Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

GREŠKA PRI SASTAVLJANJU

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
toni36

Član od: 05 Lis 2007
Mjesto: Baška Voda
PorukaUpisano: Pet Lis 12, 2007 4:14 am    Naslov poruke: GREŠKA PRI SASTAVLJANJU Citiraj ovaj komentar

Evo novi primjer Nestrpljivosti (malo kod mene ali ipak više kod sina Laughing )

ok kad je već tu slika kokpita želo bi ga malo "oživiti" ali bez puno finesa za početnike...
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Pet Lis 12, 2007 8:57 am    Naslov poruke: Re: GREŠKA PRI SASTAVLJANJU Citiraj ovaj komentar

toni36 Napisao/la:
Evo novi primjer Nestrpljivosti (malo kod mene ali ipak više kod sina Laughing )

Pa, ja tu vidim jedan drugi oblik nestrpljivosti!
Maketa puno ljepše izgleda i lakše ju je raditi ako se sitni dijelovi obojaju prije sastavljanja i postavljanja na svoje mjesto. Na tvojoj maketi vidim da je stajni trap kompletno sastavljen i postavljen na svoje mjesto neobojan. Ma koliko vješt bio, ovako ga nećeš uspjet obojat a da to izgleda kako treba. Ja sve dijelove prvo obojam i onda sastavim. I moj običaj je da stajni trap stavljam posljednji na zrakoplov, kad je sve gotovo (kad mislim sve, onda je baš sve: bojanje, prljanje, wash, lakiranje) Mnogo puta mi se dogodilo da sam u finalnim radovima slomio stajni trap rukujući maketom prilikom bojanja, washinga ili dotjerivanja!
Natrag na vrh
von Stuck
Administrator
Član od: 08 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Lis 12, 2007 9:11 am    Naslov poruke: Re: GREŠKA PRI SASTAVLJANJU Citiraj ovaj komentar

Boris G. Napisao/la:
toni36 Napisao/la:

Pa, ja tu vidim jedan drugi oblik nestrpljivosti!
Maketa puno ljepše izgleda i lakše ju je raditi ako se sitni dijelovi obojaju prije sastavljanja i postavljanja na svoje mjesto. Na tvojoj maketi vidim da je stajni trap kompletno sastavljen i postavljen na svoje mjesto neobojan. Ma koliko vješt bio, ovako ga nećeš uspjet obojat a da to izgleda kako treba. Ja sve dijelove prvo obojam i onda sastavim. I moj običaj je da stajni trap stavljam posljednji na zrakoplov, kad je sve gotovo (kad mislim sve, onda je baš sve: bojanje, prljanje, wash, lakiranje) Mnogo puta mi se dogodilo da sam u finalnim radovima slomio stajni trap rukujući maketom prilikom bojanja, washinga ili dotjerivanja!

Upravo tako. Cool
Natrag na vrh
toni36

PorukaUpisano: Pet Lis 12, 2007 12:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

hvala na kritikama napravio bi ja upravo tako ali pokušajte vi to objasniti devetogodišnjaku koji je želi šta prije sastaviti i pokazati ga svima....

možda ga vaše poruke i slike prekrasnih maketa uvjere da treba imati strpljenja....
Natrag na vrh
von Stuck
Administrator
PorukaUpisano: Pet Lis 12, 2007 1:07 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

toni36 Napisao/la:
hvala na kritikama napravio bi ja upravo tako ali pokušajte vi to objasniti devetogodišnjaku koji je želi šta prije sastaviti i pokazati ga svima....

možda ga vaše poruke i slike prekrasnih maketa uvjere da treba imati strpljenja....

Laughing Laughing Svi smo mi na početku prošli tu fazu.Netko se navikne i uvježba strpljenje, netko ne.
A i mi sa dugogodišnjim stažem ponekad "zbrzamo" i upropastimo dane i dane strpljivog rada. Very Happy
Natrag na vrh
Hokum

Član od: 26 Lip 2006
PorukaUpisano: Pet Lis 12, 2007 4:15 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dobar izbor zrakoplova - Any time baby Laughing

Koja je to maketa, koji proizvodjac? Sorry ako sam propustio, a vec si to rekao.
Natrag na vrh
dragan_mig31

Član od: 16 Sij 2006
Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA
PorukaUpisano: Pet Lis 12, 2007 9:26 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ma nije strpljenje nesto sto raste na drveta Very Happy ja evo bavim se od prilike kad sam bio velik kao tvoj sin a sad imam 24 i opet nemam strpljenje Very Happy zato sam usavrsio tehnike i veoma brzo izradjuem makete Smile
toni36

PorukaUpisano: Sub Lis 13, 2007 12:59 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Citat:
Koja je to maketa, koji proizvodjac? Sorry ako sam propustio, a vec si to rekao.

Žena ga kupila kao poklon sinu, u Splitu u turbo limača Revell F-14D Tomcat a mjerilo da me ubijete ne znam (to bi netko od Vas mogao znati)

sad sam naručio iz "alphe" B25J Mitchell (trebao bi stići u ponedjeljak...neki problemi sa poštom) pa bi mi svjeti oko njega itekako dobro došli... (ali mislim da ću ovoga slagati u garaži ....sam...i Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil )

još nešto uskoro idem u belgiju (antwerpen) pa ako netko zna koju dobru trgovinu ili mu nešto treba pogledati.... tu sam
Natrag na vrh
Boris G.

PorukaUpisano: Sub Lis 13, 2007 7:38 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

toni36 Napisao/la:

Žena ga kupila kao poklon sinu, u Splitu u turbo limača Revell F-14D Tomcat a mjerilo da me ubijete ne znam (to bi netko od Vas mogao znati)

Ako je ona lampa iza njega standardne veličine onda je 1/72, a i cockpit mu je presiromašan za veće mjerilo! Wink
Natrag na vrh
Boris G.

PorukaUpisano: Sub Lis 13, 2007 7:45 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

dragan_mig31 Napisao/la:
a sad imam 24 i opet nemam strpljenje

Premlad si ti još!
Strpljenje u 24-oj!? Heh, moš mislit!!
Strpljenje se ne trenira na maketarstvu nego na ženi i djeci, a onda se ono na maketarstvu samo koristi u pozitivnom smislu! Sram
Natrag na vrh
von Stuck
Administrator
PorukaUpisano: Sub Lis 13, 2007 10:19 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Boris G. Napisao/la:

Premlad si ti još!
Strpljenje se ne trenira na maketarstvu nego na ženi i djeci, a onda se ono na maketarstvu samo koristi u pozitivnom smislu! Sram

Confused ..... Smijanje ... Smijanje ...
Natrag na vrh
toni36

PorukaUpisano: Sub Lis 13, 2007 2:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Citat:

meni su u 24 letili ključevi po garaži ako jedna vida ne bi htjela ući na mjeso iz prve a sada sa 38.... naučio sam kako da "na jedno uđe a na drugo izađe" gluh i ćorav po potrebi , žena grinta dica urliču a meni svejedno...

ali makli smo se od teme :B25J mitchell... savjeti...
Natrag na vrh
Reaper

Član od: 07 Ruj 2006
PorukaUpisano: Sub Lis 13, 2007 2:30 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

dok god redovito ulazi i izlazi, nemas problema..... Amen Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

Jedina stvar bolja od toga da si tupav, je da se pravis tupav..... Wink Ali, to covjeka uci strpljenju, koje onda primjenjuje po potrebi......

-=Für immer Minderheiten=-
Natrag na vrh
von Stuck
Administrator
PorukaUpisano: Sub Lis 13, 2007 2:33 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Natrag na temu....
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma