Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
|
Upisano: Sri Lis 10, 2007 10:46 am Naslov poruke: Hoću crne prozore na avionu. Kako? |
|
|
OK, pretražio sam cijeli cjelcati forum, ali nisam našao odgovor koji tražim.
ima netko kakav savjet kak napravit crne prozore? Na Revellovim maketama prozori su zapravo rupe. Pročitao sam sve o kitanju tako da mi je taj proces što se tiče popunjavanja rupa i šmirglanja jasan. Decali koje sam dobio su prozirni i imaju samo onaj srebrni rub oko prozora i trebalo bi jednostavno zalijepit preko rupe. izgledaju ovako:
već sam jednu maketu radio i ostavio prazne rupe. Ali to ne izgleda najbolje. A gledajući slike sa neta vidim da svi to popunjavaju. uglavnom, ja bih htio da na kraju izgleda nekako ovako:
ima ko kakvu ideju? da li postoji možda crni kit? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| barakuda
 | | Član od: 22 Sij 2007 | | Poruke: 2557 | | Mjesto: ST |
|
Upisano: Sri Lis 10, 2007 11:08 am Naslov poruke: |
|
|
| Možda da probaš sa slikama od rengena. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
 | | Član od: 07 Ruj 2006 | | Poruke: 4365 | |
|
Upisano: Sri Lis 10, 2007 11:42 am Naslov poruke: |
|
|
uzmes onu tanku prozirnu foliju sto zna biti u bombonjerama i slicno, izrezes trake, ofarbas i zaljepis s nutarnje strane trupa.... _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
On voli stvari lijepe, ali tko ga jeb.....
-=Für immer Minderheiten=- |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragan_mig31
 | | Član od: 16 Sij 2006 | | Poruke: 3566 | | Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mskukan
 | | Član od: 08 Svi 2007 | | Poruke: 1680 | |
|
Upisano: Sri Lis 10, 2007 1:22 pm Naslov poruke: |
|
|
Najbolje je ako imash humbrol clear fix, gusta prozirna tekucina, ispunish rupu sa tim i sa nutarnje strane pobojash u tamno/crno.
Ako imas clear fix onda si gotov sa popunjavanjem za 5 min jer je jako lako popunjavati sa tim. _________________ Skuki
Teška vremena prijatelju moj, đavo ih odnio |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Lis 10, 2007 1:46 pm Naslov poruke: |
|
|
| mskukan Napisao/la: | Najbolje je ako imash humbrol clear fix, gusta prozirna tekucina, ispunish rupu sa tim i sa nutarnje strane pobojash u tamno/crno.
Ako imas clear fix onda si gotov sa popunjavanjem za 5 min jer je jako lako popunjavati sa tim. |
zanimljivo. mislim da ću to potražit na eBayu.
puno hvala svima na pomoći. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Sri Lis 10, 2007 8:04 pm Naslov poruke: |
|
|
| Reaper Napisao/la: | | uzmes onu tanku prozirnu foliju sto zna biti u bombonjerama i slicno, izrezes trake, ofarbas i zaljepis s nutarnje strane trupa.... |
Problem s tom tehnikom što će ostat vidljiv rub prozora kao uleknuće, stepenica. Na zrakoplovima je prozorsko staklo u ravnini sa vanjskom oplatom, i nema nikave "stepenice"! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
 | | Član od: 07 Ruj 2006 | | Poruke: 4365 | |
|
Upisano: Sri Lis 10, 2007 9:12 pm Naslov poruke: |
|
|
jap! no, ukoliko uzmes fen i malo zagrijes...... hint! _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
On voli stvari lijepe, ali tko ga jeb.....
-=Für immer Minderheiten=- |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Sivcev
 | | Član od: 18 Lis 2005 | | Poruke: 346 | | Mjesto: Novi Sad |
|
Upisano: Sri Lis 10, 2007 10:00 pm Naslov poruke: |
|
|
skeniras oznake koje si dobio za srebrne okvire prozora. Precrtas ih u Corelu i "fillujes" crnom bojom. odneses taj fajl u fotokopir radnju ili na laser stampacu odstampas prozore na npr. Tango Papa Decal papiru. izgitujes prozore na maketi i polepis nalepnice, i srebrne i crne koje si napravio u Corelu. Crne prozore malo ofsetuj na unutra da se lepse uklopi _________________ Maketarski klub "Novosadski Ikar" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pet Lis 12, 2007 10:03 am Naslov poruke: |
|
|
ovo s dekalima je možda najbolja ideja. i bilo bi najjednostavnije da jednostavno sa neta kupim crne dekale za airbus, i poljepim umjesto prozirnih revellovih.
ok thnx |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| von Stuck Administrator
 | | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Lis 12, 2007 10:10 am Naslov poruke: |
|
|
Ustvari najbolje rješenje ja dao skukan.Clear fix ili Kristal clear i stvar je uistinu i gotova u 5 minuta a nema uleknuća na rubovima.Popunjavao sam i puno veće površine nego što su na ovom Airbus-u.
von Stuck: poruka promijenjena dana: Sub Lis 20, 2007 11:17 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pet Lis 12, 2007 12:57 pm Naslov poruke: |
|
|
| uzmi drvofix i upotrijebi umjesto clearfixa |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| prelude
 | | Član od: 23 Stu 2005 | | Poruke: 1886 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Lis 12, 2007 11:21 pm Naslov poruke: |
|
|
| von Stuck Napisao/la: | Ustvari najbolje rješenje ja dao skukan.Clear fix ili Kristal clear i stvar je uistinui gotova u 5 minuta a nema uleknuća na rubovima.Popunjavao sam
i puno veće površine nego što su na ovom Airbus-u. |
> samo jedno "glupo" pitanje, ak može - što priječi taj "clearfix" (ili "drvofix", w/e) da ne "propadne" s druge strane dok ja to tako popunjavam... Ili ja nekaj brijem, ili je neko nepotpuno objasnil ... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Lis 13, 2007 12:38 am Naslov poruke: |
|
|
| prelude Napisao/la: | | von Stuck Napisao/la: | Ustvari najbolje rješenje ja dao skukan.Clear fix ili Kristal clear i stvar je uistinui gotova u 5 minuta a nema uleknuća na rubovima.Popunjavao sam
i puno veće površine nego što su na ovom Airbus-u. |
> samo jedno "glupo" pitanje, ak može - što priječi taj "clearfix" (ili "drvofix", w/e) da ne "propadne" s druge strane dok ja to tako popunjavam... Ili ja nekaj brijem, ili je neko nepotpuno objasnil ... |
s jedne strane kohezija, s druge strane adhezija..... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| von Stuck Administrator
 | | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Lis 13, 2007 10:22 am Naslov poruke: |
|
|
| slider Napisao/la: | | prelude Napisao/la: |
s jedne strane kohezija, s druge strane adhezija..... |
...+ površinska napetost....prva upotreba na Mi-24 (MHM) (dva prozora na
prostoru za teret "propala" unutra, sredio sa Kristal clear-om, površina ravna kao staklo, nikakvih uleknuća.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|