Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

MIG 29,1:32 prvi UPDATE nakon 4 godine!
Idi na stranicu 1, 2, 3  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
dekybomber

Član od: 11 Jul 2006
Mjesto: Osijek
PorukaUpisano: Ned Kol 27, 2006 10:16 am    Naslov poruke: MIG 29,1:32 prvi UPDATE nakon 4 godine! Citiraj ovaj komentar

Molim samo administratora da ovo prebaci u projekti u radu.

Evo inače ne slažem avione ali ovo nisam mogao propustiti,kupio sam MIG-a 29,1:32 revell za pazite ovo 70KN!! Razz
Fora je bila u tome da nije imao upute i decale,ali to sam riješio i počeo ga sastavljati..uglavnom ništa ne sjeda na svoje mjesto Confused ,potrošio sam već hrpu brusnog papira i kita,još malo i biće spreman za farbanje...u biti me zanima dali je neko imao iskustva sa tom maketom i ako je dali je imao iste probleme kao ja??
E da ako neko zna neku stranicu gdje imaju sheme farbanja 29-tke nek mi javi obavezno..

dekybomber: poruka promijenjena dana: Uto Tra 20, 2010 10:04 am; prepravljeno ukupno 2 puta
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Goran II

Član od: 20 Ožu 2006
Mjesto: ZAGREB
PorukaUpisano: Pon Kol 28, 2006 3:00 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

http://www.xs4all.nl/~designer/models/mig29/mig29.htm

Možda će ti pomoći ova stranica.
Stavi koju fotku da vidimo kako napreduješ...
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
dekybomber

PorukaUpisano: Pon Kol 28, 2006 4:27 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

evo par slikica označio sam kakvi su bili spojevi i gdje je rezano...e moj revellu tako se ne radi maketa..

sljedeća slika pokazuje kako je bilo prije šmirglanja,rezanja i kitovanja..prestrašno!!

i poslje,još uvjek se vidi mali brijeg ali bolje se nije moglo..

kokpit,mislio sam naručiti poseban u resinu ali nisam našao za mig 29 u tom mjerilu pa sam ovoga nekako sklepao..

za kraj ljevo krilo,pa to je bilo smješno,kao da je od nekog drugog aviona a ne njegovo,morao sam rezati i brusiti pa ne znam 3-4 mm!!!

javim se još kako bude napredovao...
idodlek3

Član od: 15 Stu 2005
Mjesto: Mala Subotica
PorukaUpisano: Pon Kol 28, 2006 4:31 pm    Naslov poruke: NOS Citiraj ovaj komentar

Pozdrav. Likso ti radi nos z njega,jer origigi je komedija. imam tu 29 doma...ceka... Sad
Grega X

Član od: 09 Stu 2005
PorukaUpisano: Pon Kol 28, 2006 10:20 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Maketarska noćna mora!

Sada mi je jasno, zašto je stajala 70kn. Very Happy
Ali imaš živaca... ja bih je več odavno bacio kroz prozor.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
idodlek3

PorukaUpisano: Uto Kol 29, 2006 8:16 am    Naslov poruke: Mora... Citiraj ovaj komentar

Ako je to nocna mora,sta je onda revelov MIG21 u 32-ci??? a zavrsavam treceg...
dekybomber

PorukaUpisano: Uto Kol 29, 2006 8:45 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

hahaha ti si kao moj pajdo,on isto je pokupovao valjda sve migove 21 u 1:32 koje je našao,inače to mu je najdraži avion koji postoji Laughing
idodlek3

PorukaUpisano: Uto Kol 29, 2006 11:46 am    Naslov poruke: hahaha Citiraj ovaj komentar

Pa nisam bas sve ,ovi su se zalomili. ali sam zato sve Trumpeterove.hehe Very Happy
slax

Član od: 18 Ožu 2006
Mjesto: Tenja
PorukaUpisano: Uto Kol 29, 2006 11:52 am    Naslov poruke: Re: hahaha Citiraj ovaj komentar

idodlek3 Napisao/la:
Pa nisam bas sve ,ovi su se zalomili. ali sam zato sve Trumpeterove.hehe Very Happy

Nisi baš sve.He,he,he...Imam i ja par komada.
idodlek3

PorukaUpisano: Uto Kol 29, 2006 2:21 pm    Naslov poruke: re;slax Citiraj ovaj komentar

Ma to majstore,sto nas je vise, to nam je ljepse!
0viking0
Moderator
Član od: 17 Lis 2005
Mjesto: Zagreb - Croatia
PorukaUpisano: Uto Kol 29, 2006 2:28 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Taj MiG-29 nije sreća, ali dobro napreduje... Moj Academy 1/48 čeka u ormaru... Neke bolje dane...
dekybomber

PorukaUpisano: Uto Kol 29, 2006 2:55 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

e to treba napraviti prvenstvo hrv. u plastičnom maketarstvu ali samo mig 21,hehe....
ma dobro sada ta 29-tka već liči na avion,inače najgora maketa koju sam ikada slagao je bila EA 6B PROWLER,1:48 od AIRFIX-a,pa ovaj moj mig 29 naspram te makete se čini kao remek djelo,pazite ovo ljeva strana trupa je bila kraća za ne znam 2mm takio da uopće nije sjedao na svoje mjesto pa sam rezao trup,ubacivao neku plastiku i kitovao,mislim smješno!!
Inače je airfix strašno fušario sa maketama,bar u to vrijeme 93-94 ne znam kakvi su ima današnji modeli...

dekybomber: poruka promijenjena dana: Sri Kol 30, 2006 9:46 am; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
dekybomber

PorukaUpisano: Sri Kol 30, 2006 9:59 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

malo sam gledao po netu i koliko ja vidim airfix još postoji kao firma,pa sam se sjetio dobre stare firme ESCI-ERTL,imao sam nekoliko njihovih modela:F-14,F 4C\D mig killer,AH 64,i još neke ali se ne mogu sjetiti,oni su za ono vrijeme(93-94) imali odličnu kvalitetu izrade,
isto sam gledao po netu pa nemaju svoju stranicu,a negdje se ESCI i ERTL vode kao dvije različite firme,jesu oni propali ili šta jel vidim da nema njihovih modela više u ponudi Confused ??
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Kol 30, 2006 1:22 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

dekybomber Napisao/la:
malo sam gledao po netu i koliko ja vidim airfix još postoji kao firma,pa sam se sjetio dobre stare firme ESCI-ERTL,imao sam nekoliko njihovih modela:F-14,F 4C\D mig killer,AH 64,i još neke ali se ne mogu sjetiti,oni su za ono vrijeme(93-94) imali odličnu kvalitetu izrade,
isto sam gledao po netu pa nemaju svoju stranicu,a negdje se ESCI i ERTL vode kao dvije različite firme,jesu oni propali ili šta jel vidim da nema njihovih modela više u ponudi Confused ??

Ta firma više ne postoji, ali je Italeri kupovao njihove kalupe i u zadnje vrijeme prepakirao niz njihovih maketa sa novim odličnim oznakama. Esci je imao pogodaka i promašaja sa svojim maketama, a za mnoge treba znati da su stare i više od 20 god...Što se tiče Airfixa, oni su kao i Heller u priličnoj stagnaciji, pa gotovo i ne izbacuju novitete.

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
dekybomber

PorukaUpisano: Sri Kol 30, 2006 4:17 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

napokon,evo odlične stranice gdje imaju scheme farbanja migova....jedva nađe nešto.

http://br.geocities.com/alvmaia/Mig/
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2, 3  Naprijed
Stranica 1/3

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma