Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Tamiyine boje?

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
trigger

Član od: 26 Ožu 2012
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Ožu 26, 2012 10:18 pm    Naslov poruke: Tamiyine boje? Citiraj ovaj komentar

Postoje li boje koje proizvodi Tamiya kao Revell, ako ne farba li se onda maketa po izboru ili kako (tj. postoji li Tamiyna sastavnica)?
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Davor

Član od: 09 Lis 2011
PorukaUpisano: Pon Ožu 26, 2012 10:30 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

....pronadji na netu konverzije boja.....razliciti proizvodjaci imaju boje koje mozes koristiti u zamjenu, nemoras se striktno drzati boja proizvodjaca koje pisu na sastavnici...
u-boat

Član od: 30 Jul 2010
Mjesto: Sarajevo
PorukaUpisano: Uto Ožu 27, 2012 3:16 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Na ovom sajtu mozes naci dosta o bojama
http://scalemodeldb.com/paintcharts/tamiya
Lunk je konkretno za Tamiya boje, ali malo istrazuj ima i o ostalim brendovima.
Na ovom linku http://www.ipmsstockholm.org/colorcharts/stuff_eng_colorcharts_tamiya.htm su uporedjene Tamiya i Humbrol boje.
Najbolje ti je da radis kako ti je Davor napisao. U pretrazivac kucaj npr. Tamiya and Revell similar colors i trazi sta ti treba Wink
Pozdrav.

凸(¬‿¬)凸
Natrag na vrh
trigger

PorukaUpisano: Sri Ožu 28, 2012 5:51 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ali nije mi sad jasno ako npr. imam tamiyinu maketu kako znam koje revellove boje moram upotrijebiti na tamiyinoj maketi?
Takodjer, imaju li Tamiyine makete kao Revellove na kraju uputa odredjeno koji se dijelovi farbaju?
Natrag na vrh
Damir
Gost
PorukaUpisano: Sri Ožu 28, 2012 6:04 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

trigger Napisao/la:
Ali nije mi sad jasno ako npr. imam tamiyinu maketu kako znam koje revellove boje moram upotrijebiti na tamiyinoj maketi?
Takodjer, imaju li Tamiyine makete kao Revellove na kraju uputa odredjeno koji se dijelovi farbaju?

Zasto te toliko zanima ta Tamiya? Buduci da ne znas nista o maketarstvu, zaista ti je nebitno jesu li boje od Tamije ili su neke druge. I zaista ti se ne isplati narucivati nekakve posebne boje. Kupi si maketu koju zelis, a onda cemo ti mi ovdje reci kojim bojama da ju obojas.
Natrag na vrh
PowerPlant

Član od: 02 Svi 2007
PorukaUpisano: Sri Ožu 28, 2012 6:46 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kao prvo, ovisi što slažeš... Ako slažeš militariju onda ti je relativno bitno da boje budu povijesno točne, ali ako slažeš cestovne aute, onda i nije toliko bitno...
Nadalje, naravno da Tamiya također proizvodi maketarske boje i da im je u sastavnici označeno kojom se bojom i što farba... Problem je u tome što Tamiyinih boja u Hrvatskoj nema za kupiti i trebalo bi ih naručivati online...
Što se ekvivalenata tiče, imaš raznih tablica po internetu koje uspoređuju boje različitih proizvođača, ali mislim da se kao početnik ipak ne moraš previše zabrinjavati oko toga jer olive drab je olive drab, a panzergrau je panzergrau, bez obzira od kojeg je proizvođača Wink

Član od: 15 Ruj 2009
PorukaUpisano: Sri Ožu 28, 2012 7:37 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

PowerPlant Napisao/la:
Kao prvo, ovisi što slažeš... Ako slažeš militariju onda ti je relativno bitno da boje budu povijesno točne, ali ako slažeš cestovne aute, onda i nije toliko bitno...
Nadalje, naravno da Tamiya također proizvodi maketarske boje i da im je u sastavnici označeno kojom se bojom i što farba... Problem je u tome što Tamiyinih boja u Hrvatskoj nema za kupiti i trebalo bi ih naručivati online...
Što se ekvivalenata tiče, imaš raznih tablica po internetu koje uspoređuju boje različitih proizvođača, ali mislim da se kao početnik ipak ne moraš previše zabrinjavati oko toga jer olive drab je olive drab, a panzergrau je panzergrau, bez obzira od kojeg je proizvođača Wink

Ima tamiyinih boja kod hanicha
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
PowerPlant

Član od: 02 Svi 2007
PorukaUpisano: Sri Ožu 28, 2012 8:08 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Istina, ali i dalje treba naručivati online...
Gost
PorukaUpisano: Sri Ožu 28, 2012 8:18 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

killa Napisao/la:

Ima tamiyinih boja kod hanicha

A onda je sve rijeseno. Koliko znam, kod nas nema Tamijinih maketa nigdje drugdje nego kod Hanicha. Mladi maketar Trigger naruci Tamijinu maketu kod Hanicha i odmah naruci i boje za nju. A sad i mi znamo da ima tih boja kod Hanicha. Wink

BTW: ima li sintetickih, i koja je cijena (ovo mene zanima)?
Natrag na vrh
trigger

PorukaUpisano: Sri Ožu 28, 2012 8:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Tamiye ima i u Mulleru ali nema boja.
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma