Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Pet Lis 14, 2022 2:11 pm Naslov poruke: Re: Super lijepilo kao zamjena za putty? |
|
|
| killa Napisao/la: | Putty me lagano krenuo zivcirati jer cesto "utone" i opet se vidi rupa
Poz |
Kad se osuši i utone, zapuniš ponovno. Pa prebrusiš. Ako treba, ponoviš još jednom. Probavao sam razne kitove i varijacije na temu, ali uvijek na kraju putty ispadne najbolje rješenje. _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bastardo
 | | Član od: 18 Lis 2005 | | Poruke: 1387 | | Mjesto: Celje |
|
Upisano: Pet Lis 14, 2022 2:42 pm Naslov poruke: |
|
|
| josipww2 Napisao/la: | | Bastardo Napisao/la: |
I da - umesto Tamiya Extra thin možeš koristiti i Tamiya Airbrush cleaner. Više materiala za manje para, radi identično. Sam ga koristim već duže vremena i radi identično kao extra thin. Mislim da je razlika cca 1% u specifikaciji kemikalija u korist acetona (ili nešto u tom smislu). |
Jel to o da znaci da tamiya airbrush cleaner moze poslužit i kao lipilo?  |
Da. Složio sam dve makete koristeći samo AB Cleaner kao lepilo i radi 100%  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
 | | Član od: 16 Ožu 2006 | | Poruke: 5159 | |
|
Upisano: Pet Lis 14, 2022 8:27 pm Naslov poruke: Re: Super lijepilo kao zamjena za putty? |
|
|
| Boris G. Napisao/la: | | killa Napisao/la: | Putty me lagano krenuo zivcirati jer cesto "utone" i opet se vidi rupa
Poz |
Kad se osuši i utone, zapuniš ponovno. Pa prebrusiš. Ako treba, ponoviš još jednom. Probavao sam razne kitove i varijacije na temu, ali uvijek na kraju putty ispadne najbolje rješenje. |
Tamiya polyester putty ne utone kod susenja
I moze se scribati, ne mrvi se kad je suh. Moze se rezati skalpelom kad je suh, generalno ponasa se kao plastika
Najbolji kit koji sam probao _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vedran
 | | Član od: 05 Jul 2010 | | Poruke: 1489 | | Mjesto: Garica-Otok Krk |
|
Upisano: Sub Lis 15, 2022 7:31 pm Naslov poruke: |
|
|
CA + soda bikarbona + jos malo CA da upije, je odlična kombinacija za kitati ružnije spojeve white metal dijelova, zapravo i najbolje pošto drugi kitovi ne briljiraju tu. Za plastiku i ostale dijelove ne, pretvrd je, samo ga je teze brusiti.
Za sitnije spojeve i ejection markove me Mr. Dissolved putty oduševio - spaja se s plastikom jer je baziran na nekom jakom otapalu i ne tone naknadno. Ako je dublji ejection mark potrebno ga je par puta nanijeti. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Leo - zd
 | | Član od: 16 Pro 2008 | | Poruke: 2539 | | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Sub Lis 15, 2022 9:53 pm Naslov poruke: |
|
|
Za stirenske makete (plastika 😎) ako je gap mrvu širi, komadić evergreen stirena odrezati ukoso "na nož" - "klin" , procijep koji se kita obilato nasupati ljepilom"TET" i "klin" te klin utisnuti.
Bolje da ima viška koji viri vani, još dobro natopiti ljepilom (TET) da se evergreen rastopi.
Nakon dobrog sušenja odrezati višak.
Evergreen je obično mekši od ostale plastike i bijel pa se vidi i lako reže i brusi |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vrsa
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2226 | | Mjesto: all over the place |
|
Upisano: Uto Lis 18, 2022 9:03 pm Naslov poruke: |
|
|
Crni CA ide odlično, brusi se dobro, naravni ne nakon dva dana, ali dugo je mekan. Imam CA Kicker za ubrzat to i remover za skinuti.
Surfacer 500 za plitko, i Magic sculpt za duboko i oblikovanje. _________________ Tko vrijedi taj maketari.
Tko maketari taj vrijedi.
Tko ne vrijedi taj ne maketari.
MAK REOPLAN - Split |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|