Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

1/3000 brodići

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Brodovi i plovila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Darijan

Član od: 10 Velj 2008
PorukaUpisano: Čet Kol 20, 2015 4:27 pm    Naslov poruke: 1/3000 brodići Citiraj ovaj komentar

Prijatelj mi nedavno iz Španjolske poslao set wargaming white metal modela britanske flote za "Command at sea" igru. Kaže njemu samo skupljaju prašinu ja ću znati bolje ih udomiti.

Lijepa mala flota. I što ja prvo napravim? Rekoh da vidimo jel mogu ja sam nešto napraviti u tom omjeru Rolling Eyes . Rezultat: Regina Marina brod matica hidrozrakoplova Giuseppe Miraglia

Za početak zadovoljavajuće, sad Royal Oak i nastaviti Georgiju.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Slider

Član od: 09 Velj 2012
PorukaUpisano: Čet Kol 20, 2015 10:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

hehehe Smile
kad dodjes do zadnjeg imat ce i ljude, rigging, ograde... Smile
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
Darijan

PorukaUpisano: Pet Stu 06, 2015 1:29 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mali dodatak za Giuseppea:

A ovo je oklopni krstaš Amalfi, klase Pisa sestrinski brod Pise i grčkoga Georgeosa Averofa. Izgrađeni kao jeftinija verzija bojnih brodova klase Regina Elena bili su zastarjeli već tokom izgradnje obzirom da se tada pojavljuju prvi bojni krstaši u odnosu na koje su bili inferiorni. Amalfi je sudjelovao u talijansko-turskom ratu, ali mu je mogući doprinos sukobu na Jadranu u prvome svjetskom ratu onemogućila njemačka podmornica U-26 pod austro-ugarskom zastavom koja ga je torpedirala i potopila 1915. na povratku u Veneciju sa demonstrativne plovidbe blizu Pule.

(Na pola puta.)

Sumnjam da ću si dozvoliti ići tako daleko da radim ograde i posade, ali rigging je zabavan i mislim da mi je dobro ispao. Inače nit koja ide od jarbola na zastavni štap se odljepila, tek sad sam skužio gledajući fotke pa to sam trebam popraviti.
Nisam baš sto posto sretan kako je more ispalo ali mislim je koncept dobar i da ga treba samo malo izbrusiti.
Natrag na vrh
Tomislav Viljetić

Član od: 01 Ruj 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Stu 06, 2015 2:47 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Lijepi brodići. Pod Regina Marina, vjerovatno si mislio na Regia Marina, koja je 1946. god preimenovana u Marina Militare. Zastava je imala kunu, a kasnije je bila bez nje.

Darijan

PorukaUpisano: Pet Stu 06, 2015 6:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Tomislav Viljetić Napisao/la:
Lijepi brodići. Pod Regina Marina, vjerovatno si mislio na Regia Marina, koja je 1946. god preimenovana u Marina Militare. Zastava je imala kunu, a kasnije je bila bez nje.

Shocked
Da Regia, meni stalno Regina jer mi Regina Elena brod stalno na pameti pa tako i ovo postalo Regina.

Hvala što si mi svrnuo pozornost na zastavicu prije no što sam si isprintao cijeli A4 papir sa naljepnicama za talijane. Tko bi onda docrtavao sve male krune Laughing !
Natrag na vrh
Tomislav Viljetić

Član od: 01 Ruj 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Stu 06, 2015 7:49 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Zato postojimo na Forumu, da razmjenjujemo znanja i iskustva. Zabune su uvijek moguće. Za nagradu si dobio amblem Regia Marina, pa ga možeš ukomponirati kao detalj.

Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Brodovi i plovila Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma