Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Molim pomoć

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> A što je ovo na fotki?!?
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Essex
Gost
PorukaUpisano: Uto Lis 10, 2006 10:01 pm    Naslov poruke: Molim pomoć Citiraj ovaj komentar

Nije kviz, nisam u nedoumici, jednostavno ne znam pa bi molija pomoć. Dobija sam mailom slike švedske zrakoplovne krstarice Gotland pa bi volija znat koji je ovo hidroavion

Unaprid hvala
Natrag na vrh
Timmy
Administrator
Član od: 16 Stu 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Lis 11, 2006 12:14 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja bih rekao Fairey Swordfish.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
chipsy
Gost
PorukaUpisano: Sri Lis 11, 2006 12:48 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ovi avioni su suvise mali za Swordfish.

U pitanju su avioni tipa Hawker Osprey koji su u svedskoj nosili oznaku S9. Ukupno je bilo 6 ovakvih aviona na Gotlandu, 4 su kupljena 1934. godine a 1936. godine kupljena su jos dva aviona.
Bilo je planova da se kupi jos nekoliko aviona, ali su se oni u medjuvremenu prestali proizvoditi. Zamenjeni su tek 1942. godine avionima SAAB S 17BS
Natrag na vrh
Essex
Gost
PorukaUpisano: Sri Lis 11, 2006 11:09 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala još jednom na iscrpnom odgovoru. Imam još nejasnoća oko nekih hidroaviona pa se javim
Natrag na vrh
Essex
Gost
PorukaUpisano: Pon Lis 30, 2006 7:59 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Može li mi netko opet pomoć oko ovih dvokrilaca?
Imam namjeru nabavit makete ovih nosača pa nešto malo proučavam i prčkam po njihovim mapama. Ove dvi fotke su mi zanimljive ali nejasne.
Ono šta znam na prvoj je da je nosač na pučini Lexington, al koji je ovo avion? Jel palubni?

Također, jel mi netko može analizirat ovu gužvu na palubi (pretpostavljam) Saratoge

Natrag na vrh
0viking0
Moderator
Član od: 17 Lis 2005
Mjesto: Zagreb - Croatia
PorukaUpisano: Uto Lis 31, 2006 1:42 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Google is your friend:

Vought O2U-2 "Corsair" aircraft, of Marine Corps Scouting Squadron 14 (VS-14M)
Fly past USS Saratoga (CV-3) while preparing to land on board, circa 1930.
Note Marine Corps insignia painted under the after cockpit of the closest aircraft.

Planes in the foreground are Boeing F3B-1 fighters. In the background are fifteen Martin T4M-1 torpedo planes, of Torpedo Squadron Two (VT-2B).

http://www.history.navy.mil/photos/sh-usn/usnsh-s/cv3.htm
Essex
Gost
PorukaUpisano: Uto Lis 31, 2006 8:56 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala Vjeko! Lin sam ti ja za googlanje, brže i jednostavnije mi je da pitam ovdje di ima znalaca Avionko
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> A što je ovo na fotki?!? Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma