Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Scalpel oštrice

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
antolic

Član od: 21 Ožu 2012
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Sij 08, 2015 9:27 pm    Naslov poruke: Scalpel oštrice Citiraj ovaj komentar

Pozdrav ekipa.
Imam jedno pitanje. Gdje se u Zg-u mogu naći oštrice za revell-ov scalpel?
Konkretno radi se o ovom držaču:

Kada sam kupio ovaj držač oštrice, dobio sam i set od 5 oštrica. Oštricu su ovakvog oblika i odlične su.

Po bau... imaju oštrice ali koje su preširoke i ne mogu ući u držač. Ako nema po dućanima, ostaje ebay.

Hvala unaprijed
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
djuro

Član od: 03 Pro 2009
PorukaUpisano: Čet Sij 08, 2015 10:10 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

U Muller-u metalna drška sa 5 oštrica 20 i nešto kuna u dijelu gdje su ljepila, papiri, olovke...
Natrag na vrh
antolic

Član od: 21 Ožu 2012
PorukaUpisano: Čet Sij 08, 2015 10:11 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dršku imam. Baš tu kupljenu u mulleru.

Trebaju mi samo oštrice-noževi
Natrag na vrh
djuro

Član od: 03 Pro 2009
PorukaUpisano: Čet Sij 08, 2015 10:23 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nekad je bilo kupiti samo oštrica u Bauhaus-u od Olfe, no bile su oko 50kn, tako da mi je ova verzija sa Mullerom relativno jeftin način za nabavu rezervnih, a drške mi sluze za mala svrdla!
Very Happy
Neko vrijeme je i u Lidlu bilo za kupiti komplet skalpela u boxu uključujići i ovaj koji trebaš, no nisam ih odavno vidio.

Vidio sam ih i u Chipoteci no ne znam jel ih još imaju.
Natrag na vrh
Panzerfaust

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: Reich Istra
PorukaUpisano: Čet Sij 08, 2015 10:37 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

kirurška oštrica br10 u apoteki
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku MSN Messenger
daneel

Član od: 12 Lis 2005
PorukaUpisano: Čet Sij 08, 2015 11:26 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

olfe još uvijek imaju u bauhausu, oštre su i meni najbolje za upotrebu, ali su i skupe, 5 kom-oko 40,50 kn. druga opcija, kirurški skalpeli, ja ih nabavljam u hospitaliji, jeftiniji su po komadu, isto oštri, ali meni oblik ne paše baš kod rezanja tamiya trake na canopyu (za to ih najviše koristim), treća opcija je naručiti 100 kom od micro-marka, moje pakiranje kaj sam naručio prije brat bratu 10 godina još traje, ali nisu toliko oštri ko ovi od olfe. za sve ostale potrebe koristim ove skalpele vulgaris 9mm na lomljenje, sad sam baš uzeo veliko pakiranje od olfe, mislim da ih je 20 kom nutra, i imam dršku sa metalnom vodilicom da se ne klimaju. e da, i dobro je uzeti ovih par excel drški iz mullera, ko što kolega reče, super su za uglavit male borere, pa ne moraš svako malo vadit pin vise pa ih mijenjat, nego odmah imaš par spremnih za upotrebu Wink
Natrag na vrh
skobe

Član od: 29 Stu 2006
Mjesto: zagreb
PorukaUpisano: Pet Sij 09, 2015 10:32 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ja ih naoštrim na brusnom papiru
Natrag na vrh
Slider

Član od: 09 Velj 2012
PorukaUpisano: Pet Sij 09, 2015 2:22 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

daneel Napisao/la:
druga opcija, kirurški skalpeli, ja ih nabavljam u hospitaliji, jeftiniji su po komadu, isto oštri, ali meni oblik ne paše baš kod rezanja tamiya trake na canopyu Wink

pa kupi drugi oblik tj broj...ja koristim broj 11 kirurske, po 100 kom/kutija...naruce mi u lokalnoj apoteci i sve pet ( upisi scalpel types - slike)
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Pet Sij 09, 2015 3:00 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Slider Napisao/la:

pa kupi drugi oblik tj broj...ja koristim broj 11 kirurske, po 100 kom/kutija...naruce mi u lokalnoj apoteci i sve pet ( upisi scalpel types - slike)

Koliko košta kutija od 100 komada, ako nije tajna?
daneel

Član od: 12 Lis 2005
PorukaUpisano: Pet Sij 09, 2015 4:08 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Slider Napisao/la:
daneel Napisao/la:
druga opcija, kirurški skalpeli, ja ih nabavljam u hospitaliji, jeftiniji su po komadu, isto oštri, ali meni oblik ne paše baš kod rezanja tamiya trake na canopyu Wink

pa i jesu isti broj, u tome i je poanta...
ovo je kirurski br 11:

ovo je olfa (excel) br 11:

e, kod ovog kirurškog mi smeta kaj je taj vrh koso odrezan, pa os rotacije više ne prolazi gornjim bridom skalpela nego par mm ispod... drugi je osjećaj kod rezanja i nema se tolika kontrola ko sa ovim drugima
Natrag na vrh
Slider

PorukaUpisano: Pet Sij 09, 2015 5:25 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

aha, sve jasno...mda, ovisi kak se naucis- meni su kirurski ok, al ja radim s njima ohoho godina...
Slider

PorukaUpisano: Pet Sij 09, 2015 5:29 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Boris G. Napisao/la:
Slider Napisao/la:

Koliko košta kutija od 100 komada, ako nije tajna?

kaj bi bila tajna- od 75 do 160 kuna, ovisno o proizvodjacu
iako jesam patriot, preferiram njemacke- cvrsci su , ostriji , traju duze, tj ne tupe se i ne pucaju lako, u odnosu na hrvatske

najlakse- odes u ljekaru, i pitas tetu kolko bi kostalo da ti naruci jednu kutiju sjeciva - jer ti prvo hoce prodat drsku i tri sjeciva za nekih 200 kuna....onda velis ne to, nego samo sjeciva...onda se ona cudi...ma znas vec kak to ide
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Pet Sij 09, 2015 7:15 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Slider Napisao/la:

kaj bi bila tajna- od 75 do 160 kuna, ovisno o proizvodjacu
iako jesam patriot, preferiram njemacke- cvrsci su , ostriji , traju duze, tj ne tupe se i ne pucaju lako, u odnosu na hrvatske

najlakse- odes u ljekaru, i pitas tetu kolko bi kostalo da ti naruci jednu kutiju sjeciva - jer ti prvo hoce prodat drsku i tri sjeciva za nekih 200 kuna....onda velis ne to, nego samo sjeciva...onda se ona cudi...ma znas vec kak to ide

Hvala, raspitat ću se. Valjda me neće gledat sumnjivo kao kad sam kupovao igle za injekcije.

BTW, znaš kako se ovdje dolje kod nas kaže: "A dašta'š kup't nega njemačko, ne'š valjda talijansko!?" Very Happy Very Happy Very Happy
Poky

Član od: 16 Lis 2005
PorukaUpisano: Pet Sij 09, 2015 7:58 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo friška informacija : ja upravo narućio 100kom oštrica za skalpel br.11 u svojoj ljekarni za 135kn.
mariok

Član od: 17 Lis 2007
Mjesto: Slavonski Brod
PorukaUpisano: Pet Sij 09, 2015 8:47 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala na infou Smile
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma