Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Do-17Z 1/72 Airfix ili ICM???
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovno maketarstvo
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Poky

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Ruj 20, 2016 3:28 pm    Naslov poruke: Do-17Z 1/72 Airfix ili ICM??? Citiraj ovaj komentar

Dakle došlo je vrijeme da zamjenim prastare Monogramove makete za modernije (čitaj detaljnije) makete...
Već sam duže u "promišljanjima" pa me zanima i vaše mišljenje tko bi bio bolji/ isplativiji/ točniji ICM il Airfix???
Nažalost nijedan kit nisam vidio uživo već sam preko neta ,pa me zanima mišljenje i onih koji imaju slično iskustvo ,ali pogotovo onih koji imaju jednu ili obje makete....
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Uto Ruj 20, 2016 4:08 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Airfix je OK. Imam maketu i dobra je. ICM sam vidio i mislim da je nešto bolji...

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Poky

PorukaUpisano: Uto Ruj 20, 2016 8:39 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Koliko vidim obje imaju interijer i bomb bay ,al Airfix daje veći izbor bombi...
Thundercat

Član od: 13 Tra 2007
Mjesto: Hirvatistan
PorukaUpisano: Uto Ruj 20, 2016 10:20 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ni jedan ni drugi nisu loši. Još ih nisam stigao usporediti, ali ovako iz glave i iz kutije, ICM mi izleda dosta bolji. Bolji canopy, bolji propeleri, bolje bombe, malo bolji MG15 i tak.

Plastiku akbar!

3D Glasses for 3D Prints...

Regional A-4, F-104 i Hunter Group Build.
Joďż˝ nekakvi Spitfajeri, Fokeri, MiG-29, Matilde i tak...
Natrag na vrh

Član od: 15 Lip 2015
PorukaUpisano: Čet Ruj 22, 2016 8:54 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ako se nisam bas svima 100% zamjerio eto mojih 5 centa:

Imam kuci Airfixa. Puno bolji od starog Monograma ali pati od po meni predubokih panelnih linija, podebljeg stakla I groznih balvana t.j. mitraljeza MG-15 koji na kraju unakaze gotovu maketu. Ima I dosta detaljnu unutrasnjost. Ipak, kao I svaka nova Airfix maketa, I ova ostavlja utisak, da se moglo jos bolje I finije.

Vidio sam I ICM koji je zaista finiji u svakom pogledu I ima krasne mitraljeze I tanja stakla. Ipak, prijatelj koji je poznavalac kaze da zavrsni, repni dio trupa nije kako treba.

Ja bi se odlucio za ICM jer aftermarket mitraljezi mogu zaista nabiti cijenu Airfixove makete.

Josip
u-boat

Član od: 30 Jul 2010
Mjesto: Sarajevo
PorukaUpisano: Pet Ruj 23, 2016 12:21 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Poky naletio sam na ovu informaciju:

"ICM je dosta bolji, finijih detalja i tanjih prozirnih dijelova. Jedina veće greška su prednji motori, koji su totalno pogrešni, dok je to Airfix odradio kako treba"

Evo ti link gdje sam to pročitao:

http://z15.invisionfree.com/72nd_Aircraft/index.php?showtopic=8432&st=15

Evo ti slika sastavnice motora od ICMa

https://3.bp.blogspot.com/-Xi1VyRH_ljE/V7NCOfCyuYI/AAAAAAAA3gE/xCbUBrTpDxMQntsn2LQtcGdvd4BNafXVwCLcB/s1600/_MG_9984.JPG

I Airfixa

http://modelweb.modelforum.cz/wp-content/gallery/2015/1697-do-17z-airfix/P1200264.png

Ja da budem iskren nemam pojma koji je tačan, ali vjerujem da ti ili neko drui zna, pa će ti i pomoći.

Ja bi "mogao da živim" sa ovim motorima od ICMa, jer koliko vidim on je u prednosti u odnosu na Airfix.

Eto, valjda sam ti bar malo pomogao Wink

Pozdrav,
Mladen.

凸(¬‿¬)凸
Natrag na vrh
Poky

PorukaUpisano: Pet Ruj 23, 2016 10:26 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ha eto vidiš to oko motora nisam skužio ,svaki komentar je pomoč, ali svejedno sam daleko od odluke... Confused Mislim da ću uzeti obje makete pa paralelno odraditi dva Do-17... Sam ne znam di ću to držati... Confused
Thundercat

PorukaUpisano: Pet Ruj 23, 2016 11:22 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

u-boat Napisao/la:
"ICM je dosta bolji, finijih detalja i tanjih prozirnih dijelova. Jedina veće greška su prednji motori, koji su totalno pogrešni, dok je to Airfix odradio kako treba"

Ja bi bio jako oprezan sa tom izjavom.

Plastiku akbar!

Natrag na vrh
mpuky1

Član od: 08 Velj 2012
PorukaUpisano: Pet Ruj 23, 2016 11:46 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Koji ima bolje/točnije dekale ?
Thundercat

PorukaUpisano: Pet Ruj 23, 2016 11:51 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

mpuky1 Napisao/la:
Koji ima bolje/točnije dekale ?

Ako misliš na HZL, niti jedan. Oba dvoji su tak (iako Airfixovi izgledaju malo bolje).

Preporučam da za dekale kontaktiraš kolegu pacman69.

Plastiku akbar!

Natrag na vrh
u-boat

Član od: 30 Jul 2010
Mjesto: Sarajevo
PorukaUpisano: Pet Ruj 23, 2016 1:12 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Thundercat Napisao/la:
u-boat Napisao/la:

Ja bi bio jako oprezan sa tom izjavom.

Da ti pravo kažem, meni svejedno jesu li ok ili nisu. Možda mu može biti od pomoći, pa nek zna i ovo Wink

凸(¬‿¬)凸
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Pet Ruj 23, 2016 2:14 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ako bi htio raditi Do-17Z Hrvatske zrakoplovne legije, ono što je vrlo netočno je šahovnica, i to do te razine da se čovjek zapita koliko je bilo teško pogledati odlične kolor fotografije posvuda raspoložive, onima koji su te dekale crtali... Pacmanovi dekali su odlični i za svaku preporuku i moguće je raditi više HZL i ZNDH aviona-praktično sve za koje se zna. Doduše, Airfix daje varijantu koja je ranija i samo par Do-17 HZL se može raditi bez skrečanja ( i to po prozirnim dijelovima). Za ICM ne
znam da li daju dijelove iz kasnije varijante od Z-1?

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Thundercat

PorukaUpisano: Pet Ruj 23, 2016 6:42 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ICM je Z-2 i dobiju se dvije kabine, od kojih je jedna točna za Z-2.

Plastiku akbar!

Natrag na vrh
Hrcak

Član od: 29 Jul 2010
PorukaUpisano: Uto Lis 11, 2016 12:36 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jedina prednost Airfixa je mogucnost spustanja zakrilca " iz kutije", u svemu ostalom je ICM puno finija i tocnija maketa.
Natrag na vrh
frka

PorukaUpisano: Uto Lis 11, 2016 7:52 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Prema onome što sam pročitao u postovima čiji ste link dali, na motorima ICM-a treba samo promijeniti odnosno ispraviti prednje nosače kapotaža, što je po meni vrlo mala korekcija. Bitno je da su vanjske konture motora dobre, a sve ostalo se lako rješava. Nemam ICM-ovu maketu nego samo Airfixa kojega sam složio prošle zime i jako mi se sviđao kao maketa. No ako je ICM finiji, vuče me da i njega nabavim... iako već imam ICM-ovu maketu u 1/48.
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovno maketarstvo Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma