Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Moonspell
 | | Član od: 01 Kol 2012 | | Poruke: 32 | |
|
Upisano: Čet Ožu 21, 2013 12:52 am Naslov poruke: Merkava MK IV Academy 1-35 |
|
|
Veliki pozdrav.Moj novi rad ima tu jos dosta posla al evo par fotografija kako je tekao rad.
Sastavljena i uradjena joj antislip traka.Naravno antislip radjen ljuskom od jaja
I slika kupole kada se osusila i po suncanom finom danu
Ofarban i donji dio tenka
Poljepljeni dekali
Napravio na ovoj mrezi ove zastavice od papira i drvofiksa
Ofarbao i poljepio ostatak dekala
Neka vas ne zbunjuje boja zadnje slike slikane su pod sijalicom i to jos losim mobitelom.Sutra nastavljam.
Pozdrav i HVALA |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Čet Ožu 21, 2013 1:29 am Naslov poruke: |
|
|
Ove plosnate PE "kugle" i lanci mi izgledaju jaaako neuvjerljivo, pogotovo za ovo mjerilo. Da se radi o 72-ojci PE bi još i bio opcija ali u 35-ici...
A i antislip je malčice prekrupan tj. prezrnat. _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| von Stuck Administrator
 | | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Ožu 21, 2013 8:49 am Naslov poruke: |
|
|
Antislip definitivno prekrupan . Šteta što nisi postao ranije pa da na vrijeme to ispraviš , ovako , kada je sve skoro završeno , nema natrag osim ako imaš rezerve dekala pa sve skineš i pokušaš ponovno. Dalje , PE lancima manjkaju one polukugle koje imaš u kitu i koje idu sa obadvije strane onog donjeg , polosnatog dijela ; taj plosnati, okrugli dio bi trebao biti bez vidljivog traga gdje si ga skidao sa okvira , a i sve bi trebalo biti obojano. Slaganje mi izgleda dobro ali antislip ide na sve površine kupole i gornjeg dijela tenka , pogledaj referentne fotografije gdje ne ide i kako je to napravljeno , ima ih koliko god hoćeš na netu. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
 | | Član od: 24 Ožu 2006 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Drniš/Šibenik |
|
Upisano: Čet Ožu 21, 2013 11:25 am Naslov poruke: |
|
|
| Skini kugle sa kupole, očajne su jer su 2D a i lanac od kugle do kupole ima više karika, sitnijih a ne samo dvije velike , nije tvoja greška. Imaš za 10 E ball and chains po shopovima, isplatiće ti se za finu maketu a odgovaraju svim Merkavama. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| daneel
 | | Član od: 12 Lis 2005 | | Poruke: 1299 | |
|
Upisano: Čet Ožu 21, 2013 12:54 pm Naslov poruke: |
|
|
| ili ove lance samo umočit u drvofix ili dvokomponentno ljepilo i ostavit kap ljepila na kraju, kad se osuši dobije se fina kugla. to je puno brže nego posebno lijepit ove plastične polukugle po ovim lancima... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Moonspell
|
Upisano: Čet Ožu 21, 2013 2:34 pm Naslov poruke: |
|
|
Drugari hvala na uocenim greskama pokusacu da ispravim sto se da ispraviti.PE lancima sam dodao kugle paklen posao al koliko toliko se isplatilo dosta je zivlje i uvjerljivije.Samo da se sad osuse i onda da ih usminkam.Sto se tice duzine tu ne mogu nista kakvi su u kitu tako sam ih zaljepio.Antislip jes po nekim mijestima zrncav al opet je najrealnije mislim od nekog pjeska ili cega vec.Da ne duzim slike
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
 | | Član od: 24 Ožu 2006 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Drniš/Šibenik |
|
Upisano: Čet Ožu 21, 2013 2:37 pm Naslov poruke: |
|
|
Puno "normalnije"  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Moonspell
|
Upisano: Čet Ožu 21, 2013 2:44 pm Naslov poruke: |
|
|
| P-51 Napisao/la: | Puno "normalnije"  |
Ali zato sam kao krtica oka nigdje lol Hvalaaaaa |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Ožu 21, 2013 2:53 pm Naslov poruke: |
|
|
Antislip je u stvarnosti više valjkast , ali ipak bi bolje prošao kakav (dodatno usitnjen) kvarcni pijesak) ili ako kod tebe imaš kakvu prodavaonicu figura i ostalih stvari za Warhammer ili takvo što , oni u ponudi imaju i posipe za to mjerilo pa pogledaj da li što od toga bolje odgovaralo. Ja sam našao nešto ali da me ubiješ ako se sjećam što na toj okrugloj kutijici promjera cca 6 cm piše. Nekakve dvije paste koje mogu proći ako se vrlo strpljivo nanose ima u asortimanu i Vallejo. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Moonspell
|
Upisano: Pet Ožu 22, 2013 1:06 am Naslov poruke: |
|
|
Ma sta je tu je.Sledeca ce vijerovatno biti bolja hihi.Sminkanje je gotovo uglavnom imam jos zadnji dio dotjerati uprljati i onda prelazim na dioramu e to ce biti uhh.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
 | | Član od: 17 Lis 2007 | | Poruke: 3259 | | Mjesto: Slavonski Brod |
|
Upisano: Pet Ožu 22, 2013 8:05 am Naslov poruke: |
|
|
Dobar posao! anti slip je sam po sebi problem za napraviti tako da biće bolja slijedećea!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bastardo
 | | Član od: 18 Lis 2005 | | Poruke: 1387 | | Mjesto: Celje |
|
Upisano: Pet Ožu 22, 2013 9:09 am Naslov poruke: |
|
|
Dobra konzerva, a na greske su opozorili vec kolege pre mene
Jeste li kada za antislip razmisljali o:
- Smirgl papiru fine graduacije
- Maskiranju i nanosenju antislipa u obliku jako guste boje, koju nanosis airbrushom sa vece razdalje
- Slicno kao gore, ali umesto boje i AB koristis neki gusti sprej za imitaciju patine i slicnih efekata na celiku (vidjao sam te stvari u baumaxima, bauhausima i slicnim trgovinama)
- Maskiranje, naneses bilo koju farbu i na frisku farbu naprasis sodu, fini pesak, mozda cak prasinu od rezanja laminata (imam kuci, koristio za makete 1:24... )
My 2 cents...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Pet Ožu 22, 2013 11:06 am Naslov poruke: |
|
|
| Bastardo Napisao/la: |
Jeste li kada za antislip razmisljali o:
- Smirgl papiru fine graduacije |
Razmišljao sam o takvoj mogućnosti, ali nije dobro. Previše jednolično, previše pravilno i previše naglašen rub. Antislip je posip, a posip je neravnomjeran, negdje gušći, negdje rjeđi i nema toliko pravilne rubove
| Citat: |
- Maskiranju i nanosenju antislipa u obliku jako guste boje, koju nanosis airbrushom sa vece razdalje |
Pokušao, djeluje uvjerljivo samo na malim mjerilima (1:72).
1:35 zahtijeva ipak teksturu puno grublju nego je ijedna boja sama za sebe može dat.
| Citat: |
- Maskiranje, naneses bilo koju farbu i na frisku farbu naprasis sodu, fini pesak, mozda cak prasinu od rezanja laminata (imam kuci, koristio za makete 1:24... )
|
Paaa, tako se antislip radi!
Zar postoji neki drugi način!?
Uglavnom, ja radim tako da pažljivo nanesem kistom sloj mješavine drvofixa i vode na mjesta gdje želim antislip (ne maskiram jer mi ne treba potpuno ravni rub), pospem fini kvarcni pjesak (dobar je onaj iz keramičkih strujnih osigurača) ili neki drugi finiji pijesak. Pustim da se osuši, istresem i otpušem ostatak pijeska koji se nije uhvatio i zatim prešpricam bojom koja već ide. Ponekad prije bojanja AB-om, kistom još nanesem jako razrijeđeni drvofix. _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Moonspell
|
Upisano: Pet Ožu 22, 2013 12:16 pm Naslov poruke: |
|
|
| Ja sam antislip radio od jaja tacnije ljuske od jaja.Osusio ljusku od jaja par dana ogulio onaj unutrasnji dio izlomio i onda samlje u nekom starom aparatu za mljeveje kafe.Odlican fazon samo sam trebao malo vise da sameljem-usitnim.A sve u svemu dobro ispade |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pet Ožu 22, 2013 12:58 pm Naslov poruke: |
|
|
| Moonspell Napisao/la: | | Ja sam antislip radio od jaja tacnije ljuske od jaja.Osusio ljusku od jaja par dana ogulio onaj unutrasnji dio izlomio i onda samlje u nekom starom aparatu za mljeveje kafe.Odlican fazon samo sam trebao malo vise da sameljem-usitnim.A sve u svemu dobro ispade |
Idući put uzmi avan i u njemu usitni. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|