Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Merkava MK IV Academy 1-35
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Moonspell

Član od: 01 Kol 2012
PorukaUpisano: Čet Ožu 21, 2013 12:52 am    Naslov poruke: Merkava MK IV Academy 1-35 Citiraj ovaj komentar

Veliki pozdrav.Moj novi rad ima tu jos dosta posla al evo par fotografija kako je tekao rad.

Sastavljena i uradjena joj antislip traka.Naravno antislip radjen ljuskom od jaja

I slika kupole kada se osusila i po suncanom finom danu

Ofarban i donji dio tenka

Poljepljeni dekali

Napravio na ovoj mrezi ove zastavice od papira i drvofiksa

Ofarbao i poljepio ostatak dekala

Neka vas ne zbunjuje boja zadnje slike slikane su pod sijalicom i to jos losim mobitelom.Sutra nastavljam.
Pozdrav i HVALA
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Čet Ožu 21, 2013 1:29 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ove plosnate PE "kugle" i lanci mi izgledaju jaaako neuvjerljivo, pogotovo za ovo mjerilo. Da se radi o 72-ojci PE bi još i bio opcija ali u 35-ici...
A i antislip je malčice prekrupan tj. prezrnat.
von Stuck
Administrator
Član od: 08 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Ožu 21, 2013 8:49 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Antislip definitivno prekrupan . Šteta što nisi postao ranije pa da na vrijeme to ispraviš , ovako , kada je sve skoro završeno , nema natrag osim ako imaš rezerve dekala pa sve skineš i pokušaš ponovno. Dalje , PE lancima manjkaju one polukugle koje imaš u kitu i koje idu sa obadvije strane onog donjeg , polosnatog dijela ; taj plosnati, okrugli dio bi trebao biti bez vidljivog traga gdje si ga skidao sa okvira , a i sve bi trebalo biti obojano. Slaganje mi izgleda dobro ali antislip ide na sve površine kupole i gornjeg dijela tenka , pogledaj referentne fotografije gdje ne ide i kako je to napravljeno , ima ih koliko god hoćeš na netu.

Član od: 24 Ožu 2006
Mjesto: Drniš/Šibenik
PorukaUpisano: Čet Ožu 21, 2013 11:25 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Skini kugle sa kupole, očajne su jer su 2D a i lanac od kugle do kupole ima više karika, sitnijih a ne samo dvije velike , nije tvoja greška. Imaš za 10 E ball and chains po shopovima, isplatiće ti se za finu maketu a odgovaraju svim Merkavama.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site AIM
daneel

Član od: 12 Lis 2005
PorukaUpisano: Čet Ožu 21, 2013 12:54 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ili ove lance samo umočit u drvofix ili dvokomponentno ljepilo i ostavit kap ljepila na kraju, kad se osuši dobije se fina kugla. to je puno brže nego posebno lijepit ove plastične polukugle po ovim lancima...
Natrag na vrh
Moonspell

PorukaUpisano: Čet Ožu 21, 2013 2:34 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Drugari hvala na uocenim greskama pokusacu da ispravim sto se da ispraviti.PE lancima sam dodao kugle paklen posao al koliko toliko se isplatilo dosta je zivlje i uvjerljivije.Samo da se sad osuse i onda da ih usminkam.Sto se tice duzine tu ne mogu nista kakvi su u kitu tako sam ih zaljepio.Antislip jes po nekim mijestima zrncav al opet je najrealnije mislim od nekog pjeska ili cega vec.Da ne duzim slike

Natrag na vrh
P-51

Član od: 24 Ožu 2006
Mjesto: Drniš/Šibenik
PorukaUpisano: Čet Ožu 21, 2013 2:37 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Puno "normalnije" Very Happy
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site AIM
Moonspell

PorukaUpisano: Čet Ožu 21, 2013 2:44 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

P-51 Napisao/la:
Puno "normalnije" Very Happy

Ali zato sam kao krtica oka nigdje lol Hvalaaaaa
Natrag na vrh
von Stuck
Administrator
PorukaUpisano: Čet Ožu 21, 2013 2:53 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Antislip je u stvarnosti više valjkast , ali ipak bi bolje prošao kakav (dodatno usitnjen) kvarcni pijesak) ili ako kod tebe imaš kakvu prodavaonicu figura i ostalih stvari za Warhammer ili takvo što , oni u ponudi imaju i posipe za to mjerilo pa pogledaj da li što od toga bolje odgovaralo. Ja sam našao nešto ali da me ubiješ ako se sjećam što na toj okrugloj kutijici promjera cca 6 cm piše. Nekakve dvije paste koje mogu proći ako se vrlo strpljivo nanose ima u asortimanu i Vallejo.

PorukaUpisano: Pet Ožu 22, 2013 1:06 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ma sta je tu je.Sledeca ce vijerovatno biti bolja hihi.Sminkanje je gotovo uglavnom imam jos zadnji dio dotjerati uprljati i onda prelazim na dioramu e to ce biti uhh.

Natrag na vrh
mariok

Član od: 17 Lis 2007
Mjesto: Slavonski Brod
PorukaUpisano: Pet Ožu 22, 2013 8:05 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dobar posao! Very Happy anti slip je sam po sebi problem za napraviti tako da biće bolja slijedećea! Very Happy
Natrag na vrh
Bastardo

Član od: 18 Lis 2005
Mjesto: Celje
PorukaUpisano: Pet Ožu 22, 2013 9:09 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dobra konzerva, a na greske su opozorili vec kolege pre mene Wink

Jeste li kada za antislip razmisljali o:
- Smirgl papiru fine graduacije
- Maskiranju i nanosenju antislipa u obliku jako guste boje, koju nanosis airbrushom sa vece razdalje
- Slicno kao gore, ali umesto boje i AB koristis neki gusti sprej za imitaciju patine i slicnih efekata na celiku (vidjao sam te stvari u baumaxima, bauhausima i slicnim trgovinama)
- Maskiranje, naneses bilo koju farbu i na frisku farbu naprasis sodu, fini pesak, mozda cak prasinu od rezanja laminata (imam kuci, koristio za makete 1:24... Very Happy )

My 2 cents... Wink
Natrag na vrh
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Pet Ožu 22, 2013 11:06 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bastardo Napisao/la:

Jeste li kada za antislip razmisljali o:
- Smirgl papiru fine graduacije

Razmišljao sam o takvoj mogućnosti, ali nije dobro. Previše jednolično, previše pravilno i previše naglašen rub. Antislip je posip, a posip je neravnomjeran, negdje gušći, negdje rjeđi i nema toliko pravilne rubove

Citat:

- Maskiranju i nanosenju antislipa u obliku jako guste boje, koju nanosis airbrushom sa vece razdalje

Pokušao, djeluje uvjerljivo samo na malim mjerilima (1:72).
1:35 zahtijeva ipak teksturu puno grublju nego je ijedna boja sama za sebe može dat.

Citat:

- Maskiranje, naneses bilo koju farbu i na frisku farbu naprasis sodu, fini pesak, mozda cak prasinu od rezanja laminata (imam kuci, koristio za makete 1:24... Very Happy )

Paaa, tako se antislip radi! Very Happy
Zar postoji neki drugi način!? Wink

Uglavnom, ja radim tako da pažljivo nanesem kistom sloj mješavine drvofixa i vode na mjesta gdje želim antislip (ne maskiram jer mi ne treba potpuno ravni rub), pospem fini kvarcni pjesak (dobar je onaj iz keramičkih strujnih osigurača) ili neki drugi finiji pijesak. Pustim da se osuši, istresem i otpušem ostatak pijeska koji se nije uhvatio i zatim prešpricam bojom koja već ide. Ponekad prije bojanja AB-om, kistom još nanesem jako razrijeđeni drvofix.
Moonspell

PorukaUpisano: Pet Ožu 22, 2013 12:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja sam antislip radio od jaja tacnije ljuske od jaja.Osusio ljusku od jaja par dana ogulio onaj unutrasnji dio izlomio i onda samlje u nekom starom aparatu za mljeveje kafe.Odlican fazon samo sam trebao malo vise da sameljem-usitnim.A sve u svemu dobro ispade
Natrag na vrh
von Stuck
Administrator
PorukaUpisano: Pet Ožu 22, 2013 12:58 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Moonspell Napisao/la:
Ja sam antislip radio od jaja tacnije ljuske od jaja.Osusio ljusku od jaja par dana ogulio onaj unutrasnji dio izlomio i onda samlje u nekom starom aparatu za mljeveje kafe.Odlican fazon samo sam trebao malo vise da sameljem-usitnim.A sve u svemu dobro ispade

Idući put uzmi avan i u njemu usitni.
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma