa upravo da serem pare...fakat ne vidim razloge radi kojih ne bi bilo dobro, no svjedno hoću čuti mišljenja ljudi s iskustvom.
Mirko S. Zlikovski

Član od: 25 Ožu 2008
PorukaUpisano: Čet Lis 06, 2011 8:50 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

1. stvar: Sto mislis koliko dug ce biti orgazam tete na carini kad otvori paket s tim tvojim AB-om i kompresorom? Platit ces jos 200-ak kn davanja drzavi kad ona obavi svoje.

2. AB u kompletima za koje si dao linkove je kopija Iwate HP-C (koji imam i relativno sam zadovoljan njime) i po ebayu ima takvih pocevsi od 20 US$. Da li ovaj kompresor vrijedi preostalih 30-40 US$ ne znam i za svoju lovu i rizik carine ne bih ni pokusavao saznati. A to je zato sto se radi o nekom jeftilen plasticnjaku, koji nema nikakav spremnik, i cak ako i moze odrzavati tlak bez pulsiranja i raditi zadovoljavajuce, u sto duboko sumnjam, pitanje je koliko dugo ce takav plasticnjak raditi.

Moj savjet je - uzmi Vedu ili neku kopiju Iwate s ebaya (za max. 40 US$), a kompresor ili napravi sam od friziderskog ili onog iz Bauhausa/Metroa i nekog spremnika, npr. vatrogasnog aparata. (osobno imam skrpano rjesenje od friziderskog i Revellove boce komprimiranog zraka - teska improvizacija, ali radi, kostalo je nista, a uskoro namjeravam napraviti i upgrade bocom od vatrogasnog aparata).
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
U-48

Član od: 01 Tra 2010
Mjesto: Sarajevo
PorukaUpisano: Čet Lis 06, 2011 10:30 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mirko S. Zlikovski Napisao/la:
1. stvar: Sto mislis koliko dug ce biti orgazam tete na carini kad otvori paket s tim tvojim AB-om i kompresorom? Platit ces jos 200-ak kn davanja drzavi kad ona obavi svoje.

2. AB u kompletima za koje si dao linkove je kopija Iwate HP-C (koji imam i relativno sam zadovoljan njime) i po ebayu ima takvih pocevsi od 20 US$. Da li ovaj kompresor vrijedi preostalih 30-40 US$ ne znam i za svoju lovu i rizik carine ne bih ni pokusavao saznati. A to je zato sto se radi o nekom jeftilen plasticnjaku, koji nema nikakav spremnik, i cak ako i moze odrzavati tlak bez pulsiranja i raditi zadovoljavajuce, u sto duboko sumnjam, pitanje je koliko dugo ce takav plasticnjak raditi.

Moj savjet je - uzmi Vedu ili neku kopiju Iwate s ebaya (za max. 40 US$), a kompresor ili napravi sam od friziderskog ili onog iz Bauhausa/Metroa i nekog spremnika, npr. vatrogasnog aparata. (osobno imam skrpano rjesenje od friziderskog i Revellove boce komprimiranog zraka - teska improvizacija, ali radi, kostalo je nista, a uskoro namjeravam napraviti i upgrade bocom od vatrogasnog aparata).

HAHAHAHAHAHH "Mirko S. Zlikovski"]1. stvar: Sto mislis koliko dug ce biti orgazam tete na carini kad otvori paket s tim tvojim AB-om i kompresorom? hahahah ahhahah ahhahahahahhahah sry moram.
Panzer1

PorukaUpisano: Sub Lis 08, 2011 6:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mirko S. Zlikovski Napisao/la:

Hvala na mišljenju, no ne znam dal u ovoj preskupoj državi mogu nać jeftinije i bez tete koja svršava na carini. Kod nas se na maketama i opremi za maketarstvo perverzno skupo plaća...ne znam šta da radim...kako god da okrenem dobijem dojam da bez najmanje 1500 kn nema ni najosnovnijeg malo kvalitetnijeg pribora i to samo kompresor + airbrush...

Mozes mi dati link sa ebaya od onog na šta ciljaš da mi bude lakše ? neke primjere mi daj pa možda onda to naručim, nešto što smatraš relativno kvalitetnim ,a da nije prevelika para. A za kompresor se neću baš moći snać jer ja se ne razumijem u improvizacije iz raznih uredaja tipa frizider itd...tako da to mi uzaludno pricas, a niti nemam stare frizidere i slicne stvari. Dakle ostaje mi da kupim neki kompresor u dućanu.
Panzer1

PorukaUpisano: Sub Lis 08, 2011 6:28 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo našao sam nešto i u Hrvatskoj, šta mi mozes reci o ovome, to bi ispalo najjeftinije za mene, jel valja to
?

http://www.dora-usluge.hr/dora/index.php?page=details&prod=1296&cat=156&group=38

http://www.dora-usluge.hr/dora/index.php?page=details&prod=1299&cat=158&group=38
Mirko S. Zlikovski

Član od: 25 Ožu 2008
PorukaUpisano: Sub Lis 08, 2011 8:32 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pretrazi malo forum, kupivanje AB-a i kompresora i/ili samogradnja kompresora je tema koja se cesto javljala i javljat ce se i dalje.

AB koji si nasao na ovom hr webshopu je OK, ali takav se npr. na ebayu da naci za puno manje love. Veda je airbrush koji je mozda ponajbolji od ovih jeftinih kineza. Preporucio bih ti ga kao pocetniku, za nekoliko godina, kad postanes vjest u radu i budes si ga mogao priustiti, te kad Veda krepa, nabavi si neki visokokvalitetni AB od Iwate, Paaschea, Badgera i sl.

link za Vedu:
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=140339257692

Ovaj kompresor mi se ne cini OK (pazi, upozorenje da se nakon 30 min rada mora ostaviti da se ohladi!!!!). Revell je nedavno stavio na trziste takav mikro kompresor u kompletu s OK airbrushom. Pretpostavljam da Revell ne bi riskirao ugled s nekim smecem, tako da je taj valjda kvalitetniji, ali jos uvijek ne vjerujem kompresoru bez spremnika. Ako zelis pokusati, naruci ovo:
http://www.ebay.de/itm/39199-Airbrush-Basic-Set-Kompressor-Revell-NEU-/110745421666?pt=Modellbauwerkzeuge&hash=item19c8f10762
Natrag na vrh
josipww2

Član od: 04 Lis 2009
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Sri Lis 12, 2011 10:29 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

evo danas u bauhausu naletija na ovo: meni izgleda dobro,kompresor je mal i kompaktan,AB ok (ne znam cemu sluzi oba brokva pored okidaca)
mislimo sam to kupit,cijena mi se cini vrlo povoljna,ali prije toga sam htio stavit slike na forum da vidin sta vi mislite o ovome,valja li sta i i splati li se kupovat? (cjena je 900kn)

na ovome fali trigger ali valjda imaju u skladistu jos ovakvis kompleta jer ovo je izlozbeni set.molio bih sta vise savjeta i odgovora sta prije da da znam ocu kupovat ili ne Very Happy
veliko_pile

Član od: 26 Svi 2008
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Sri Lis 12, 2011 11:09 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ovog od helkulesa sam i ja gledao, ima ga frend , isto clan foruma i kaze da je super, samo postoji problemcic, naime nema spremnik tako da dok farbas stalno radi pa se nakon odredenog vremena dosta zagrije, e sad ako moze pri takvoj temp radit kako spada ili ne, to neznam.

Inace bi i ja prodao svojeg i kupio takvog
scarabei

Član od: 08 Pro 2009
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Sri Lis 12, 2011 11:53 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja ga imam i kao sto sam rekao piletu, meni je dobar, samo sto pola sata radi a sat vremena se hladi.
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2
Stranica 2/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma