Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Yak-3, Zvezda easy kit,1/72
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Poky

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Stu 07, 2011 12:29 pm    Naslov poruke: Yak-3, Zvezda easy kit,1/72 Citiraj ovaj komentar

Mališa je gotov!
Nakon par tjedana lovljenja slobodnog vremena i moje šlampavosti ,mogu reći da sam zadovoljan kako s maketom tako manje-više i sa svojim radom. Mogu reći da na maketu nemam većih zamjerki ,jedina bi bila malo nelogićan rasklop krila i spoj krilo trup na "slivniku" koju traži kitanje, ostalo je 5, pogotovo naćin na koji je riješeno sklapanje stajnog trapa, tako da nemrete fulati nagibe. Ako je ovo put kojim će Zvezda nastaviti raditi 1/72 lovce iz WW2 ja ih podržavam i jedva ćekam kaj bu sljedeće (nadam se ostali Yakovi...) Farbanje oznake i wthering ,neki moj standard probao sam ćim više dobiti podataka iz te 1 i pol fotke koje sam imao dotićnog aparata ,pa se nadam da sam uspio doćarati ju kako treba. Evo fotki pa vi ocjenite.

Vukic

Član od: 16 Stu 2010
Mjesto: 385 km predaleko
PorukaUpisano: Pon Stu 07, 2011 12:43 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Svaka cast, Poky. Ovako na normalnom osvjetljenju izgleda puno bje. Odlican!
slider
Gost
PorukaUpisano: Pon Stu 07, 2011 12:48 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ne volim ruse al maketa je super! Klap klap
Natrag na vrh
Iwtcha

Član od: 24 Kol 2007
PorukaUpisano: Pon Stu 07, 2011 12:51 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Super je Dva prsta gore
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Karaya

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: Velika Gorica
PorukaUpisano: Pon Stu 07, 2011 1:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

UUUUUU, i ja isto kao i Slider!!!

Uz to odmah sam se sjetio onog Aeromagazina s kraja '80tih u kojem je bila tema JAK 3 i ovaj profil na naslovnici!

PS. tek sam sad primjetio a ne kuzim jel je opticka varka ili kut fotkanja ali gornja desna elisa kao da je okenuta ( tj. njezin korak) konta ljeve i ove dojlnje?!?!

Karaya: poruka promijenjena dana: Pon Stu 07, 2011 4:31 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
veteran

Član od: 29 Ruj 2010
PorukaUpisano: Pon Stu 07, 2011 1:44 pm    Naslov poruke: Yak-3 Citiraj ovaj komentar

Ispao je jako lijepo, pogotovo mi je super weathering donjih ploha. Čestitke!
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Pon Stu 07, 2011 3:28 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dobro izgleda. Very Happy Donja boja je ipak pre svijetla, ali nema veze. Inače, malo sam kopao po temi ovog aviona i sovjetskog asa čiji je to bio avion prije Lipovšćaka. Naravno,zapadni izvori i njihovo interpretiranje ruskih imena i prezimena je katastrofa i pilot se zapravo zvao Sergej Sergejevič Širov, a ne Ščirov (Schirov)!! Zanimljiv čovjek sa gadnom sudbinom.

Group build - Metal finish battle

Grunf: poruka promijenjena dana: Uto Stu 08, 2011 10:25 am; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
dr. vlado

Član od: 12 Ožu 2008
PorukaUpisano: Pon Stu 07, 2011 3:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odlicno uradjeno, Poky! Very Happy
Natrag na vrh
Poky

PorukaUpisano: Pon Stu 07, 2011 3:58 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Fala vam momci! Je ima par fulanaca i moram priznati da nisam ni sam zadovoljan sa donjom bojim (to mi je kad idem eksperimentirati Mad )
@Grumf: jesi iskopao kakvu fotku ovog aviona dok je bio kod Širova? Može kakvi link na stranice gdje si čitao o njemu?
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Pon Stu 07, 2011 5:12 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Poky Napisao/la:
Fala vam momci! Je ima par fulanaca i moram priznati da nisam ni sam zadovoljan sa donjom bojim (to mi je kad idem eksperimentirati Mad )
@Grumf: jesi iskopao kakvu fotku ovog aviona dok je bio kod Širova? Može kakvi link na stranice gdje si čitao o njemu?

http://airaces.narod.ru/all5/shirov1.htm
http://airaces.narod.ru/all5/shirov_s.htm

Ukratko,
Vrhunski pilot, as i heroj sovjetskog saveza. Imao je vrlo lijepu ženu koja je zapela za oko Staljinovom krvoloku Beriji. Kad je Širov shvatio da mu je Berija silovao ženu, htio je da to izađe na vidjelo (a nije bila jedina), ali ga je Berija optužio za veleizdaju i u montiranom procesu je dobio 25 godina Gulaga. Oduzeto mu je sve i tek kad je umro Staljin je rehabilitiran, ali bilo je kasno-umro je u umobolnici od posljedica zlostavljanja u Gulagu...

Nažalost nema nekih upotrebljivih fotki za maketarstvo, jer je očito dokumentacija o njemu uništavana nakon što je završio u Sibiru...

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Andrej

Član od: 13 Pro 2006
PorukaUpisano: Pon Stu 07, 2011 5:38 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Grunf Napisao/la:
Poky Napisao/la:

http://airaces.narod.ru/all5/shirov1.htm
http://airaces.narod.ru/all5/shirov_s.htm

Ukratko,
Vrhunski pilot, as i heroj sovjetskog saveza. Imao je vrlo lijepu ženu koja je zapela za oko Staljinovom krvoloku Beriji. Kad je Širov shvatio da mu je Berija silovao ženu, htio je da to izađe na vidjelo (a nije bila jedina), ali ga je Berija optužio za veleizdaju i u montiranom procesu je dobio 25 godina Gulaga. Oduzeto mu je sve i tek kad je umro Staljin je rehabilitiran, ali bilo je kasno-umro je u umobolnici od posljedica zlostavljanja u Gulagu...

Nažalost nema nekih upotrebljivih fotki za maketarstvo, jer je očito dokumentacija o njemu uništavana nakon što je završio u Sibiru...

Ovo zvuci kao idealan materijal za neki film Very Happy
Natrag na vrh
Poky

PorukaUpisano: Pon Stu 07, 2011 5:53 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Citat:
Ukratko,

Bome grozna priča , to možda i objašnjava zašto nisam mogao ništa naći o njemu na Googlu...Btw piše i da je 43g izvukao Tita iz Juge preletivši dinaride... Fala ti Grunfe ,nevjerovatno koliko zanimljivih priča i sudbina skriva to razdoblje 2sv. rata....
su27rules

Član od: 13 Pro 2006
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Pon Stu 07, 2011 5:58 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jako lipo izrađena maketica!!
https://www.whatifmodellers.com/index.php?topic=47754.0

https://www.facebook.com/groups/397878543718795/
Natrag na vrh
Antun Janković

Član od: 04 Kol 2008
Mjesto: Swansea
PorukaUpisano: Pon Stu 07, 2011 6:41 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Super je. Jako mi se sviđa.
dule

Član od: 12 Sij 2009
Mjesto: Plandiste
PorukaUpisano: Pon Stu 07, 2011 7:15 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Po meni odlicna maketa.
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,... Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma