Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Hoću crne prozore na avionu. Kako?
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Punkboy
Gost
PorukaUpisano: Sri Lis 10, 2007 10:46 am    Naslov poruke: Hoću crne prozore na avionu. Kako? Citiraj ovaj komentar

OK, pretražio sam cijeli cjelcati forum, ali nisam našao odgovor koji tražim.
ima netko kakav savjet kak napravit crne prozore? Na Revellovim maketama prozori su zapravo rupe. Pročitao sam sve o kitanju tako da mi je taj proces što se tiče popunjavanja rupa i šmirglanja jasan. Decali koje sam dobio su prozirni i imaju samo onaj srebrni rub oko prozora i trebalo bi jednostavno zalijepit preko rupe. izgledaju ovako:

već sam jednu maketu radio i ostavio prazne rupe. Ali to ne izgleda najbolje. A gledajući slike sa neta vidim da svi to popunjavaju. uglavnom, ja bih htio da na kraju izgleda nekako ovako:

ima ko kakvu ideju? da li postoji možda crni kit?
Natrag na vrh
barakuda

Član od: 22 Sij 2007
Mjesto: ST
PorukaUpisano: Sri Lis 10, 2007 11:08 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Možda da probaš sa slikama od rengena.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Reaper

Član od: 07 Ruj 2006
PorukaUpisano: Sri Lis 10, 2007 11:42 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

uzmes onu tanku prozirnu foliju sto zna biti u bombonjerama i slicno, izrezes trake, ofarbas i zaljepis s nutarnje strane trupa....

-=Für immer Minderheiten=-
Natrag na vrh
dragan_mig31

Član od: 16 Sij 2006
Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA
PorukaUpisano: Sri Lis 10, 2007 11:49 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

a da ih jednostavnije ofarbas sa neku 10/0 cetku?
mskukan

Član od: 08 Svi 2007
PorukaUpisano: Sri Lis 10, 2007 1:22 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Najbolje je ako imash humbrol clear fix, gusta prozirna tekucina, ispunish rupu sa tim i sa nutarnje strane pobojash u tamno/crno.

Ako imas clear fix onda si gotov sa popunjavanjem za 5 min jer je jako lako popunjavati sa tim.

Teška vremena prijatelju moj, đavo ih odnio
Natrag na vrh
Punkboy
Gost
PorukaUpisano: Sri Lis 10, 2007 1:46 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

mskukan Napisao/la:
Najbolje je ako imash humbrol clear fix, gusta prozirna tekucina, ispunish rupu sa tim i sa nutarnje strane pobojash u tamno/crno.

Ako imas clear fix onda si gotov sa popunjavanjem za 5 min jer je jako lako popunjavati sa tim.

zanimljivo. mislim da ću to potražit na eBayu.

puno hvala svima na pomoći.
Natrag na vrh
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Sri Lis 10, 2007 8:04 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Reaper Napisao/la:
uzmes onu tanku prozirnu foliju sto zna biti u bombonjerama i slicno, izrezes trake, ofarbas i zaljepis s nutarnje strane trupa....

Problem s tom tehnikom što će ostat vidljiv rub prozora kao uleknuće, stepenica. Na zrakoplovima je prozorsko staklo u ravnini sa vanjskom oplatom, i nema nikave "stepenice"!
Natrag na vrh
Reaper

Član od: 07 Ruj 2006
PorukaUpisano: Sri Lis 10, 2007 9:12 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

jap! no, ukoliko uzmes fen i malo zagrijes...... hint!

-=Für immer Minderheiten=-
Natrag na vrh
Sivcev

Član od: 18 Lis 2005
Mjesto: Novi Sad
PorukaUpisano: Sri Lis 10, 2007 10:00 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

skeniras oznake koje si dobio za srebrne okvire prozora. Precrtas ih u Corelu i "fillujes" crnom bojom. odneses taj fajl u fotokopir radnju ili na laser stampacu odstampas prozore na npr. Tango Papa Decal papiru. izgitujes prozore na maketi i polepis nalepnice, i srebrne i crne koje si napravio u Corelu. Crne prozore malo ofsetuj na unutra da se lepse uklopi
Punkboy
Gost
PorukaUpisano: Pet Lis 12, 2007 10:03 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ovo s dekalima je možda najbolja ideja. i bilo bi najjednostavnije da jednostavno sa neta kupim crne dekale za airbus, i poljepim umjesto prozirnih revellovih.
ok thnx
Natrag na vrh
von Stuck
Administrator
Član od: 08 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Lis 12, 2007 10:10 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ustvari najbolje rješenje ja dao skukan.Clear fix ili Kristal clear i stvar je uistinu i gotova u 5 minuta a nema uleknuća na rubovima.Popunjavao sam i puno veće površine nego što su na ovom Airbus-u.

von Stuck: poruka promijenjena dana: Sub Lis 20, 2007 11:17 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
slider
Gost
PorukaUpisano: Pet Lis 12, 2007 12:57 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

uzmi drvofix i upotrijebi umjesto clearfixa
Natrag na vrh
prelude

Član od: 23 Stu 2005
PorukaUpisano: Pet Lis 12, 2007 11:21 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

von Stuck Napisao/la:
Ustvari najbolje rješenje ja dao skukan.Clear fix ili Kristal clear i stvar je uistinui gotova u 5 minuta a nema uleknuća na rubovima.Popunjavao sam
i puno veće površine nego što su na ovom Airbus-u.

> samo jedno "glupo" pitanje, ak može - što priječi taj "clearfix" (ili "drvofix", w/e) da ne "propadne" s druge strane dok ja to tako popunjavam... Ili ja nekaj brijem, ili je neko nepotpuno objasnil ...
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
slider
Gost
PorukaUpisano: Sub Lis 13, 2007 12:38 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

prelude Napisao/la:
von Stuck Napisao/la:
Ustvari najbolje rješenje ja dao skukan.Clear fix ili Kristal clear i stvar je uistinui gotova u 5 minuta a nema uleknuća na rubovima.Popunjavao sam
i puno veće površine nego što su na ovom Airbus-u.

> samo jedno "glupo" pitanje, ak može - što priječi taj "clearfix" (ili "drvofix", w/e) da ne "propadne" s druge strane dok ja to tako popunjavam... Ili ja nekaj brijem, ili je neko nepotpuno objasnil ...

s jedne strane kohezija, s druge strane adhezija.....
Natrag na vrh
von Stuck
Administrator
Član od: 08 Lis 2005
PorukaUpisano: Sub Lis 13, 2007 10:22 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

slider Napisao/la:
prelude Napisao/la:

s jedne strane kohezija, s druge strane adhezija.....

...+ površinska napetost....prva upotreba na Mi-24 (MHM) (dva prozora na
prostoru za teret "propala" unutra, sredio sa Kristal clear-om, površina ravna kao staklo, nikakvih uleknuća. Very Happy
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd... Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma