Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| antolic
 | | Član od: 21 Ožu 2012 | | Poruke: 99 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Sij 08, 2015 9:27 pm Naslov poruke: Scalpel oštrice |
|
|
Pozdrav ekipa.
Imam jedno pitanje. Gdje se u Zg-u mogu naći oštrice za revell-ov scalpel?
Konkretno radi se o ovom držaču:
Kada sam kupio ovaj držač oštrice, dobio sam i set od 5 oštrica. Oštricu su ovakvog oblika i odlične su.
Po bau... imaju oštrice ali koje su preširoke i ne mogu ući u držač. Ako nema po dućanima, ostaje ebay.
Hvala unaprijed |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| djuro
| | Član od: 03 Pro 2009 | | Poruke: 52 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Sij 08, 2015 10:10 pm Naslov poruke: |
|
|
| U Muller-u metalna drška sa 5 oštrica 20 i nešto kuna u dijelu gdje su ljepila, papiri, olovke... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| antolic
 | | Član od: 21 Ožu 2012 | | Poruke: 99 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Sij 08, 2015 10:11 pm Naslov poruke: |
|
|
Dršku imam. Baš tu kupljenu u mulleru.
Trebaju mi samo oštrice-noževi |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| djuro
| | Član od: 03 Pro 2009 | | Poruke: 52 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Sij 08, 2015 10:23 pm Naslov poruke: |
|
|
Nekad je bilo kupiti samo oštrica u Bauhaus-u od Olfe, no bile su oko 50kn, tako da mi je ova verzija sa Mullerom relativno jeftin način za nabavu rezervnih, a drške mi sluze za mala svrdla!
Neko vrijeme je i u Lidlu bilo za kupiti komplet skalpela u boxu uključujići i ovaj koji trebaš, no nisam ih odavno vidio.
Vidio sam ih i u Chipoteci no ne znam jel ih još imaju. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Panzerfaust
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 467 | | Mjesto: Reich Istra |
|
Upisano: Čet Sij 08, 2015 10:37 pm Naslov poruke: |
|
|
| kirurška oštrica br10 u apoteki |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| daneel
 | | Član od: 12 Lis 2005 | | Poruke: 1300 | |
|
Upisano: Čet Sij 08, 2015 11:26 pm Naslov poruke: |
|
|
olfe još uvijek imaju u bauhausu, oštre su i meni najbolje za upotrebu, ali su i skupe, 5 kom-oko 40,50 kn. druga opcija, kirurški skalpeli, ja ih nabavljam u hospitaliji, jeftiniji su po komadu, isto oštri, ali meni oblik ne paše baš kod rezanja tamiya trake na canopyu (za to ih najviše koristim), treća opcija je naručiti 100 kom od micro-marka, moje pakiranje kaj sam naručio prije brat bratu 10 godina još traje, ali nisu toliko oštri ko ovi od olfe. za sve ostale potrebe koristim ove skalpele vulgaris 9mm na lomljenje, sad sam baš uzeo veliko pakiranje od olfe, mislim da ih je 20 kom nutra, i imam dršku sa metalnom vodilicom da se ne klimaju. e da, i dobro je uzeti ovih par excel drški iz mullera, ko što kolega reče, super su za uglavit male borere, pa ne moraš svako malo vadit pin vise pa ih mijenjat, nego odmah imaš par spremnih za upotrebu  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| skobe
 | | Član od: 29 Stu 2006 | | Poruke: 566 | | Mjesto: zagreb |
|
Upisano: Pet Sij 09, 2015 10:32 am Naslov poruke: |
|
|
| ja ih naoštrim na brusnom papiru |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Pet Sij 09, 2015 2:22 pm Naslov poruke: |
|
|
| daneel Napisao/la: | druga opcija, kirurški skalpeli, ja ih nabavljam u hospitaliji, jeftiniji su po komadu, isto oštri, ali meni oblik ne paše baš kod rezanja tamiya trake na canopyu  |
pa kupi drugi oblik tj broj...ja koristim broj 11 kirurske, po 100 kom/kutija...naruce mi u lokalnoj apoteci i sve pet ( upisi scalpel types - slike) _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Pet Sij 09, 2015 3:00 pm Naslov poruke: |
|
|
| Slider Napisao/la: |
pa kupi drugi oblik tj broj...ja koristim broj 11 kirurske, po 100 kom/kutija...naruce mi u lokalnoj apoteci i sve pet ( upisi scalpel types - slike) |
Koliko košta kutija od 100 komada, ako nije tajna? _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| daneel
 | | Član od: 12 Lis 2005 | | Poruke: 1300 | |
|
Upisano: Pet Sij 09, 2015 4:08 pm Naslov poruke: |
|
|
| Slider Napisao/la: | | daneel Napisao/la: | druga opcija, kirurški skalpeli, ja ih nabavljam u hospitaliji, jeftiniji su po komadu, isto oštri, ali meni oblik ne paše baš kod rezanja tamiya trake na canopyu  |
pa kupi drugi oblik tj broj...ja koristim broj 11 kirurske, po 100 kom/kutija...naruce mi u lokalnoj apoteci i sve pet ( upisi scalpel types - slike) |
pa i jesu isti broj, u tome i je poanta...
ovo je kirurski br 11:
ovo je olfa (excel) br 11:
e, kod ovog kirurškog mi smeta kaj je taj vrh koso odrezan, pa os rotacije više ne prolazi gornjim bridom skalpela nego par mm ispod... drugi je osjećaj kod rezanja i nema se tolika kontrola ko sa ovim drugima |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
|
Upisano: Pet Sij 09, 2015 5:25 pm Naslov poruke: |
|
|
aha, sve jasno...mda, ovisi kak se naucis- meni su kirurski ok, al ja radim s njima ohoho godina... _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
|
Upisano: Pet Sij 09, 2015 5:29 pm Naslov poruke: |
|
|
| Boris G. Napisao/la: | | Slider Napisao/la: |
Koliko košta kutija od 100 komada, ako nije tajna? |
kaj bi bila tajna- od 75 do 160 kuna, ovisno o proizvodjacu
iako jesam patriot, preferiram njemacke- cvrsci su , ostriji , traju duze, tj ne tupe se i ne pucaju lako, u odnosu na hrvatske
najlakse- odes u ljekaru, i pitas tetu kolko bi kostalo da ti naruci jednu kutiju sjeciva - jer ti prvo hoce prodat drsku i tri sjeciva za nekih 200 kuna....onda velis ne to, nego samo sjeciva...onda se ona cudi...ma znas vec kak to ide _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Pet Sij 09, 2015 7:15 pm Naslov poruke: |
|
|
| Slider Napisao/la: |
kaj bi bila tajna- od 75 do 160 kuna, ovisno o proizvodjacu
iako jesam patriot, preferiram njemacke- cvrsci su , ostriji , traju duze, tj ne tupe se i ne pucaju lako, u odnosu na hrvatske
najlakse- odes u ljekaru, i pitas tetu kolko bi kostalo da ti naruci jednu kutiju sjeciva - jer ti prvo hoce prodat drsku i tri sjeciva za nekih 200 kuna....onda velis ne to, nego samo sjeciva...onda se ona cudi...ma znas vec kak to ide |
Hvala, raspitat ću se. Valjda me neće gledat sumnjivo kao kad sam kupovao igle za injekcije.
BTW, znaš kako se ovdje dolje kod nas kaže: "A dašta'š kup't nega njemačko, ne'š valjda talijansko!?"  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5408 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Sij 09, 2015 7:58 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo friška informacija : ja upravo narućio 100kom oštrica za skalpel br.11 u svojoj ljekarni za 135kn. _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
 | | Član od: 17 Lis 2007 | | Poruke: 3259 | | Mjesto: Slavonski Brod |
|
Upisano: Pet Sij 09, 2015 8:47 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala na infou  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|