Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5408 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Ruj 20, 2016 3:28 pm Naslov poruke: Do-17Z 1/72 Airfix ili ICM??? |
|
|
Dakle došlo je vrijeme da zamjenim prastare Monogramove makete za modernije (čitaj detaljnije) makete...
Već sam duže u "promišljanjima" pa me zanima i vaše mišljenje tko bi bio bolji/ isplativiji/ točniji ICM il Airfix???
Nažalost nijedan kit nisam vidio uživo već sam preko neta ,pa me zanima mišljenje i onih koji imaju slično iskustvo ,ali pogotovo onih koji imaju jednu ili obje makete.... _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Ruj 20, 2016 4:08 pm Naslov poruke: |
|
|
Airfix je OK. Imam maketu i dobra je. ICM sam vidio i mislim da je nešto bolji... _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
|
Upisano: Uto Ruj 20, 2016 8:39 pm Naslov poruke: |
|
|
Koliko vidim obje imaju interijer i bomb bay ,al Airfix daje veći izbor bombi... _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Thundercat
 | | Član od: 13 Tra 2007 | | Poruke: 1825 | | Mjesto: Hirvatistan |
|
Upisano: Uto Ruj 20, 2016 10:20 pm Naslov poruke: |
|
|
Ni jedan ni drugi nisu loši. Još ih nisam stigao usporediti, ali ovako iz glave i iz kutije, ICM mi izleda dosta bolji. Bolji canopy, bolji propeleri, bolje bombe, malo bolji MG15 i tak. _________________ Thundercat
Plastiku akbar!
3D Glasses for 3D Prints...
Regional A-4, F-104 i Hunter Group Build.
Joďż˝ nekakvi Spitfajeri, Fokeri, MiG-29, Matilde i tak... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| JŽ
| | Član od: 15 Lip 2015 | | Poruke: 186 | |
|
Upisano: Čet Ruj 22, 2016 8:54 pm Naslov poruke: |
|
|
Ako se nisam bas svima 100% zamjerio eto mojih 5 centa:
Imam kuci Airfixa. Puno bolji od starog Monograma ali pati od po meni predubokih panelnih linija, podebljeg stakla I groznih balvana t.j. mitraljeza MG-15 koji na kraju unakaze gotovu maketu. Ima I dosta detaljnu unutrasnjost. Ipak, kao I svaka nova Airfix maketa, I ova ostavlja utisak, da se moglo jos bolje I finije.
Vidio sam I ICM koji je zaista finiji u svakom pogledu I ima krasne mitraljeze I tanja stakla. Ipak, prijatelj koji je poznavalac kaze da zavrsni, repni dio trupa nije kako treba.
Ja bi se odlucio za ICM jer aftermarket mitraljezi mogu zaista nabiti cijenu Airfixove makete.
Josip _________________ Live and let die |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| u-boat
 | | Član od: 30 Jul 2010 | | Poruke: 1264 | | Mjesto: Sarajevo |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
|
Upisano: Pet Ruj 23, 2016 10:26 am Naslov poruke: |
|
|
Ha eto vidiš to oko motora nisam skužio ,svaki komentar je pomoč, ali svejedno sam daleko od odluke... Mislim da ću uzeti obje makete pa paralelno odraditi dva Do-17... Sam ne znam di ću to držati...  _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Thundercat
|
Upisano: Pet Ruj 23, 2016 11:22 am Naslov poruke: |
|
|
| u-boat Napisao/la: | | "ICM je dosta bolji, finijih detalja i tanjih prozirnih dijelova. Jedina veće greška su prednji motori, koji su totalno pogrešni, dok je to Airfix odradio kako treba" |
Ja bi bio jako oprezan sa tom izjavom. _________________ Thundercat
Plastiku akbar!
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mpuky1
 | | Član od: 08 Velj 2012 | | Poruke: 1795 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Ruj 23, 2016 11:46 am Naslov poruke: |
|
|
Koji ima bolje/točnije dekale ? _________________ WHO DARES WINS |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Thundercat
|
Upisano: Pet Ruj 23, 2016 11:51 am Naslov poruke: |
|
|
| mpuky1 Napisao/la: | | Koji ima bolje/točnije dekale ? |
Ako misliš na HZL, niti jedan. Oba dvoji su tak (iako Airfixovi izgledaju malo bolje).
Preporučam da za dekale kontaktiraš kolegu pacman69. _________________ Thundercat
Plastiku akbar!
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| u-boat
 | | Član od: 30 Jul 2010 | | Poruke: 1264 | | Mjesto: Sarajevo |
|
Upisano: Pet Ruj 23, 2016 1:12 pm Naslov poruke: |
|
|
| Thundercat Napisao/la: | | u-boat Napisao/la: | | "ICM je dosta bolji, finijih detalja i tanjih prozirnih dijelova. Jedina veće greška su prednji motori, koji su totalno pogrešni, dok je to Airfix odradio kako treba" |
Ja bi bio jako oprezan sa tom izjavom. |
Da ti pravo kažem, meni svejedno jesu li ok ili nisu. Možda mu može biti od pomoći, pa nek zna i ovo  _________________
凸(¬‿¬)凸 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Ruj 23, 2016 2:14 pm Naslov poruke: |
|
|
Ako bi htio raditi Do-17Z Hrvatske zrakoplovne legije, ono što je vrlo netočno je šahovnica, i to do te razine da se čovjek zapita koliko je bilo teško pogledati odlične kolor fotografije posvuda raspoložive, onima koji su te dekale crtali... Pacmanovi dekali su odlični i za svaku preporuku i moguće je raditi više HZL i ZNDH aviona-praktično sve za koje se zna. Doduše, Airfix daje varijantu koja je ranija i samo par Do-17 HZL se može raditi bez skrečanja ( i to po prozirnim dijelovima). Za ICM ne
znam da li daju dijelove iz kasnije varijante od Z-1? _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Thundercat
|
Upisano: Pet Ruj 23, 2016 6:42 pm Naslov poruke: |
|
|
ICM je Z-2 i dobiju se dvije kabine, od kojih je jedna točna za Z-2. _________________ Thundercat
Plastiku akbar!
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Hrcak
| | Član od: 29 Jul 2010 | | Poruke: 162 | |
|
Upisano: Uto Lis 11, 2016 12:36 am Naslov poruke: |
|
|
| Jedina prednost Airfixa je mogucnost spustanja zakrilca " iz kutije", u svemu ostalom je ICM puno finija i tocnija maketa. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| frka
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 1513 | |
|
Upisano: Uto Lis 11, 2016 7:52 am Naslov poruke: |
|
|
| Prema onome što sam pročitao u postovima čiji ste link dali, na motorima ICM-a treba samo promijeniti odnosno ispraviti prednje nosače kapotaža, što je po meni vrlo mala korekcija. Bitno je da su vanjske konture motora dobre, a sve ostalo se lako rješava. Nemam ICM-ovu maketu nego samo Airfixa kojega sam složio prošle zime i jako mi se sviđao kao maketa. No ako je ICM finiji, vuče me da i njega nabavim... iako već imam ICM-ovu maketu u 1/48. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|