Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| toni36
 | | Član od: 05 Lis 2007 | | Poruke: 301 | | Mjesto: Baška Voda |
|
Upisano: Pet Lis 12, 2007 4:14 am Naslov poruke: GREŠKA PRI SASTAVLJANJU |
|
|
Evo novi primjer Nestrpljivosti (malo kod mene ali ipak više kod sina )
ok kad je već tu slika kokpita želo bi ga malo "oživiti" ali bez puno finesa za početnike... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Pet Lis 12, 2007 8:57 am Naslov poruke: Re: GREŠKA PRI SASTAVLJANJU |
|
|
| toni36 Napisao/la: | Evo novi primjer Nestrpljivosti (malo kod mene ali ipak više kod sina )
|
Pa, ja tu vidim jedan drugi oblik nestrpljivosti!
Maketa puno ljepše izgleda i lakše ju je raditi ako se sitni dijelovi obojaju prije sastavljanja i postavljanja na svoje mjesto. Na tvojoj maketi vidim da je stajni trap kompletno sastavljen i postavljen na svoje mjesto neobojan. Ma koliko vješt bio, ovako ga nećeš uspjet obojat a da to izgleda kako treba. Ja sve dijelove prvo obojam i onda sastavim. I moj običaj je da stajni trap stavljam posljednji na zrakoplov, kad je sve gotovo (kad mislim sve, onda je baš sve: bojanje, prljanje, wash, lakiranje) Mnogo puta mi se dogodilo da sam u finalnim radovima slomio stajni trap rukujući maketom prilikom bojanja, washinga ili dotjerivanja! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| von Stuck Administrator
 | | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Lis 12, 2007 9:11 am Naslov poruke: Re: GREŠKA PRI SASTAVLJANJU |
|
|
| Boris G. Napisao/la: | | toni36 Napisao/la: | Evo novi primjer Nestrpljivosti (malo kod mene ali ipak više kod sina )
|
Pa, ja tu vidim jedan drugi oblik nestrpljivosti!
Maketa puno ljepše izgleda i lakše ju je raditi ako se sitni dijelovi obojaju prije sastavljanja i postavljanja na svoje mjesto. Na tvojoj maketi vidim da je stajni trap kompletno sastavljen i postavljen na svoje mjesto neobojan. Ma koliko vješt bio, ovako ga nećeš uspjet obojat a da to izgleda kako treba. Ja sve dijelove prvo obojam i onda sastavim. I moj običaj je da stajni trap stavljam posljednji na zrakoplov, kad je sve gotovo (kad mislim sve, onda je baš sve: bojanje, prljanje, wash, lakiranje) Mnogo puta mi se dogodilo da sam u finalnim radovima slomio stajni trap rukujući maketom prilikom bojanja, washinga ili dotjerivanja! |
Upravo tako.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| toni36
|
Upisano: Pet Lis 12, 2007 12:16 pm Naslov poruke: |
|
|
hvala na kritikama napravio bi ja upravo tako ali pokušajte vi to objasniti devetogodišnjaku koji je želi šta prije sastaviti i pokazati ga svima....
možda ga vaše poruke i slike prekrasnih maketa uvjere da treba imati strpljenja.... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pet Lis 12, 2007 1:07 pm Naslov poruke: |
|
|
| toni36 Napisao/la: | hvala na kritikama napravio bi ja upravo tako ali pokušajte vi to objasniti devetogodišnjaku koji je želi šta prije sastaviti i pokazati ga svima....
možda ga vaše poruke i slike prekrasnih maketa uvjere da treba imati strpljenja.... |
Svi smo mi na početku prošli tu fazu.Netko se navikne i uvježba strpljenje, netko ne.
A i mi sa dugogodišnjim stažem ponekad "zbrzamo" i upropastimo dane i dane strpljivog rada.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Hokum
 | | Član od: 26 Lip 2006 | | Poruke: 247 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Lis 12, 2007 4:15 pm Naslov poruke: |
|
|
Dobar izbor zrakoplova - Any time baby
Koja je to maketa, koji proizvodjac? Sorry ako sam propustio, a vec si to rekao. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragan_mig31
 | | Član od: 16 Sij 2006 | | Poruke: 3566 | | Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA |
|
Upisano: Pet Lis 12, 2007 9:26 pm Naslov poruke: |
|
|
ma nije strpljenje nesto sto raste na drveta ja evo bavim se od prilike kad sam bio velik kao tvoj sin a sad imam 24 i opet nemam strpljenje zato sam usavrsio tehnike i veoma brzo izradjuem makete  _________________ https://www.facebook.com/maketarskiklubskopje/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| toni36
|
Upisano: Sub Lis 13, 2007 12:59 am Naslov poruke: |
|
|
| Citat: | Koja je to maketa, koji proizvodjac? Sorry ako sam propustio, a vec si to rekao.
|
Žena ga kupila kao poklon sinu, u Splitu u turbo limača Revell F-14D Tomcat a mjerilo da me ubijete ne znam (to bi netko od Vas mogao znati)
sad sam naručio iz "alphe" B25J Mitchell (trebao bi stići u ponedjeljak...neki problemi sa poštom) pa bi mi svjeti oko njega itekako dobro došli... (ali mislim da ću ovoga slagati u garaži ....sam...i )
još nešto uskoro idem u belgiju (antwerpen) pa ako netko zna koju dobru trgovinu ili mu nešto treba pogledati.... tu sam |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
Upisano: Sub Lis 13, 2007 7:38 am Naslov poruke: |
|
|
| toni36 Napisao/la: |
Žena ga kupila kao poklon sinu, u Splitu u turbo limača Revell F-14D Tomcat a mjerilo da me ubijete ne znam (to bi netko od Vas mogao znati)
|
Ako je ona lampa iza njega standardne veličine onda je 1/72, a i cockpit mu je presiromašan za veće mjerilo!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
Upisano: Sub Lis 13, 2007 7:45 am Naslov poruke: |
|
|
| dragan_mig31 Napisao/la: | | a sad imam 24 i opet nemam strpljenje |
Premlad si ti još!
Strpljenje u 24-oj!? Heh, moš mislit!!
Strpljenje se ne trenira na maketarstvu nego na ženi i djeci, a onda se ono na maketarstvu samo koristi u pozitivnom smislu!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Lis 13, 2007 10:19 am Naslov poruke: |
|
|
| Boris G. Napisao/la: |
Premlad si ti još!
Strpljenje u 24-oj!? Heh, moš mislit!!
Strpljenje se ne trenira na maketarstvu nego na ženi i djeci, a onda se ono na maketarstvu samo koristi u pozitivnom smislu!  |
..... ... ... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| toni36
|
Upisano: Sub Lis 13, 2007 2:24 pm Naslov poruke: |
|
|
| Citat: | | Strpljenje u 24-oj!? Heh, moš mislit!! |
meni su u 24 letili ključevi po garaži ako jedna vida ne bi htjela ući na mjeso iz prve a sada sa 38.... naučio sam kako da "na jedno uđe a na drugo izađe" gluh i ćorav po potrebi , žena grinta dica urliču a meni svejedno...
ali makli smo se od teme :B25J mitchell... savjeti... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
 | | Član od: 07 Ruj 2006 | | Poruke: 4365 | |
|
Upisano: Sub Lis 13, 2007 2:30 pm Naslov poruke: |
|
|
dok god redovito ulazi i izlazi, nemas problema.....
Jedina stvar bolja od toga da si tupav, je da se pravis tupav..... Ali, to covjeka uci strpljenju, koje onda primjenjuje po potrebi...... _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
On voli stvari lijepe, ali tko ga jeb.....
-=Für immer Minderheiten=- |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Lis 13, 2007 2:33 pm Naslov poruke: |
|
|
| Natrag na temu.... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|